Video

Sekunder av mars

Detta fastnade på bild

 • Jag har åkt tåg
 • Malt ner plast till små små bitar med hjälp av en mal med flytande kväve
 • Kikat på mina försöksdjur, det är ett litet kräftdjur som heter Daphnia!
 • Jag har flyttat
 • Placerat mina växter i nya fönster
 • Förfasat mig över att någon valt att måla svart i vardagsrummet
 • Men försökt göra det lite mysigt ändå
 • Labbat, labbat, labbat och försökt få fram plast i så små storlekar som behövs
 • Åkt mera tåg
 • De första värmande solstrålarna!
 • En nötväcka i fågelmataren i fönstret på jobbet
 • Ett gäng abborrar skulle flyttas från ett akvarium till ett annat
 • Jag målade en hackspett på fågeltecknarhelg!
 • Keramik! Jag har karvat i en rund vas!
 • Jag fyllde år och köpte växter till mig själv i present!
 • Monthy Makers-träff hos Alicia!
 • Efter vi skiljts åt gick några av oss och åt pizza
 • Tårta på jobbet!
 • Mera fågelteckning!
 • Mitt planktonhjul där mina prover snurrar för att simulera naturliga vattenförhållanden, sällan det är helt stillastående vatten i sjöar och hav!
 • Jag har analyserat ett av mina djur i mikroskop, den var full med plast!

 

Detta har hänt

Jag har flyttat, till en jättesliten och ful lägenhet som någon målat svart. Okej det är bara ett av rummen men ändå. Här får jag bo i två månader totalt, men jag har fått ett till korttidskontrakt efter det här där jag kan bo till augusti i alla fall. Så jag blir åtminstone inte hemlös. Mitt examensarbete har dragit igång på allvar. Jag har malt plast i ett par veckor för att få det till rätt storlek så att mina plankton kan äta dem, och sen satt igång försöket. Dock har någonting gått snett, för alla djur i den ena plasten dog, så jag måste omarbeta planen lite och göra om. Men det blir säkert bra. Mina dagar består av att åka tåg, jobba, åka tåg och sova. Jag har inte lagat mat på flera veckor och inte hunnit med i princip någonting annat heller. På helgerna har jag jobbat på Biotopia som haft fågelteckning som tema, vilket har varit svinkul! Alicia var och hälsade på och tecknade, läs hennes inlägg om det här! Men det har också bidragit till att jag har noll komma noll tid över. Månadens höjdpunkt var helt klart Monthly Makers-träffen, även om jag bara orkade vara med en dag. Så härligt att ses, att träffa både de nya och gamla värdarna och få bloggnörda ihop!

Detta har känts

Ja, ärligt talat så mår jag inte bra alls. Det är lite skönt att jag inte hinner känna efter så mycket för att jag är så upptagen, men när jag gör det så känns det bara för jävligt. Jag har slutat bry mig och tycka det är jobbigt att gråta på offentliga platser för det sker varje vecka ändå. Sitter liksom på morgonpendeln och kan inte hålla tillbaka tårarna. De ögonblicken hamnar av förklarliga skäl inte i de här filmerna, så egentligen har min månad varit mer skit än vad det ser ut. Det är sorg, varvat med ilska, varvat med känslan av att vara värdelös. Och så det här med att inte hinna eller orka göra någonting. Jag har massa jag skulle vilja skriva, massor av påbörjade utkast men jag hinner inte. Fan. Vad negativt och klagigt det här blev då. Jag har bara lite svårt att se det ljusa i tillvaron just nu.

