Mikaela Puranen

Om mig

Hej!

Om du, liksom jag, tycker om att skapa själv och att vara kreativ har du kommit helt rätt! Jag som driver den här bloggen heter Mikaela, är 27 år gammal och bor i Uppsala. Här inne delar jag med mig av mina kreativa intessen, allt ifrån DIY och att skapa med händerna till balkongodling och att odla sina egna grönsaker. Jag är en allkreatör som tycker om att testa och är nyfiken på nya tekniker att skapa. 2016 började jag hålla på med keramik och det är det som får mitt skaparhjärta att slå lite extra fort just nu.

Betonggjutning är också något som jag ofta återkommer till. Jag är självlärd och har gjutit i ett par år nu. Jag håller kurser i betonggjutning på Medborgarskolan i Uppsala, och det går också bra att kontakta mig om man vill ordna en privat kurs! Om du inte har möjlighet att gå kurs tycker jag att du ska spana in min nybörjarguide jag skrivit. Förra året blev jag intervjuad om min betonggjutning, du kan läsa artikeln här.

Jag målar och illustrerar också, om än i mindre utsträckning än jag egentligen vill på sistone. Jag säljer prints, och massa andra produkter, av mina bilder på min shop på Society6.

Förutom att skapa så är växter ett av mina stora intressen. Dels håller jag på med odling av olika grönsaker och annat ätbart på balkongen, men inomhusväxter har också en stor plats i mitt liv. Jag har fler växter än kvadratmeter just nu och vill helst bo i en djungel. I bloggen får man också följa mina odlingar och krukväxters liv.

Min första kärlek i livet var havet, och jag har alltid känt mig hemma under vattenytan. Varje sommar vi tillbringade i Grekland när jag växte upp låg jag och snorklade i havet och fascinerades av livet som fanns där. Mitt första drömjobb var faktiskt att bli fiskare när jag var 3-4 år gammal, förmodligen inte för att jag ville ta upp fisken egentligen utan för att jag ville vara nära havet. Jag har aldrig ens gillat att äta fisk. När jag gått ut gymnasiet flyttade jag till Egypten i nästan ett halvår och utbildade mig till divemaster (typ dykguide) och min kärlek bara växte. Efter lite omvägar så följer jag nu min dröm och utbildar mig till marinbiolog, och jag vill helst jobba med miljörelaterade havsfrågor. Haven står inför så många utmaningar idag; överfiske, klimatförändringar och korallblekning, föroreningar, plastutsläpp, ljudföroreningar och habitatförstörelse för att nämna ett par, och jag vill arbeta för att förbättra situationen.

Därför försöker jag ha en hållbar livsstil (men jag är långt ifrån perfekt) och vill inspirera andra till detsamma. Den kreativa delen av den livsstilen är det som står i fokus på den här bloggen. Jag vill sprida kreativitet,  att göra saker själv istället för att konsumera, att ta tillvara på det man har eller handla second hand och göra om och att själv odla en del av sin mat. Jag är en av grundarna och värdarna till den kreativa skaparutmaningen Monthly Makers, där vi varje månad skapar efter ett givet tema.

Förutom mina kreativa intressen delar jag ibland med mig av mer faktabaserade biologikunskaper, som t.ex. varför mikroplaster är dåligt och vad du bör hålla utkik efter i innehållsförteckningen för att undvika dem, och hur pollinering av växter egentligen funkar.

Så, för att sammanfatta det hela så hittar du alla möjliga sorters DIY-projekt, betonggjutning, keramik, konst, växter & odling samt en del natur- och miljöinlägg här. Om du inte vill missa något av det här och fortsätta hänga med mig så tycker jag du ska följa bloggen på Bloglovin! Du hittar mig också på Instagram, Facebook och Pinterest!

Det går även bra att maila mig på mikaelapuranen@gmail.com.

 

Ett par favoritinlägg ur arkivet:

  • Odla tomat guide
    Den stora tomatodlingsguiden