Ceramic ring cones
DIY & Skapande, Keramik, Monthly Makers

Monthly Makers geometri: ringkoner i keramik

Ceramic ring cones

Den här månadens tema för Monthly Makers är geometri och det är Fredrika som är värd!

Jag har utgått från konformen och gjort två ringkoner i keramik! Jag ville göra två små berg, för det är något jag känner mig inspirerad av gång på gång. Jag vet inte riktigt vad det är, men det är något med berg jag tycker är så himla vackert! Jag glaserade dem i vitt och gjorde små små prickar i fjordblått, men precis som med bubbelglasyren så flöt den blåa ut lite i den vita. Nu tycker jag att det blev fint ändå, men tanken var perfekta runda prickar!

 

Ceramic ring cones

När jag gjorde dem var jag lite orolig att jag gjort dem för smala så att ringarna skulle halka ner till botten, men jag måste ha totalt misstolkat hur tjocka fingrar jag har, haha! För de hänger bara på toppen, hade kanske varit fint om de hade glidit lite längre ner på konen men vad gör väl det?

Ceramic ring cones

Såhär ser de ut utan ringar på! Tycker de är fina bara som dekoration med. En sak att tänka på när man gör sådana här former eller tjockare skulpturer i keramik är att göra dem ihåliga, annars finns det en risk att de sprängs i ugnen. Så jag har gjort ett hål i botten på mina bergskoner för att undvika detta!

 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I mars är temat Geometri och Fredrika är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/3 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

 

 Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Emilia W 21 mars, 2017 at 10:00

  Jag tycker att det är spännande att det inte blev perfekta runda bubbelcirklar! Hur fint som helst! Kan inte sluta se framför mig hur du har en av dessa koner som fingrar, haha! Ett armband eller halsband snurrat på två kanske kan få pryda den nedre delen?

  • Reply Mikaela 8 april, 2017 at 22:17

   Hahahaha obehaglig tanke!! Jag är dålig på armband, men när jag tänker efter så har jag nog kanske ett man skulle kunna vira så! Tack för tips 🙂

 • Reply Beatrice 21 mars, 2017 at 10:20

  Åh! Älskar fan keramik och glasyr. Att det ska vara så svårt och dyrt att gå kurs alltså?! Men i alla fall, så himla fina <3 älskar att den blå glasyren har flutit ut, tycker det ger ett så lugnt och mysigt intryck snarare än det lite hårdare retro-uttrycket jag tänker mig att de skulle fått med polkadots typ? Vill också ha dessa som dekoration hemma <3<3

  • Reply Mikaela 8 april, 2017 at 22:18

   Men det måste väl finnas i Malmö? Priset är svårare att göra något åt, räkna med 1500 spänn typ. MEN SÅ JÄVLA VÄRT <3 Spara ihop till det i höst tycker jag , om du har möjlighet 🙂 Ja, men det har du rätt i, de blev väldigt mjuka nu 🙂

 • Reply Silje 21 mars, 2017 at 16:40

  Den blå fargen <3 Skjønner godt kva du meiner med at det er noko eige ved bergforma, og ja, du kan fint ha desse som dekorasjon i seg sjølve 🙂 Kjempefine begge to!

  • Reply Mikaela 8 april, 2017 at 22:19

   Eller hur! Du som norska där det finns så himla vackra berg borde ju veta 😉 Tack!

 • Reply Fredrikapåvinden 22 mars, 2017 at 08:53

  De är SÅÅÅ fina Mikaela! Så drömska på nå vis. Jag tycker du har så himla fint formspråk!

 • Reply Wilda 22 mars, 2017 at 15:26

  Helt underbara! Otroligt vackert. Och åh berg är verkligen något speciellt. Tänker så mycket på de norska bergen och fjordarna när jag ser det här. Om du inte har varit där någon gång hoppas jag verkligen att du får uppleva det framåt! Tror att det skulle inspirera dig deluxe!

  • Reply Mikaela 8 april, 2017 at 22:20

   Drömmer om en resa till norska berg, helst Trolltunga! En dag <3

 • Reply julia 23 mars, 2017 at 19:22

  Skulle gärna själv ha dessa koner!! Älskar hur fägen smälte samman, tänkte helt att det var så det skulle va 😀

  • Reply Mikaela 8 april, 2017 at 22:20

   Tack! 😀 Haha nä, det är nästan aldrig något som är meningen med glasyr känns det som, det blir som det blir 😉 Men det är spännande!

 • Reply Johanna 27 mars, 2017 at 20:24

  åh, blir ju alltid så himla sugen på att själv gå keramikkurs när jag ser dina alster, och detta var inget undantag! Jag gillar också att det blåa har smält ut och att ringarna hänger på toppen så att en ändå kan se mycket av konerna!

  • Reply Mikaela 8 april, 2017 at 22:29

   Tack, vad kul! Åh men gå en om du har möjlighet, det är verkligen fantastiskt!

 • Reply Stina | Stinas tillvaro 29 mars, 2017 at 20:32

  Helt underbart vackra Mikaela, älskar glasyren! och håller med Johanna – vill googla keramikkurs så fort jag läser inläggen om dina fantastiska alster 😀

  • Reply Mikaela 8 april, 2017 at 22:31

   Tack <3 GÖR DET! Tror du skulle gilla det 😀

 • Reply Jessica 3 april, 2017 at 15:55

  Fy fabian vad fina de är!!!!!!!!!!!! Påminner så mycket om salt och pepparkaren från Lagerhaus också, fast mycket finare haha :D:D <3

  • Reply Mikaela 8 april, 2017 at 22:38

   Tack! Jaa åh fast jag gillar dem med <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.