DIY & Skapande, Keramik, Monthly Makers

Monthly Makers Böcker: Hogwarts som fågelmatare

Den här månadens tema är BÖCKER och Alicia är värd!

Jag valde att tolka temat utifrån min favoritbokserie Harry Potter! Och i keramik eftersom det är det jag sysslar med om dagarna nu. Nu har jag inte hunnit helt färdigt i och med att den keramiska processen är rätt lång, men såhär långt har jag hunnit nu. Jag har byggt en del av Hogwartsslottet, och tanken är att den ska fungera som en fågelmatare!

När jag började kolla på ritningarna över Hogwarts och började skissa så insåg jag att jag inte kommer hinna eller orka göra hela slottet. Så jag valde att göra den stora salen, borggården utanför och ett av tornen. Taket på tornet går att ta av, och tanken är att det är där man häller fågelmaten som sedan rinner ut på borggården. På andra sidan finns en balkong som eventuellt skulle kunna fungera som fågelholk? Måste läsa på lite mer om det, kan hända att ingen fågel vill flytta in då de kan ha rätt specifika krav på holkar.

Slottet tog kanske 3-4 hela arbetsdagar att bygga ihop! Den behöver torka innan den först kan skröjbrännas, sen glaseras och brännas igen. Men dessvärre har den redan små sprickor på vissa ställen då den torkade ojämnt, och så är keramiken som skörast nu innan skröjbränningen. Så håll tummarna för att den klarar alla kommande steg så visar jag slutresultatet sen!

I det här lilla tornet på tornet är Dumbledores kontor!

Grunden på Hogwarts är kavlat, men tornen har jag skulpterat för hand. Fönstrena på stora byggnaden har jag jag skrapat fram med olika verktyg, och skurit ut den i borggården. Så kul projekt, hoppas bara att det håller nu och att det kommer fylla sin funktion sen! Tanken är att jag ska få hjälp av de som går på trälinjen att bygga ett fågelbord som slottet kan stå på, och så ska vi ha det utanför vårt köksfönster i huset!

 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I november är temat BÖCKER och Alicia är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 november för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Jessica 21 november, 2017 at 13:08

  GRÅÅÅTER VAD FINT DET ÄR

 • Reply Linnéa 21 november, 2017 at 13:27

  Vad fint det är! Väldigt innovativt att göra en fågelmatare av keramik 🙂

 • Reply Silje 21 november, 2017 at 13:33

  Wow! Alt som har med Harry Potter å gjere ligg med hjarte nært, men fy flaten, for ein jobb du har gjort! Idéen, detaljane, alt. Eit unikt bidrag 😀

 • Reply bjorgnina 21 november, 2017 at 13:35

  Heisann, tommelen opp for deg og slutten på arbeidet. Dette blir kjempeflott!

 • Reply Anna María 21 november, 2017 at 15:58

  Så jäkla MÄKTIGT! Hoppas det klarar sig genom nästa steg. Hade jag varit fågel hade jag flyttat in direkt ;P

 • Reply Jess 21 november, 2017 at 17:14

  Men lägg av vad fantastiskt det här är!!!!! Är SÅ spänd på att få se hur det blir efter bränning och glasering. WOW! 😀

 • Reply Louie 21 november, 2017 at 19:19

  Wow, helt fantastiskt!

 • Reply Johanna 22 november, 2017 at 10:09

  alltså detta är fantastiskt! hoppashoppashoppas att det klarar sig bra, vill verkligen se slutresultatet!

 • Reply Grahnslöjd 30 november, 2017 at 19:50

  Häftigaste jag sett på länge!!!

 • Reply Marie 2 december, 2017 at 22:45

  Du är fantastiskt inspirerande!

 • Reply Monthly Makers november/böcker: Era bidrag - Alicia Sivert 22 juli, 2018 at 18:33

  […] Puranen skapade Hogwarts som fågelmatare i keramik! […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.