Video

Sekunder av maj

Detta fastnade på film

 • Körsbärsblommorna slog ut och när de blommade ut skapade de en matta av rosa kronblad på asfalten
 • Var på Youtube-event med Anna María och Jessica!
 • Sjukt nöjd över att de jag hyr lägenhet av lämnade kvar sin stringhylla i köket
 • Allmänt flyttkaos och sen hade jag en liten inflyttningsfest
 • Njutit av solen på balkongen
 • Hängt i Upplands trädgård mer än en gång, det är nog är den mysigaste uteserveringen i stan!
 • Barbentpremiär! Hejdå strumpbyxor!
 • Jag var på Solvallas megaloppis men orkade inte riktigt med att ha mina loppisögon på, det var så sjukt mycket folk!
 • Jag höll en betongkurs i egen regi och deltagarna gjorde superfina ljusfat!
 • Byggde på en växthylla ni får se snart!
 • I mitten av maj kom snöregnrusk där det blåste åt alla riktningar samtidigt, välkommen tillbaka vinterjackan…
 • Var på vernissage där Mopsmakerskan ställde ut!
 • Mitt planktonhjul snurrade på
 • Jag har jobbat massa, under maj månad hade vi blomstertema på museet!
 • Jag fick förkylningen från helvetet och var helt däckad i feber ett par dagar
 • Under en solig lunch promenerade vi till 4H-gården precis i närheten av SU och kollade på griskultingar och andra djur!
 • Tomaterna har planterats om i sin slutkruka och de två sorterna från botaniska jag fick som små bebisar förra månaden har redan frukt!
 • Jag var på en miniutbildning om att guida fjärilsutflykter, alla fjärilar släpptes såklart ut igen!
 • Kvällen efter min inflyttningsfest gick vi på Fyrisbiografen och såg filmen om Jacques Costeau, rätt fin!
 • Jag har sett flera vilda djur, en igelkott (som jag inte sett på flera år, de har minskat mycket de senaste 10 åren), en ekorre och en koltrastbebis!
 • Pizza+vin-picknick
 • Fiskarna på jobbet
 • Jag planterade sommarblommor i en balkonglåda
 • Lunch i solen
 • Vänner-maraton och scannade bilder av mina zooplankton

 

Detta har hänt

Jag har flyttat igen! Den här gången får jag bo dubbelt så länge i lägenheten som den förra, dvs 4 månader. Så hela sommaren bor jag i den här lägenheten. Men den är så fin och jag trivs så bra att jag önskar det vore för alltid. Det enda jag saknar från Eriksberg är den stora balkongen och närheten till skogen. Och det där puckot som bor kvar där tyvärr. Annars har jag jobbat, jobbat, jobbat både på mitt examensarbete och mitt extrajobb. Kvällarna har jag fyllt med sociala aktiviteter för att inte behöva vara ensam. Men det har ändå varit fint.

Detta har känts

Jag har ärligt talat inte hunnit känna efter så mycket, att inte ha så mycket ledig tid har sina fördelar! Men det kommer ju ikapp ibland. Just nu känner jag mest sorg över den framtid som inte längre finns, och saknad. Det är ju inte logiskt alltså, hur man saknar en person som gjort något så vidrigt. Men att bli sviken på det här sättet har verkligen brutit ned mig totalt, vet inte hur jag ska sluta känna mig värdelös. Men ja, jag har väl inte varit konstant ledsen den här månaden, jag har gjort mycket kul och skrattat mycket också! Kanske till och med mer än jag gråtit?

 

Månadens länktips

 • Anna Marías guide om att hyra hus i Italien, åh vad jag är sugen på att göra samma sak men har varken råd eller någon som vill/kan hänga med!
 • Emilia har öppnat webbshop och Alicia med! Båda har fantastiskt fina saker till försäljning!
 • Wilda har sammanställt allt som skapades på tema tyg, så många fina tolkningar!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Jenny 3 juni, 2017 at 19:53

  Kan inte annat än bli glad över videon! Alla växter, alla djur och all sol<3
  Vad kul att läsa att du hittat boende över sommaren och att du trivs bra också! Men mindre kul att du inte mår bra, såklart. Hoppas iallafall det blir en fin och läkande sommar, och att du hittar på så mycket bra att han snart bara är en skitstövel och inte gör ont längre.

  • Reply Mikaela 10 juli, 2017 at 13:59

   Tack fina du <3 <3 <3

 • Reply Wilda 4 juni, 2017 at 11:32

  Finaste du <3 Hoppas att du kan prata av dig med vänner tusen gånger om och få förstå att det är han som är ett as och inte förtjänade dig! <3333 Och åh älskar dina växter, blir alldeles lugn av att se dem och jäklar vad fin du är i hatt förresten! Puss!

 • Reply Jess 5 juni, 2017 at 11:00

  IIIHHHH IGELKOTTEN <3 <3 <3 Och ekorren, blev alldeles till mig när jag såg en ekorre häromdagen och pepskrek så att mitt sällskap tyckte jag var helt knäpp haha. Ändå rimlig reaktion kan jag tycka (att pipskrika, inte tycka jag är knäpp..). Tycker du har fångat så fina ögonblick under maj trots att jag förstår att månaden kantas av mindre roliga känslor också. Hoppas du får möjlighet att ventilera ordentligt och kan återhämta dig <3

  • Reply Mikaela 10 juli, 2017 at 13:53

   Hahaha KLART rimlig reaktion! Tack för att du är så fin <3

 • Reply sofia 23 juni, 2017 at 10:50

  Glad midsommar!
  Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 • Reply Fredrikapåvinden 25 juni, 2017 at 11:56

  Så fint att få ta del av sånna här sammanfattningar med fina glimtar från livet <3 Men fy sjutton för hjärtesorg hoppas att det snart, snart får kännas bättre igen <3 Du verkar va en så fin och varm person Mikaela!

  • Reply Mikaela 10 juli, 2017 at 13:52

   Åh vad fin du är <3

 • Reply Frida G Svensson 29 juni, 2017 at 11:14

  jag har precis hittat din blogg och den är FANTASTISK!!! Keep up the good work! Kram!

  • Reply Mikaela 10 juli, 2017 at 13:50

   Åh tack vad glad jag blir!

 • Reply sofia 29 juni, 2017 at 14:59

  Vad spännande! Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 • Reply anneli 5 juli, 2017 at 12:26

  Åh det kommer bli bättre, det tar tid. Men det kommer. <3

  • Reply Mikaela 10 juli, 2017 at 13:59

   Tack <3 Tror det börjat vända nu!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.