DIY & Skapande, Keramik

Min samling av djurkrukor växer

Ceramic bear planter

Ceramic bear planter

Som rubriken antyder så har jag utökat min djurkrukesamling! Denna gång inte med ett loppisfynd utan med en kruka jag gjort själv i keramik tidigare i våras. Den andra djurkrukan jag gjort själv är min kaskelottkruka som faktiskt var bland det första jag skapade i keramik, och jag tycker fortfarande väldigt mycket om den!

Ceramic bear planter

Men den här gången blev det alltså en björn! Jag har försökt göra björnar tidigare i lera, men inte blivit särskilt nöjd med ansiktet. Den här gången blev det bättre! Tror det var att jag försökte göra för mycket detaljer i de tidigare versionerna, mejsla ut små ögon osv. Ibland stämmer less is more, och det här är nog en av de gångerna! Jag valde att glasera den i vitt så att den skulle passa in med resten av min vita krukflock! Den lilla opuntiakaktusen ser ut att trivas bra i björnens famn i alla fall 🙂

Ceramic bear planter Ceramic bear planter

Och apropå keramik förresten, så har jag kommit in på en folkhögskola där jag får hålla på med keramik på heltid! Jag blev ju precis klar med min master i marinbiologi, men jag längtar så mycket efter lera och att lära mig mer om det. Så såvida inte drömjobbet på WWF faller ner i mitt knä (vilket dessvärre inte är så troligt) så ska jag plugga keramik ett år! Jag tror det kan bli riktigt bra, så kan jag kanske hitta ett sätt att kombinera marinbiologin med keramik i framtiden för jag tycker så mycket om att göra båda sakerna!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jessica 22 juli, 2017 at 14:42

  SÖÖÖÖT den är!!!

 • Reply Alicia 24 juli, 2017 at 12:23

  Alltsååååå Mikaela, vilken fantastiskt fin! Ansiktet är verkligen perfekt, du har lyckats så bra! Vill bara sätta mig där i krukan och krama den tillbaka, det ser så ömsint ut <3

  Och jag blir så jädra glad av tanken på att du skulle läsa keramik. Känns verkligen som att du förtjänar och behöver ett års kreativitet efter allt akademiskt plugg och jobb. Sen är du redo för vilka utmaningar som helst liksom! Ska man rädda världen kan man behöva vila lite vid en drejskiva emellanåt. Heja! <3

  • Reply Mikaela 26 juli, 2017 at 20:02

   Taaack <3 Åh vad fina ord, det har du nog rätt i, ser så mycket fram emot att vila vid en drejskiva! Och kanske lära mig dreja ordentligt också, haha! Längtar efter att nörda ner mig i allt som finns, och särskilt glasyrer känns så spännande!

 • Reply Vendela 25 juli, 2017 at 13:49

  Åååh vad söt ?

 • Reply Johanna 25 juli, 2017 at 22:19

  så himla fin! Kaktusen passar ju verkligen perfekt i den också. Plus, det låter fantastiskt att du ska läsa keramik, självklart för din del, men också för min egen del så jag får ta del av dina fina skapelser!

  • Reply Mikaela 26 juli, 2017 at 20:00

   Tack! Haha, kul att höra, jag är väldigt pepp faktiskt! Saknar lera så mycket! Lite orolig bara för att alla andra ska vara så himla duktiga och jag bara är en glad amatör haha!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.