Rund vas
DIY & Skapande, Keramik

Karvad vas i keramik

Rund vas

En av mina favoriter från vårens keramikkurser är den här karvade vasen jag gjorde. Efter att ha gjort min stora runda vas så ville jag ha en till i mindre format, och så var jag sugen på att testa att karva fram mönster.  Det blev den här vasen!

Rund vas

Tekniken är den samma som sist jag gjorde en rund vas. Jag kavlade och använde formar för att göra två skålhalvor, som jag sedan satte ihop till en boll. Sedan tog jag en liten vass kniv och skar ut hålet i toppen.

 

Rund vas

Mönstret karvade jag med en mirett, (se GIF ovan!) efter inspiration från Lee Wolfe som gjort en liknande vas. Jag ritade inte upp det på förhand, vilket hade kunnat få det lite jämnare men det blev ganska bra ändå. Det positiva är att man tack vare mönstret inte ser skarven mellan de två skålhalvorna, vilket syns lite på min första runda vas.

Rund vas

Rund vas Jag gick faktiskt och unnade mig min första riktiga fina snittblombukett till mig själv, för att jag behöver något fint att se på när jag kommer hem. Nu har det gått två veckor och den är fortfarande riktigt fin. De här klocklika blommorna jag inte minns namnet på har också slagit och den är bara så himla fin. Väl investerade pengar, trots att jag egentligen inte har råd att lägga hundralappar på snittblommor.

Rund vas Rund vas

Som sagt, så himla nöjd! Vill köpa hem blommor jämt för att kunna ha den framme…. Och så vill jag göra fler saker med sådan här karvad struktur, det var så kul, enkelt men väldigt effektfullt! Nä, dags att anmäla sig till flera kurser för nu fick jag världens keramiklängtan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Grahnslöjd 28 maj, 2017 at 06:23

  Åh wow!! Så snyggt med det karvade mönstret och glasyren ovanpå!! Och tjusiga snittblommor, synd som sagt att det inte är det billigaste med såna fina buketter;)

  • Reply Mikaela 29 maj, 2017 at 18:05

   Tack! Så nöjd med både bukett och vas, heheh 😉 Jaa eller hur, som tur är så höll den också bättre än en billig bukett, liljorna har blommat över nu över en vecka senare, men de andra håller sig nog en halv vecka till!

 • Reply Linnéa 28 maj, 2017 at 12:46

  Vilken häftig vas!

 • Reply Alicia 29 maj, 2017 at 14:05

  Helt magnifik alltså, SÅ snygg! Gillar att den är diskret i sin färgsättning och inte konkurrerar med blommorna samtidigt som den verkligen tar plats och förhöjer buketten. Så vackert Mikaela!

  • Reply Mikaela 29 maj, 2017 at 18:12

   Tack <333 Gillar den verkligen jag med 😀

 • Reply Jess 30 maj, 2017 at 14:20

  Så galet snygg! Är helt mindblown som vanligt av all din keramik!

 • Reply Ellen 2 juni, 2017 at 10:29

  men wow, så himla fin! vad duktig du är! och med den här buketten dessutom, gör en ju så himla glad att titta på. kram!

  • Reply Mikaela 2 juni, 2017 at 12:00

   Tack! Eller hur blir, superglad av den! Nu har det gått tre veckor idag får jag slänga de sista blommorna tror jag, men hållbarheten alltså! Helt annat än Hemköp-tulpaner som håller 3 dagar….

 • Reply Wilda 3 juni, 2017 at 18:35

  Det är ju helt obegripligt att det här inte är en dyrsåld vas i en exklusiv designbutik. För så fin är den. Vilket konstverk Mikaela!

 • Reply Jossan 22 augusti, 2017 at 15:29

  Jäklar vilken fin vas du har gjort! Blir riktigt avundsjuk! Superfin!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.