Monthly Makers loppis
DIY & Skapande, Loppis, Monthly Makers

MONTHLY MAKERS LOPPIS: DIY mönstrad vas med limpistol

Monthly Makers loppis

Här ser ni mitt bidrag på Monthly Makers tema loppis, tillsammans med mitt bidrag till förra månadens tema kontrast! Ja, det är alltså vasen som jag har gjort nu! Jag hade nästan för mycket inspiration på det här temat och hade tre idéer som jag tänkte göra: en av dem fungerade inte som jag tänkt, en gick sönder och kvar var den här vasidén. Men lika glad för det är jag, för jag gillar den! Dessutom var det superenkelt att göra själv, du hittar beskrivningen här nedanför!

Monthly Makers loppis

Du behöver:

→ En vas

→ Limpistol

→ Sprayfärg

Monthly Makers loppis

Gör såhär

Koppla in limpistolen och låt den bli varm innan du börjar använda den. Fundera över ditt mönster så länge! Om du vill göra likadant som mig så rekommenderar jag att börja längst ned, jag gjorde trianglarna längst ner först och så har jag byggt resten av mönstret efter det.

Nackdelen med limpistol är de små limtrådarna som är lite oundvikliga, men det går att ta bort i efterhand. Har man ingen limpistol är jag övertygad om att det går att göra samma med någon annan typ av flytande lim!

Monthly Makers loppis

När mönstret är färdiglimmat och torkat så är det dags att spraymåla vasen i valfri färg! Såvida man inte vill ha kvar den glasklar såklart. Min vas hade lite slitna fläckar så jag målade om den!

Monthly Makers loppis

Mönstret är långt ifrån perfekt vilket man ser om man kollar nära, men så är jag ju ingen perfektionist i mitt skapande heller! Orkade visst inte ens ta bort alla små limtrådar innan jag gick lös med sprayfärgen, men vad gör väl det? Ett snabbt och operfekt (men ändå fint) projekt är bättre än det motsatta i min bok 9 gånger av 10!

 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat Loppis och Stina är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 26/2 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

 

 Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Alicia 21 februari, 2017 at 09:42

  Så himla cool idé och den funkar ju för att hotta upp alla möjliga typer av föremål, vad coolt!! Gillar mönstret och tror dessutom den matchar dina dekorerade krukor hur bra som helst! 🙂

 • Reply Finurliga fröken 21 februari, 2017 at 12:39

  Wow! Otroligt rolig idé som jag absolut ska spara till framtiden. Måste ju testas. Kram

  • Reply Mikaela 22 februari, 2017 at 16:18

   Ja, gör det! Går ju att variera i all oändlighet! Kan tänka mig att prickar t.ex. skulle vara jättefint det med!

 • Reply Linnéa 21 februari, 2017 at 16:08

  Vilken kul idé! Trodde första att du hade använt hönsnät för att uppnå resultatet, men att använda sig av limpistol är ju helt genialiskt.

  • Reply Mikaela 22 februari, 2017 at 23:07

   Tack! Hönsnät skulle man ju iofs också kunna ha, men det känns som det kanske skulle vara jobbigare att limma på och större risk att det lossnar? Här är det bara limmet man behöver bry sig om liksom 😉

 • Reply Fredrikapåvinden 21 februari, 2017 at 17:11

  Men alltså så jäkla kreativt och finurligt. Fullkomligt älskar idén och slutprodukten. Så himla fint <3

 • Reply Silje 21 februari, 2017 at 17:24

  Limpistol kan ein bruke til så mykje, og det har du verkeleg fått fram her 😀 Diggar forresten mønsteret <3

  • Reply Mikaela 23 februari, 2017 at 09:23

   Verkligen! Har inte använt den på ett tag så det var kul att plocka fram! Tack Silje!

 • Reply Karin 22 februari, 2017 at 07:21

  Vicken fin relief Du fått till på vasen! I beröringsfattiga tider som nu vill jag bara känna och ta på den! Fiffigt, innovativt och väldigt fint!

  • Reply Mikaela 23 februari, 2017 at 09:33

   Tack snälla! Jag blir också lite sugen på att ta på den, haha!

 • Reply Louie 22 februari, 2017 at 11:32

  Trodde först det var hönsnät, men sen läste jag att du använt limpistol, haha.Den blev jättefin! 🙂

  • Reply Mikaela 23 februari, 2017 at 09:34

   Jaa jag har insett nu i efterhand att det ser lite ut som hönsnät haha 😀 Tack!

 • Reply Wilda 22 februari, 2017 at 18:41

  Så peppande att läsa dina ord om att det inte behöver bli perfekt! Så jäkla sant! Och wow vilken idé och så himla häftigt gjort! Blir alltid så imponerad över dina skapelser, men den här slog till lite extra i inspirationscellerna 🙂

  • Reply Mikaela 23 februari, 2017 at 09:34

   Nej men gud nej! Done is better than perfect 🙂 Tack, vad fin du är <3

 • Reply Johanna 23 februari, 2017 at 10:43

  trodde också det var hönsnät först! Kan verkligen tänka mig hur svårt det måste vara att få till mönstret, men tycker att det ser väldigt jämt ut. Superfint!

  • Reply Mikaela 5 mars, 2017 at 22:04

   Tack! Det hade kanske varit enklare med flytande lim på tub, det jag tyckte var knepigaste var limtrådarna som blir av pistolen, men äsch det blev ju något av det ändå! 🙂

 • Reply Jess 25 februari, 2017 at 18:47

  Vad härligt att läsa just det om att inte behöva vara en perfektionist i sitt skapande. Inspirerande! Ska helt klart bli bättre på att påminna mig själv om det, många gånger kommer jag i min egen väg och provar inte ens för jag vet (eller inbillar mig..) att det inte kommer bli bra.

  • Reply Mikaela 5 mars, 2017 at 22:05

   Jag fastnar i det tänket ibland jag med, men oftast så är jag rätt bra på att skita i det och bara göra. Oftast blir det ju faktiskt bra, och blir det inte det så var det kul att pröva i alla fall! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.