Fotografering, Monthly Makers

Monthly Makers Foto: Digitalt kollage och dubbelexponeringar

Den här månadens Monthly Makers tema är FOTO och det är Johanna som är värd!

Oj, vad jag haft det kämpigt den här månaden. Inte för att jag inte haft idéer egentligen, utan för att jag inte har haft någon tid typ utan gjort saker varje ledig sekund. Jag hade länge en idé om att jag ville måla på foton, men min skrivare är nerpackad i mina föräldrars garage så jag behövde åka dit för att kunna fixa det. Men så gick helgerna och det hanns aldrig med. I sista stund kom jag på att det kanske går att göra det digitalt med bilder jag redan har, och det gick alldeles utmärkt! Det här försöket var egentligen bara ett utkast, jag vill gärna utforska det här uttrycket mer. Men som ett första försök gillar jag det! Det jag gjorde var helt enkelt att i Photoshop klippa ut bitar ur en akvarellmålning jag hade inscannad sedan tidigare och flytta runt dem på det här foto från Askö tills de bildade en form jag gillade. Ganska effektfullt ändå! Jag blev dessutom jättesugen på att utforska den här tekniken mer!

Innan jag kom på att det gick att göra digitalt tänkte jag i panik att jag kunde göra dubbelexponeringar istället. Och då blev denna bild till, av två foton från Tropiska Växthuset i Botaniska trädgården. Gillar den med, men tyckte den första tekniken var roligare!

Till slut blev jag också inspirerad av mig själv och mitt bidrag till tema SAGA. Den här dimmiga bilden knäppte jag igår morse när det var första riktiga frostmorgonen. Den var i och för sig fin i sig, men var lite sugen på att få till samma feeling som på de gamla bilderna så jag slängde in ett rådjur med. Det är lite samma tema på den här bilden med. För någon vecka sen kom massa maskiner och högg ned alla träden längs den här promenadsträckan. Det var en tjock skog innan och nu är det bara några få träd närmast vägen som står kvar. De förra bilderna var tagna efter den stora skogsbranden i Sala (skogsbränder som i och för sig är en naturlig störning i skogen) och i den här bilden är det mänsklig påverkan som tagit ner skogen.

 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I oktobber är temat foto och Johanna är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 oktober för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply julia 21 oktober, 2017 at 09:23

  SÅ fina! Gillar starkt den med rådjuret, såg inte alls att den stod där i dimman innan jag läste texten haha 😀

 • Reply Jenny 21 oktober, 2017 at 09:58

  Grymt fina! Tänker faktiskt fortfarande på dina bilder från tema saga ibland, de fastnade verkligen hos mig! Har tänkt länge att jag ska köpa ett print från den serien men kan inte bestämma mig för vilket eller exakt vart det ska hänga, vill att det ska bli perfekt!

 • Reply Louie 21 oktober, 2017 at 10:00

  Åh vackert! Gillar särskilt den med rådjuret, magiskt

 • Reply Beata 21 oktober, 2017 at 12:18

  ÄLSKAR den översta med det blå ❤

 • Reply Silje 21 oktober, 2017 at 14:42

  Biletet med rådyret på, altså <3 Så kult å prøve ut ein ny teknikk 😀

 • Reply Johanna 21 oktober, 2017 at 16:50

  älskar verkligen att sitta och pilla med olika bilder och fixa dubbelexponering! Skulle gärna prova det analogt också! Jag är förövrigt väldigt förtjust i din första bild!

 • Reply Linnéa 23 oktober, 2017 at 22:44

  Vilka vackra bilder! Min favorit är nog den med rådjuret, den känns verkligen sagolik 🙂

 • Reply Monthly makers - era bidrag - Johanna Montell 31 oktober, 2017 at 06:03

  […] Mikaela har gjort ett digitalt kollage och dubbelexponeringar. 32. Fredrika har stoppat strumpor och berättar om vad foto betytt för […]

 • Reply Wilda 6 november, 2017 at 08:07

  Så magiskt med rådjuret i dimman. Starkt. Och inspirerande metod som jag vill leka med mer. 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.