Video

Sekunder av april

 

Detta fastnade på film

 • Jag har jobbat på Biotopia som haft fisktemat och invigning av akvariet med små abborrar i
 • Njutit av solens första strålar
 • Jag var på Botaniska trädgårdens omskolningsdag och fick plantera om och ta med mig två små tomater hem!
 • Sett årets första humla och andra vårtecken
 • Nordiska trädgårdar i Älvsjö! Gick på tulpanbindningsworkshop men buketten slokade ihop på typ en timme för det var så varmt i lokalen 🙁
 • Spanat på blåmesar och grönfinkar i fönstret under lunchen
 • Pejlat asp, alltså gått med radiosändare och letat signaler efter de fiskar som är märkta!
 • Jag fick en enorm skvätt-iväg helt gratis från en annan växtgäri <3
 • Tvättat bil i en biltvätt på typ första gången på tjugo år (läskigare än jag mindes haha)
 • Snön kom tillbaka
 • Jag var sur på statistikprogrammet som inte gjorde som jag ville
 • Mera fisktema på Biotopia
 • Jag klädde ut mig till alv till en temafest!
 • Tåg tåg tåg tåg tåg är mitt liv just nu
 • Jag lagade faktiskt mat på första gången på typ en månad eller två
 • Packat för en till flytt
 • Kände mig snygg i hatt
 • Och ännu snyggare i min hajdräkt hahaha
 • På Valborg sabrerade vi champagne!
 • Och njöt av solen som återvänt
 • Forsränningen såg vi på livesänding
 • Obligatoriskt parkhäng i Ekonomikum
 • Kaoset i parken när alla valborgsfirare gått hem

 

Detta har hänt

Jag har svårt att sammanfatta den här månaden, det känns som den flög förbi. På gott och ont. Åker fortfarande tåg till SU varje dag vilket slukar all tid, men examensarbetet går i alla fall framåt och det känns som jag ligger rätt bra till i fas. Biotopia hade fisktema som jag jobbat rätt mycket på, är ju trots allt marinbiolog och bör ha lite koll på fisk 😉 Jag och mamma var på Nordiska trädgårdarmässan i Älvsjö, tyvärr fick vi köa i över 2 h för att komma in då de hade ökad säkerhet pga terrorattacken. Eller tyvärr och tyvärr, det var ju såklart bra men det var väldigt ineffektivt och vi fick noll information om någonting. När vi väl kom in var vi redan helt slut så orkade inte kika på allt jag hade velat se på mässan, men jag fick med mig det viktigaste jag hade tänkt: 5 kryddor för 100 kr. Och några saker jag inte tänkt, en ny monstera då min dog och en superfin rosenskärm! Så det blev ett bra besök ändå! En till växtrelaterad utflykt gjorde jag och en kompis till Botaniska trädgården när de hade omskolningsdag för tomater! Och man fick ta med sig tomater hem! Jag insåg att jag inte har hunnit blogga någonting alls om mina odlingar i år, men det kommer! De två tomaterna från Botaniska har i alla fall ett sjukt försprång jämfört med mina egensådda, trots att mina är sådda en månad tidigare! Helt knäppt, tydligen är en grodd i växthus så effektfullt! Lovar att visa snart! Sedan har det inte hänt så mycket mer, jag har förberett mig för att flytta igen och packat lådor och sen kom Valborg och en tredagarsfest!

Detta har känts

Ja, allt känns fortfarande skit. Skit, skit, skit. Men jag tog mod till mig och har faktiskt sökt hjälp för det här är så mycket värre än vanlig hjärtesorg. Faktiskt bara av att ringa det samtalet kändes det lite bättre. Den senaste veckans fantastiska väder har gjort sitt också och livet känns lite, lite lättare. Men det går upp och ner hela tiden, så fort det känns lite mer okej får jag typ reda på en till vidrig grej han gjort känns det som och allt blir svart igen. Men jag hoppas verkligen att jag får må bättre snart för jag orkar inte med det här mörkret mer.

 

Månadens länktips

 • Anna Marías guide till matplanering med Trello!
 • Emilias sjukt snygga broderade jeansjacka!
 • Lovisa skriver om att gå från köttätare till vegetarian och ger massa tips!
 • Och hallå, samlingsinlägget på allt fantastisk som vi skapade på tema djur!?

 

Hur var april för er?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Emilia W 4 maj, 2017 at 21:46

  Så härlig liten video! Det känns verkligen som våren är här när jag ser dina klipp! Skönt för dig att du ringt det där samtalet, ett stort steg! Kram!

  • Reply Mikaela 29 maj, 2017 at 18:24

   Tack <33 Det var ett stort steg, stolt över att jag vågade ta det! Kram!

 • Reply Wilda 6 maj, 2017 at 13:50

  Så fint att se din video och jag är så glad att du sökt hjälp. Fy vad vidrigt att behöva gå runt i det mörkret och få nya hemskheter till sig. Bra att du hittar på roliga saker och träffar folk, pysslar med växterna och låter vardagen rulla. Du är så fin <3

  • Reply Mikaela 29 maj, 2017 at 18:24

   Tack <333 Hoppas det vänder nu!

 • Reply Jessica 6 maj, 2017 at 13:55

  Vilken underbar videoooooo! Så vååårigt!! Hoppas du mår bättre snaaaaaart!!

 • Reply Anna 9 maj, 2017 at 12:54

  Strongt av dig att söka hjälp! Så viktigt att aktivt ta ansvar för sitt mentala välmående. Jag hoppas att du får den hjälp du behöver och att du mår bättre snart. Jag gick själv i KBT terapi för min urusla självkänsla för 6 år sedan och det förändrade mitt liv. Kram

  • Reply Mikaela 29 maj, 2017 at 18:21

   Tack snälla <3 Har inte fått svar än om de kommer hjälpa mig eller inte, men hoppas. För har inte råd att betala för privat terapi tyvärr som student. Vårdcentralen ville inte, för att jag inte lider av psykisk ohälsa riktigt utan mer extremt dålig självkänsla nu efter uppbrottet, men hoppas på studenthälsan!

 • Reply Jess 15 maj, 2017 at 18:32

  Såhär halvvägs in i maj är jag kanske lite sent ute, men så fin video från april ändå <3 Önskar innerligt att maj har gjort att det ljusnar lite för dig och att du får den hjälp du behöver. Du är grym!

  • Reply Mikaela 29 maj, 2017 at 17:38

   Tack vad fin du är <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.