Bergsvas i keramik
DIY & Skapande, Keramik

Bergsvas i keramik

Bergsvas i keramik
Mitt sista keramikalster från hösten är den här vasen i form av en liten bergskedja med tre toppar. Kanske är jag lite besatt av vaser just nu, har ett helt skåp fullt och jag har skapat i alla fall 5-6 stycken i år  förra året (har absolut inte vant mig vid att det är 2017 än!). Men det är ju så fint, och kul att variera beroende på vad en har för blommor! Just den här tror jag kommer bli vackrast med ett knippe vildblommor i sommar.
Bergsvas i keramik
Jag tummade tre olika koner som skulle bli mina bergstoppar. Jag tycker den metoden passade perfekt till det här projektet, för det ger en liten extra dimension att bergen är lite guppiga och har lite organiska former snarare än att jag bara skulle ha drejat eller kavlat tre koner.
Det knepigaste var att sätta ihop alla delarna, jag fick försöka måtta och skära bort väggarna på bergen där de skulle sitta ihop eftersom jag ville ha en sammanhängande insida. Gud vad svårt att förklara, jag hoppas ni får ett hum i alla fall om vad jag menar. När delarna satt ihop kavlade jag en botten som passade och fäste bergskedjan med botten.
Bergsvas i keramik
För att göra det till en vas öppnade jag upp i toppen av bergen. Hålen är precis så stora att jag får ner ett finger i varje. Jag valde att glasera i fjordblått och med vita snötäckta toppar. Vasen var för stor för att doppa i glasyrhinken, så jag hällde den blåa glasyren över den och försökta då lämna topparna oglaserade. Därefter tog jag en pensel och bättrade på upptill så att jag fick ett lite ojämnt mönster för snötopparna. Den vita glasyren la jag på med pensel. Ibland tog jag lite mycket glasyr på penseln och lät det rinna ned lite längs med det blåa, vilket jag tycker gav en fin effekt!
Bergsvas i keramik
Jag tycker så mycket om den! Den är lite stor och otymplig, men jag tycker den är så fin! Älskar glasyren och att jag gjorde tre toppar istället för två som jag först tänkt. Det enda jag eventuellt skkulle ändra är att göra öppningarna lite lite större för att få plats med fler blommor. Men det är bara en liten detalj, överlag är jag riktigt nöjd med den och ser fram emot att fylla den med blommor hela året!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Helene 11 januari, 2017 at 13:52

  Annorlunda men väldigt fin!

 • Reply Maja 11 januari, 2017 at 15:11

  Så himla fin! Och vad härligt att kunna ha massa vaser i ett skåp som man har gjort själv. Man kan inte ha för många! 🙂

 • Reply Linda 11 januari, 2017 at 15:57

  Såå fina!! Verkligen! Jag har länge velat testa keramik och 2017 ska bli året då det blir av! Har hittat en keramikverkstad som erbjuder prova-på-kurser på en dag. Har blivit så pepp på att verkligen testa efter att ha sett allt du gjort! 😀

 • Reply Jenny 11 januari, 2017 at 17:15

  WOW MIKAELA DET HÄR ÄR DET FINASTE JAG SETT NÅGONSIN!!!!!!! Helt OTROLIGT hur duktig du är och jag fattar inte hur du ens kom på idéen?! Är bara helt amazed och försöker komma på något finurligt sätt att fixa mig en egen utan tillgång till keramik… Har ett salt- och pepparkar i form av berg med lite liknande stil, hade varit så häftigt med en hel bergskedja i köket ju! 😀

 • Reply Josefin 11 januari, 2017 at 18:13

  WOW! Så fint1 Jag vill också kunna sånt!

  • Reply Mikaela 20 januari, 2017 at 22:08

   Tack! 😀 Kolla om det finns kurser där du bor, det är det roligaste jag jag gjort!

 • Reply Jess 11 januari, 2017 at 20:30

  Okej servisen var fantastiskt men den här?!?! Dör så fin! Keramik är helt klart din grej, wow!

  • Reply Mikaela 20 januari, 2017 at 22:07

   Alltså tack <3 <3 Blir så glad!

 • Reply Wilda 12 januari, 2017 at 10:16

  Åh herregud så fint Mikaela! Vilket mästerverk <33333

 • Reply Jessica 12 januari, 2017 at 13:39

  Alltså den är SÅÅÅ JÄVLA FIN!

 • Reply Linnéa Elisabeth 12 januari, 2017 at 16:41

  Den här är inte bara fin, den är helt underbar!! Ungefär 99 procent av allt du lägger upp vill jag ha i min ägo. Älskar verkligen varenda ett av dina keramikföremål!!
  Förresten så kommer mitt Monthly Makers vara inspirerade av något du gjort. Jag tänker inte avslöja för mycket, men det innehåller betong 😉 Du får titta in nästa vecka någon gång så får du se! 😀

 • Reply Anonym 13 januari, 2017 at 13:34

  Men alltså åhhh! Den är såååå fin! <3 Jag läste några kurser kreamik på gymnasiet och tyckte det var så jäkla kul men också sjuuukt svårt. Så ska erkänna att jag blir verkligen superimponerad av alla dina verk!

 • Reply Alicia 13 januari, 2017 at 16:06

  Så himla himla himla fantastisk! Perfekt i alla avseenden, älskar färgen. Helt ljuvlig Mikaela, fan vad grym du är!

 • Reply sandra 16 januari, 2017 at 08:03

  Såå fin vas men jag tycker nästan den är ÄNNU maffigare bara som dekoration, på bilden utan blommor. Gud, Mikaela, du är så grym på det här med keramik!

 • Reply Grahnslöjd 16 januari, 2017 at 20:05

  Wooow, jag är sååå imponerad!!!

 • Reply Finurliga fröken 18 januari, 2017 at 17:48

  Fantastiskt fin! Va kul att testa keramik. De skulle jag också vilja göra. Och jag tycker du valt perfekt färg på din fina vas. Kram

 • Reply Rebecca 19 januari, 2017 at 23:05

  nej vad fina!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.