Konst, Monthly Makers

Monthly Makers Något jag aldrig testat förut: Fluid art

Denna månad är temat ”Något jag aldrig testat” och det är Julia som är värd!

Min kreativitet har varit nere på botten de senaste månaderna, men nu är det något som lossnat! När jag var och hälsade på Jessica så kom vi spontant på att vi skulle måla, jag var så nyfiken på att testa fluid painting som hon hållit på med! Vi målade en varsin och gjorde en tavla tillsammans, men så när jag kom hem så testade jag att göra en egen tavla!

Jag valde att hålla det här ganska enkelt och valde två nyanser av blått och en vit mot en svart bakgrund. Jessica har skrivit en tutorial om tekniken som ni kan läsa här! Men kort beskrivet så målade jag först bakgrunden svart och därefter blandade jag de tre färgerna jag skulle ha med vatten för att göra de mer rinniga. Men man vill inte att de ska vara alltför rinniga, de ska fortfarande vara täckande. Så hällde jag på de på duken och vickade det hela fram och tillbaka för att låta färgerna rinna runt. Jag testade också att blåsa lite försiktigt på färgerna och den effekten gillade jag verkligen. Jag tycker slutresultatet ser ut lite som ett ishav som smälter vilket påminner mig om klimatförändringen, så jag tänkte att jag kallar den här för ”Arktis”.

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juli är temat ”Något jag aldrig testat förut” och Julia är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/7 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

 

 Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Jessica 21 juli, 2017 at 11:27

  GUUUD VAD FIN DEN BLEV????????????????

  • Reply Mikaela 26 juli, 2017 at 20:05

   Tack för guidning i metoden! Skrev gudning först haha, du kan få va min gud 😉

 • Reply Johanna 21 juli, 2017 at 21:01

  Håller med Jessica, superfint!! Alla kanske borde ha något hemma som påminner om klimatförändringarna? Är himla sugen på att testa detta själv i vilket fall!

  • Reply Mikaela 26 juli, 2017 at 20:05

   Tack <3 Ja, eller hur, så får man tänka över sina vanor en extra gång när man får syn på den! Tycker definitivt du ska testa, så kul teknik!

 • Reply Anna María 23 juli, 2017 at 08:02

  Så fint! Det där vill jag också testa nån gång!

  • Reply Mikaela 26 juli, 2017 at 20:03

   Tack! JA men gör det, sjukt roligt! Och skönt att bara släppa all kontroll, det blir som det blir, färgen rinner som den vill liksom 🙂

 • Reply Alicia 24 juli, 2017 at 12:20

  Såå vacker tavla! Skulle vilja ha en hel vägg som såg ut såhär – fast svårt att luta väggen så färgen får rinna kanske, höhöhö. Tycker din titel liksom höjer bilden och ger den ytterligare en nivå. Både allvarligt och poetiskt vackert på samma gång!

  • Reply Mikaela 26 juli, 2017 at 20:02

   Tack! Det vore ju något! Kanske en skitstor MDF-skiva eller något som man ställer framför väggen och låtsas att det är själva väggen? 😉 Borde gå!

 • Reply Silje 25 juli, 2017 at 20:16

  Dei blåfargane, så himla vakkert! Synest du har funne ein tittel som passar ypperleg til måleriet, og for ein kjempekul teknikk ^^

 • Reply Wilda 27 juli, 2017 at 10:07

  HEEEELT UNDERBAR! Tänkte också på is och hav spontant. Så mycket du över den, i sitt tema och sina nyanser <3 Otroligt inspirerande!

 • Reply julia 27 juli, 2017 at 13:41

  så snyggt och fiinfina färger! Låter som en jättekul teknik att måla i, när man inte riktigt vet hur resultatet blir 😀

  • Reply Mikaela 6 augusti, 2017 at 14:00

   Tack <3 Jaa jättekul att inte ha så mycket kontroll ibland faktiskt 😀

 • Reply Anki 31 juli, 2017 at 18:45

  Snyggt!! Den vilar man gärna ögat på och min hjärna börjar genast leta figurer och grejer i den 🙂

 • Reply Johanna 15 september, 2017 at 21:24

  Åh vad fint! Är väldigt sugen på att göra ett konstverk själv att sätta upp hemma trots att jag inte är så van vid att måla. Men det där kanske jag skulle försöka mig på☺️✨

  • Reply Mikaela 20 september, 2017 at 17:47

   Tack! Jaa men det tycker jag definitivt att du ska, riktigt roligt är det också!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.