DIY & Skapande, Keramik

Monsteraservisen: tallrikar och ett litet uppläggningsfat


Ingen servis utan mattallrikar! Det här kändes som den viktigaste delen att göra till min monsteraservis. Jag hann med att göra fyra stycken på min förra keramikkurs, men det är inte omöligt att det blir några fler vid nästa tillfälle. Tallrikarna är kavlade och formade utefter en gipsform, och så såklart stämplade min monsterastämpel!Trots att det är samma glasyr så blev det en helt annan färg på de här än på mitt stora monsterafat som är mer grönt i tonen. Jag tror nästan att jag gillar den här nyansen bättre!Tallrikarna är för stora för att doppa i glasyren så jag har hällt på den ur en kanna vilket syns på varje enskild tallrik som får ett alldeles eget unikt mönster.Jag har insett att jag inte har någon aning om hur man dukar med servetter i servettringar, haha. Jag gjorde ett halvdåligt försök med den enda sortens servett vi har hemma bara för att illustrera hur det skulle kunna se ut. Men helst ska man ju ha sådana fina tygservetter i linne! (Och kanske ha koll på hur man egentligen ska stoppa i servetten för att det ska bli snyggt…)Och så en närbild! Stämpeln var på gränsen till att vara för stor för den här tallriksformen, jag fick verkligen klämma in den på den sluttande kanten, men det gick!Det blev särskilt tydligt på det här lilla uppläggningsfatet som jag gjorde lite i sista stund. Den här blev dessutom mera grynig i färgen av någon anledning. Spännande det här med glasyrer och dess nycker!


Om du vill se mer bilder på resten av min monsterservis så hittar du mitt stora monsterafat här och servettringarna här! Jag har tänkt att jag ska göra ett par skålar vid nästa tillfälle, vad mer bör man ha med i en servis tycker ni?
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Linnéa Elisabeth 16 december, 2016 at 12:20

  Älskar det! Det är ju drömmen att ha ett servis man gjort själv!! Färgen är dessutom superb. Är sugen på att själv anmäla mig till en keramikkurs i vår tack vare dig 😉 Men vi får väl se om tiden finns först..

  • Reply Mikaela 26 december, 2016 at 00:42

   Tack vad snällt! Åh gör det, lovar att du inte kommer ångra dig! De brukar bli fullbokade snabbt, i alla fall här i Uppsala så vänta inte för länge om du är sugen 😀

 • Reply Ruth 16 december, 2016 at 19:08

  Du inspirerar verkligen med din keramik, Mikaela! Jag fick förresten en bild framför mig hur du ristar in ett monsterablad på insidan av din vigselring. Vem behöver hjärtan liksom när man är växtlover deluxe. =D

  • Reply Mikaela 26 december, 2016 at 00:42

   Tack fina du <3 <3 Haha åh det vore något!

 • Reply Johanna 17 december, 2016 at 17:50

  alltså, drömmen att ha gjort en servis helt själv!! så himla fint!

 • Reply Wilda 19 december, 2016 at 15:42

  Så ljuvligt vackert och ja vilken känsla att ha sin egen servis!!

 • Reply Alicia 28 december, 2016 at 19:16

  Grinar typ, det här är så fabulöst. Det kommer bli så helt obeskrivligt magiskt när du är klar med det här projektet, så himmmla spännande att få se det ta form! Älskar också den här blåtonade glasyren och effekterna du fick till genom att hälla färgen. Helt underbart!

  • Reply Mikaela 1 januari, 2017 at 14:15

   Tack <3 <3 Jag är sååå pepp på att få fortsätta, om mindre än 3 veckor är jag tillbaka i keramikstudion! 😀

 • Reply Jessica 1 januari, 2017 at 13:46

  ÄLSKAR DEN HÄR FÄRGEN!!!!!!!!! Och mönstret stämpeln formen ALLT.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.