DIY animals
DIY & Skapande, Monthly Makers

MONTHLY MAKERS APRIL

Monthly Makers animals

Hurra, idag släpps månadens Monthly Makers tema och det är jag som är värd!

Vi lottar fram vem som får vara värd för vilket tema, men det kändes nästan för bra för att vara sant att just jag fick detta. Temat är nämligen DJUR! Passar den här biologen som handen i handsken!

Så, vad är egentligen ett djur? Allt som hör till riket Animalia inom klassificeringen av levande organismer! Livet delas in i tre huvudsakliga domäner, bakterier, arkéer (också encelliga organismer som bakterier men lite annorlunda) och eukaryoter. Djur hör till eukaryoter, tillsammans med växter (Plantae) och ett helt gäng andra grupper som jag inte hade någon aning om fanns innan jag började plugga biologi. T.ex. olika alger, för de är inte växter som de flesta tror utan har helt egna grupper. Nu var det djur det skulle handla om, så slut på biologilektionen och låt oss istället fundera på vad man kan skapa!

DIY animals

1 – Anna María byggde en hundkoja i Superskaparna (ni såg väl finalen igår!?)
2 – Inspireras av Ruth och gör kanincupcakes, perfekt nu till påsk!
3 – Alicia broderade en ren på sin vandringsskjorta
4 – Gör ett blockfärgat klösträd som A beautiful mess
5 – Djur + lera är alltid fantastiskt, som Alicias fina fågelurna
6 – Julia gjorde supersöta kaninväskor

Jag tänker att man både kan skapa något till ett djur, som en hundbädd, en klösbräda, matskålar, leksaker, eller ett hamsterslott (hur fint vore det inte!?). Eller så utgår man från djur som motiv, och då är möjligheterna oändliga. Trots att det här temat passar mig perfekt har jag faktiskt ingen aning om vad jag vill skapa än. Men att skapa på tema djur gör jag väldigt ofta!

DIY animal

Här är ett urval av mina djurskapelser! Jag begränsade mig faktiskt till att bara visa upp alster som är gamla Monthly Makers bidrag! Till julkalendern skapade jag en isbjörn i lera att hänga i granen, till tema pärlor använde jag samma teknik och gjorde en räv med pärlor till ögon. På tema leksaker gjöt jag in en leksaksdinosaurie i betong och när det var tema miniatyr gjorde jag en liten valkruka. Jag målade en fågelkruka med guldpenna till tema metall och en kungsfiskare i akryl till tema färg. Det allra första Monthly Makers temat vi hade var papper, och då gjorde jag en geometrisk cut out björn med akvarellbakgrund! För ännu mer idéer och inspiration, glöm inte att kika in vår Pinterestboard för tema djur!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

Så här går det till:

1. Skapa något på tema DJUR och posta det i sociala medier (blogg, Instagram eller liknande). Du är fri att tolka temat hur du vill. Våra enda regler är att ditt bidrag ska vara gjort av dig själv, skapat samma månad som temat är aktuellt och att du skriver att du deltar i Monthly Makers utmaning. Länka till detta inlägg (eller @MonthlyMakers på Instagram) och tagga gärna #monthlymakers.

2. Håll utkik på min blogg den 20 april, när mitt bidrag dyker upp kommenterar du inlägget med en länk till ditt eget. Senast den 28 april behöver jag ditt bidrag.

3. Jag sammanställer allt vi har gjort tillsammans den 30 april och lämnar sen över värdskapet inför nästa månad.

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

 

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Jessica 5 april, 2017 at 07:39

  YAYAYAYAYAYAYAYAYAYAYAYAY

 • Reply Jess 5 april, 2017 at 08:51

  Men åh vilket himla kul tema!! 😀

 • Reply Alicia 5 april, 2017 at 09:12

  Såå fint presenterat och hur perfekt är du inte som värd? Underbart att du inleder med den biologiska definitionen av temat <3 Ska bli så spännande och kul att få följa med den här månaden, oj så skoj!

 • Reply Finurliga fröken 5 april, 2017 at 09:35

  Wow! Så roligt med nytt tema. Som vanligt klurigt men det här ska jag sätta tänderna i. Kram

 • Reply Anna María 5 april, 2017 at 09:58

  Pepp med nytt tema och hur bra passade det inte dig då! Perfekt! Känns som om det kommer bli fullt av gulliga bidrag. Attans att jag redan har gjort hundkojan bara. 😛 Måste komma på något nytt!

 • Reply julia 5 april, 2017 at 13:01

  Temat passar dej verkligen perfekt och vad kul med en liten biologi lektion! 😀 blir kul att se vad alla hittar på! (ps. valkrukan = <33)

 • Reply Christina 5 april, 2017 at 15:32

  Vilket spännande tema! Nu blir det att gnugga sina knölar och tänka ut något fiffigt.. 🙂

 • Reply Ruth | Hungry Heart 5 april, 2017 at 20:32

  Åh, det här temat passar ju dig som handen i handsken! Och jag ÄLSKAR alla fina djur du redan skapat. Helt klart mina favoriter bland alla dina guldkorn till DIY. =)

 • Reply sofia 6 april, 2017 at 09:42

  Kul, och ha en underbar dag// Sofia, Zurich.

 • Reply Tonårsminnen, kattkärlek och bloggpaus. | REAKTIONISTA 6 april, 2017 at 10:14

  […] Jag ska gå in i påsken och låta sorg och glädje gå sida vid sida. När jag kommer tillbaka ska ni få se vad jag har hittat på till Monthly Makers. Ni har väl inte missat att Mikaela har släppt temat för april? […]

 • Reply Linnéa 7 april, 2017 at 12:47

  Oj vilket svårt tema ? Får se om jag lyckas komma på något ?

 • Reply Wilda 8 april, 2017 at 13:13

  Så roligt tema och jättefint presenterat Mikaela! <3

 • Reply STJÄRNÖGONBLICK #14 | #openstockholm, klosterliljor och cykling. | REAKTIONISTA 9 april, 2017 at 16:01

  […] ✶     Mikaela har släppt april månads tema för Monthly Makers. […]

 • Reply stella 15 april, 2017 at 14:13

  åh så kul det ska bli! Mitt projekt blir något jag påbörjade i julas…

 • Reply Christin - Midis 17 april, 2017 at 13:29

  Håller SÅ med på Alicia & Anna-María, så perfekt tema för dig!! Och ÄLSKAR den första bilen. Så fin komponerad!!

 • Reply MONTHLY MAKERS DJUR | Klä om och reparera ett klösträd | REAKTIONISTA 21 april, 2017 at 07:00

  […] gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat DJUR och Mikaela är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 […]

 • Reply Monthly Makers April - Matskål till Selma ⋆ Emilia Westerstrom 21 april, 2017 at 07:01

  […] lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat djur och Mikaela är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/4 […]

 • Reply Monthly Makers april/djur: se skillnad på katterna, illustration i akvarell - Alicia Sivert 20 december, 2018 at 19:07

  […] lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat djur och Mikaela är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/4 för att vara med. Mer […]

 • Reply inspiration for Monthly Makers: Animals - Jessica Andersdotter 18 mars, 2019 at 09:01

  […] yeah! The cat’s out of the bag (hehehehe) – the theme for Monthly Makers this month is Animals. I thought I’d show you a few things I’ve made previously that are inspired by animals! […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.