Shrinking plastic
DIY & Skapande, Monthly Makers

Monthly Makers Kläder: Brosch i krympplast

Shrinking plastic

Den här månadens Monthly Makers tema är kläder och det är Elsa som är värd! Jag tolkade temat och skapade en accessoar att fästa på kläder- en brosch i krympplast!

Jag älskar den broderade monsterabroschen jag fick av Alicia i födelsedagspresent, och ville göra en kompis till den att ha på min jeansjacka. Naturnörd och havsentusiast som jag är var det givet att motivet skulle vara något djur- eller naturrelaterat, och valet föll till slut på en fritt tolkad knölval.

Shrinking plastic

Det var dessutom första gången jag testade att använda krympplast, och efter två halvdåliga försök fick jag äntligen till det med promarkerspennorna som enligt Pandurobutiken skulle funka. Första gången testade jag på transparent krympplast, men då ville inte pennorna fästa överhuvudtaget utan bara flöt omkring. Mitt andra försök på vit krympplast blev bättre, men pennorna uppförde sig inte riktigt som på papper så det blev ärligt talat ganska fult. Men skam den som ger sig! Två blåa och en grå nyans senare + lite konturer med en svart Faber Castells pitt artist pen senare hade jag en knölval.

In i ugnen på 175 grader och ut kom en betydligt mindre val. Jag blev förvånad över hur mycket plasten faktiskt krympte, det måste ha blivit nästan tre fjärdedelar mindre än den var från början. Men det blev ju rätt lagom storlek ändå. Det sista jag gjorde var att limma på en brosch del på baksidan och så var det klart! Och vad kul det var? Definitivt sugen på att göra någon mer brosch att pryda min jacka med! Kanske med någon peppig text? Vi får se!

Brosch i krympplast

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I augusti är temat kläder och Elsa är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 augusti för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Silje 21 augusti, 2017 at 10:36

  Kult! Passar jo ypperleg på jeansjakka, og dei blå fargane på brosjen er rett og slett vakre mot både jakka og den grøne brosja 🙂

 • Reply Jessica 21 augusti, 2017 at 11:19

  Guuud vad fin den blev ihop med Alicias brosch!!!!!!!! Och fin i allmänhet!

 • Reply Louie 21 augusti, 2017 at 13:07

  wow så fin den blev!

 • Reply julia 22 augusti, 2017 at 12:41

  ooh vad fin!!! Den ser nästan ut att vara målad i akvarell – så snyggt! och visst är det häftigt hur mycket plasten krymper i ugnen 😀

 • Reply Ida 22 augusti, 2017 at 17:13

  Så himla fin! Älskar valar!

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 23 augusti, 2017 at 18:26

  Wooow, så fin! <3 Och så verklighetstrogen du gjort den. Håller med Julia, det ser lite ut som om den är målad i akvarell. Dessutom känns det ju SÅ du med en växt och ett marint djur på jackan! =)

 • Reply Emilia Westerström 23 augusti, 2017 at 18:39

  Vilken liten sötis! Jag har aldrig testat krympplast men blir verkligen sugen!

 • Reply Johanna 23 augusti, 2017 at 19:19

  wow!! Passar jackan + Alicias brosch perfekt. Håller med om att den ser ut att vara i akvarell, imponerad att du fick till det så med promarkers, kan inte ha varit det lätaste?

 • Reply Fredrikapåvinden 24 augusti, 2017 at 09:31

  Tycker den är SÅ.HIMLA.FIN Mikaela!!! Känns verkligen du!

 • Reply Alicia 24 augusti, 2017 at 10:02

  Så jääädra fin! Som en juvel verkligen! Jag är så sugen på att prova krympplast men lite avskräckt just för att jag förstått att det inte är helt lätt att fatta vilka färger som fäster. Måste helt klart undersökas!
  Tycker också om hur du med kombinationen av broscher kommunicerar något om dig själv och dina olika intressen. Har liksom inte riktigt kommit dit själv än att jag använder flera olika broscher på en gång men inser nu att det är GENIALISKT!

 • Reply Sofia C.M 27 augusti, 2017 at 15:31

  Bra initiativ! Greetings from Switzerland //Sofia (…visit my blog http://sofiacm.com for interior and style tips)

 • Reply Elsa 30 augusti, 2017 at 22:21

  Jag dör så himla fin! Älskar den! När jag provat krympplast har det aldrig riktigt blivit bra. Är så fascinerad av att du lyckades så bra!

 • Reply Wilda 3 september, 2017 at 08:53

  Åh så himla smart och snyggt, och DU <3 Ditt signum över hela skapelsen. Vad bra att veta att det krymper så mycket ändå, så jag är förberedd om jag nu skulle ge mig på det en gång. Verkar kul!

 • Reply Anki 3 september, 2017 at 11:13

  Jättefin!! Älskar färgerna på den!

 • Reply Stina | Stinas tillvaro 3 september, 2017 at 20:04

  Superfin verkligen Mikaela, älskar de blå färgerna!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.