 

Månadens länktips

 • Fredrika har sammanställt alla bidrag på tema geometri!
 • Johanna har skrivit ett inlägg om olika miljömärkningar och vad man ska tänka på när man handlar
 • Wilda skriver om sin relation till växter
 • Alicia skriver om att skilja på mål och syfte

 

Hur var mars för er?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Jossan 2 april, 2017 at 09:16

  Äsh då! Det kommer bli bättre. Kanske inte just nu, för det låter som du har alldeles för fullt upp just nu!
  Och värdelös är du ju inte, även om det känns så just nu! Tycker det är så häftigt att du utbildar dig till marinbiolog, hur coolt är inte det?! (Fast det kanske också är en sån titel som låter häftigare än vad det är, I dont know…) Men är så avis på alla som vet vad dom vill bli, och utbildar sig till det, tack vare att dom har en vettig utbildning tidigare i livet. Att få jobba med djur/natur skulle vara så awesome! En dag kanske jag är där jag med. (Just nu sitter jag hemma, dricker redbull och funderar över min arbetslöshet och det faktum att jag måste söka ekonomiskt bistånd. Men försöker att tänka positivt, det är bara tillfälligt, det kommer bli bättre!)

  När ska ditt examensarbete vara klart? Är du helt klart med utbildningen efter det? Hoppas du kan vila då, och börja må bättre! <3

  • Reply Mikaela 8 april, 2017 at 22:35

   Tack för din fina kommentar <3 Haha, det är kanske lite coolt!? Svårt att se det utifrån liksom, men jag tycker det är coolt 🙂 Det är bara tillfälligt, som du säger, det kommer bli bättre! För dig och för mig! Examensarbetet ska presenteras i juni och sen är jag helt klar! Känns både skitläskigt och kul!

 • Reply Wilda 2 april, 2017 at 13:53

  Fina du <3 Jag gillar dina filmer och jag gillar din ärlighet. Jag bara hoppas att det blir lättare snart och att (om det är det du behöver) hittar tid att landa i känslorna. Du är så himla bra och det gör mig så ledsen att du inte får må bra. Varm kram!

 • Reply Elin 2 april, 2017 at 13:58

  Var rädd om dig!

 • Reply Jessica 3 april, 2017 at 15:53

  Finaste Mikaela, vad jag älskar de här små videoklippen. Blir så glad av att få se ditt ansikte, haha??? Men känns som att det inte är lika långt avstånd mellan oss när jag ser det här. Jag hoppas precis som Wilda att allt blir bättre snart. Jag lovar att alltid finnas här om du behöver mig – du fixar det här och när det inte känns som att du gör det så ska jag göra mitt bästa att fixa saker åt dig. <3

 • Reply Alicia 3 april, 2017 at 20:35

  Oj vad jag tycker om dig! Tycker inte din text är klagig utan att den kompletterar filmen, som i sig bara var en magpirrande härlighet som alltid (du är så bra på detta!). Känn inte att du inte kan dela med dig av de svarta stunderna, det kan du! Och du är alltid välkommen hit om du behöver mellanlanda någonstans eller böla bakom en dörr <3

 • Reply Stina | Stinas tillvaro 3 april, 2017 at 20:52

  KRAM till dig <3 Så fint att ses, det borde vi göra oftare <3

  • Reply Mikaela 8 april, 2017 at 22:40

   <3 <3 <3 JA vill jättegärna ses vore så fint!

 • Reply Jess 4 april, 2017 at 21:27

  Hoppas så innerligt att det vänder och du mår bättre snart. Det är okej att klaga, gnälla, gråta och vara allmänt nere för trots att man inte tror det i stunden så vänder det så småningom. Kommer ihåg hur dåligt det var när jag satt och grät på en fullsatt buss utan att ens orka bry mig. Kram! <3

  • Reply Mikaela 8 april, 2017 at 22:42

   Tack <333 Precis så, orkar inte bry mig trots att det är så mycket människor omkring. Men fan, det ska inte behöva vara så. Så jag tänker att jag måste söka hjälp nu, visst hade du gjort det med?

   • Reply Jess 9 april, 2017 at 21:24

    Ja, jag sökte i november, fick ganska snabbt svar från läkaren och sedan tog det två månader innan jag fick tid för samtalsterapi. Det är det absolut bästa (och jobbigaste..) jag har gjort, trots att ångesten rev så otroligt i kroppen då när jag satt med mobilen i handen och försökte trycka på ”ring” i november. För nej, det ska inte behöva vara så. Kram på dig! Och du får gärna höra av dig om det är något <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.