Makramé väggbonad
DIY & Skapande

Väggbonad i makramé

En grej jag tänkt skapa jättelänge, alltså vi snackar typ 2-3 år, är en väggbonad i makramé. Jag gjorde ett försök en gång men blev fruktansvärt missnöjd och avskräckt för att prova igen. Den här bonaden låg påbörjad sedan strax efter det, men nu tog jag äntligen tag i saken och knöt färdigt den!

Och jag tror vi alla kan enas om att det är en klar förbättring från mitt första försök, hahaha. Både knytmässigt och fotomässigt! Jag följde en tutorial jag hittade på Skillshare för jag litade inte riktigt på mig själv att hitta på ett eget mönster efter mitt första försök. Hon använde ett tjockare makramégarn och jag tror att jag kanske borde ha gjort min tätare, alltså använt flera snören till att börja med för att den skulle bli riktigt bra. Hela bonaden består av två sorters knutar som är lätta att lära sig, kan rekommendera tutorialen jag följde för det var verkligen inte så svårt som jag fått för mig sedan tidigare.

Makramé väggbonad Makramé väggbonad

Jag använde makramégarn från Slöjddetaljer och knöt på en hängare jag köpt på loppis! Allra finast vore det kanske på en drivvedsbit, men några sådana hittar man inte direkt liggandes i Uppsala. Men jag gillar den här upphängningen med! Garnet nedtill har jag repat upp för att få lite fluff, och så klippt till en lätt sluttande form.

Makramé väggbonad

Den är inte perfekt, men jag gillar den faktiskt ändå. Framförallt har jag fått mersmak på att försöka göra fler och lite mer avancerade mönster. Och är inte det bästa skapandet det som föder mer lust att skapa? Det tycker jag! Kanske jag testar ett tjockare garn då för att få det lite mer effektfullt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Alicia 28 april, 2017 at 10:03

  Sån revansch! Jag gillar att du använt mässingsbeslag, tycker det är en superfin kombo med garnet och estetiken. Mycket intressantare än drivved! Första/sista bilden är ju bara sååå drömsk!

  • Reply Mikaela 4 maj, 2017 at 16:48

   Tack <3 <3 Sant, gillar ju mässing egentligen! Tycker mest det blev lite glest bara, hade kanske gjort sig bättre med ett par rader till så det blev lite mer fluff! Men jag gillar den ändå 🙂

 • Reply Johanna 29 april, 2017 at 11:53

  sååå fiin! vill också prova att göra en egen, men hittar inget garn… vill också ha något tjockare!

 • Reply Wilda 29 april, 2017 at 13:50

  Superfint Mikaela! Åh nu fick jag minnen tillbaka till dina makraméamplar och blev superinspirerad att testa det!

 • Reply Jess 6 maj, 2017 at 20:23

  Men ja, vad bra den blev! Gillar att du repade upp för fluff längst ner, det ger en så härlig känsla med de olika texturerna. Och ja, det bästa skapandet är lätt det som föder mer skaparlusta! Heja 😀

  • Reply Mikaela 29 maj, 2017 at 18:22

   Tack! Jaa, fluffet var typ det bästa tycker jag 😀

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.