DIY & Skapande, Monthly Makers

Monthly Makers tar en paus

Att driva Monthly Makers vidare är i dagsläget inte hållbart då det är ett stort arbete att få ihop. Vi värdar behöver en paus för att återhämta oss och kommer därför att lägga utmaningen på is på obestämd tid.

 

Vi vill rikta ett varmt tack för ert engagemang, era skapelser och den inspirerande gemenskap ni har bidragit till under 2017 och tidigare år. Vi fortsätter skapandet på egen hand och hoppas att ni gör detsamma. Använd gärna Facebookgruppen We are Monthly Makers, samlingsinlägg och våra sociala medier som inspirationskälla i ert framtida skapande.

Tack för ett inspirerande och kreativt 2017!

Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Stina, Ruth och Wilda. (Med länkar)

Vi tar en titt på hur 2017 såg ut!

Ljuslyktor i betong och glas

Vi började januari med tema kontrast, här hittar du samlingsinlägget! Jag gjorde två ljuslyktor där kontrasten var de två materialen, glas och betong. Gillar de här skarpt fortfarande!

Monthly Makers loppis

I februari hade vi tema loppis, Stina samlade in allas bidrag här. Jag återbrukade en vas och gjorde mönster på den med en limpistol innan jag sprayade allt i vitt!

Ceramic ring cones

Alla mars bidrag på tema geometri hittar ni här! Jag gjorde två ringkoner i keramik, och överskattade tjockleken på mina fingrar haha!

Monthly makers djur

I april var jag värd och temat var djur! Jag gjorde en narval i super sculpey lera som jag fortfarande tycker är gullig, även om själva tanden säckade ihop lite i ugnen!

Tyg var temat i maj! Jag sydde en enkel kruka i filt. Eller kruköverdrag kanske är mer korrekt då man bara trär den över en befintlig kruka!

 

I juni var temat återbruk, en favorit i repris! Här mådde jag dock uselt med brustet hjärta, inlämning på examensarbetet och extrajobb varje helg, så det blev inget bidrag från mig denna månad!

I juli skulle vi prova på något nytt, temat var ”Något jag aldrig testat” och jag provade på fluid painting som visade sig vara sjukt roligt!

Shrinking plastic

I augusti var temat kläder och jag gjorde en brosch i krympplast att ha på min jeansjacka! Så himla roligt, måste se till att göra fler nästa år!

I september hade vi tema inredning, och jag reflekterade kring vad inredning och att ha ett hem som känns som ens eget betyder för en.

I oktober hade vi tema foto, och jag gjorde lite olika digitala fotomanipulationer och collage, bland annat den här dimmiga rådjursbilden!

November var i mitt tycke kanske den bästa månaden av alla? Temat var böcker och ska ni bara kolla in ett samlingsinlägg så är det detta, så sjukt mycket fina grejer som skapades i november! Jag byggde en del av Hogwarts i keramik, den stora salen och lite till, och tanken är att det ska bli en fågelmatare!

December blev en specialmånad där vi värdar släppte ett varsitt julinlägg, men det var inget månadstema som vi brukar köra. Jag gjorde i alla fall en kokedama med hyacinter!

Previous Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sofia 26 januari, 2018 at 09:46

  En paus är aldrig fel. Njut!

 • Reply Astrid 11 februari, 2018 at 15:22

  Just upptäckt din blogg och tycker den (och du<3) verkar så himla mysig! Älskar växter och har precis fått en stickling av palettblad som jag lyckats hålla vid liv (hittills). Vore så kul att få följa dig och din vardag, det du brinner för, odlingstips osv. även om Monthly Makers tar en paus. KRAM 🙂

  • Reply Mikaela 24 april, 2018 at 17:43

   Åh men gud så fin kommentar! Fick mig sugen på att blogga igen! Jag var så himla stressad och hade mycket att göra innan jul och aldrig tid att skriva för att jag aldrig var hemma men jag kanske ska ta och börja igen! Tack för pepp <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.