Video

Sekunder av juni

Hej! Här har det varit tyst ett tag! Juni var en fruktansvärt intensiv månad, med både avgrundsdjupa dalar och toppar. Jag har haft fullt upp i princip nästan varje dag med både jobb och sociala aktiviteter, och haft noll inspiration att skapa så då blev det en naturlig paus här. Men nu hoppas jag att kreativiteten och lusten är tillbaka för att stanna! Har i alla fall ett par kreativa inlägg på g redan nu! Men vi kikar på hur juni såg ut genom min mobilkamera.

Detta fastnade på film

 • Balkonghäng
 • Jag var med och guidade en tur längs fjärilsstigen där vi hittade över 10 olika arter
 • Steglitsar utanför mitt hus
 • Var på klubb och dansade på första gången på vem vet hur länge
 • Sommarbuketter
 • En kvällspromenad i botaniska trädgården (ni som såg min instastory vet att det slutade dramatiskt haha!)
 • De första tomaterna mognade
 • Jag presenterade mitt masterarbete
 • Jessica och jag gick på Fotografiska och hästutställningen fasnade på film men vi gick egentligen dit för Confluence som var riktigt bra!
 • Italiensk glass
 • Mina föräldrars trädgård
 • Täby galopp loppis var inte lika bra som den brukar vara
 • Häng på bryggan nere vid ån
 • Jag höll min tredje betongkurs och det gick riktigt bra!
 • Midsommar firades stort ute vid min kompis föräldrars hus med över 100 gäster
 • Grillkväll
 • Var och hälsade på min kompis som börjat jobba på Bergianska trädgården och såg massa gulliga fågelbebisar, gräsandsungarna hoppade omrking på näckrosbladen, aldrig sett något så gulligt!
 • Sista dagarna i juni roadtrippade jag och hälsade på Jessica och vi for runt till Gripsholms slott med en fantastisk trädgård, fult lejon och creepy barnporträtt. Vi passade också på att måla lite när vi kom hem till henne!
 • Jag körde också och hälsade på Wilda, vi åkte runt på olika handelsträdgårdar (och jag handlade på alla tre hehehe), fikade vid Strömsholms slott och gick fotopromenader i naturen!

 

Detta har hänt

Jag jobbade nästan dygnet runt kändes det som i början av månaden med att få klart mitt examensarbete, men klart blev det! Och ganska bra om jag får säga det själv, mina resultat kommer förhoppningsvis publiceras och bli riktig forskning i höst, vilket är ganska så jättecoolt. För den som missat så har jag gjort en studie där jag jämfört effekterna av mikroplast av bioplast och vanlig oljebaserad plast och dess effekt på zooplankton. Det är månadens största prestation i alla fall, att ha pluggat färdigt och tagit min masterexamen i marinbiologi! Så om någon nu vet någon plats som vill anställa en marinbiolog med inriktning på marin ekologi och kunnig inom plastfrågan så hojta! Sedan hade jag ändå två veckor ledigt ungefär som jag fyllde med massor av roliga saker. Knappt haft någon dag där jag bara varit hemma och skrotat men det har varit väldigt skönt med den distraktionen från allt som är skit. Framförallt var det så fint att köra miniroadtrips till både Gnesta och Eskilstuna och hälsa på Jessica och Wilda! Och så har jag fått en snygg solbränna på köpet av att vara ute och göra kul saker 😉

Detta har känts

I mitten av månaden fick jag reda på ännu mer vidriga saker han gjort medan vi var tillsammans och då var allting svart igen. Men så hände någonting efter det. Jag har gått runt med knutna nävar på stan och varit så förbannad att det känns som hela kroppen vibrerar, och vilken jävla lättnad mot all tung sorg som varit innan. Och nu har jag nog ändå nått någon form av stabilitet och acceptans om att vad som hände och hur det blev. Finns inga ursäkter för det han gjorde, men det är som det är och jag känner i alla fall något slags inre lugn igen. Ett tecken på att jag mår bättre är att mitt huvud sjunger konstant, det är alltid någon låt (och av någon anledning ofta jullåtar?!) som går på repeat där inne. Insåg inte ens att det varit tyst så många månader förrän det kom tillbaka. Fan vad glad jag är över det trots att det irriterar mig och alla i min omgivning. Nu hoppas jag bara att det fortsätter på det här spåret.

Månadens länktips

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Linnéa 11 juli, 2017 at 11:02

  Grattis till examen! Önskar dig all lycka till med att hitta ett jobb 🙂

 • Reply Johanna 12 juli, 2017 at 20:49

  Grattis till examen och vad ballt om du blir publicerad! Stort!!

  • Reply Mikaela 14 juli, 2017 at 09:28

   Tack <3 Hoppas jag inte jinxat det nu för det vore sååå coolt 😀

 • Reply Wilda 13 juli, 2017 at 13:19

  Fasen vad du har kämpat den här våren och så glad att höra att du får höra musiken i huvudet igen <3 Så fin grej ju! 😀 Min mormor gick och visslade jämt, tänkte på henne när du skrev det. Så glad att du kom hit också och kul att Asla fick vara med också. Hon älskar ju kameror 😉

  • Reply Mikaela 14 juli, 2017 at 09:29

   Jaa åh vad fint <3 Klart fina Asla ska vara med <3

 • Reply Jessica 22 juli, 2017 at 14:44

  SÅ BRA GREJER ändå!!!! Glad att du mår bättre <3

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.