DIY & Skapande, Keramik

Tre små rosa

 

Lagom till att jag börjat höstens keramikkurs så är vi inne på sista inlägget från min förra kurs! Tre små rosa skålar/krukor/vad man nu vill kalla dem, som alla blivit till av restlera från andra projekt.

 

 

Den här tummade jag av en klump som blev över från när jag kavlade en större skål. Att tumma innebär enkelt förklarat att man med händerna, främst tummarna, formar till sitt föremål. Istället för att t.ex. kavla eller dreja. Prickarna är gjorda med en ända av en kulspetspenna, ibland tager man vad man haver för att skapa strukturer i leran!

 

 

Den andra skålen är gjord med precis samma teknik, fast strukturen är istället gjord med ändarna på min trädgårdssax! Gillar nog det här mönstret bättre ändå? Fast jag är inte överdrivet förtjust i varken den här eller den övre, men det beror helt på glasyrvalet. Vad tänkte jag med rosa? Jag tror jag tänkte att det kunde nog vara lite gulligt, men jag gillar inte alls hur det blev och ångrara att jag inte tog fjordblått eller den fina gröna glasyren som jag hade på Monsterafatet. Men nu vet jag i alla fall säkert att rosa keramik inte är min grej!

 

 

Den här krukan är däremot kavlad! Jag hade en så tydligt bild av vad jag ville med den här, men utförande blev inte alls så, haha. Jag ville att glasyren skulle vara rinnig som på den här bilden. Men det blev inte så tjockt som jag ville utan alldeles för rinnigt, och det blev mindre fint med den obrända leran upptill tycker jag, det hade varit finare att ha vitt under. Men nu vet jag det med! Så summa summarum, så är det här tre små rosa inte mina favoritverk, men ingen tid man tillbringat med att skapa är förgäves! Man lär sig varje gång och så är det ju kul även om det inte blir som man tänkt!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply sandra 10 oktober, 2016 at 08:57

  Snälla ta detta på rätt sätt men jag hatar dig.

  • Reply Mikaela 10 oktober, 2016 at 09:05

   Hahahahhahahahahahaha! Puss!

 • Reply Anita 10 oktober, 2016 at 09:47

  Söta !

 • Reply Christin 10 oktober, 2016 at 09:52

  Älskar studio arhojs! Men alltså, dina är dina och SÅ JÄKLA FINA!!!!!

  • Reply Mikaela 11 oktober, 2016 at 22:57

   De är så de heter! Ja, de är SÅ snygga! Min med rinnig kant är ju inte i närheten hahaha. Men tack fina du <3

 • Reply Matilda 10 oktober, 2016 at 10:21

  De är hur fina som helst! Jag brukar inte vara så förtjust i rosa ting men dessa föll jag handlöst för. Så fina – ja, det tåls att upprepas!

 • Reply Wilda 11 oktober, 2016 at 10:09

  Alltså hur bra är du inte? Känner lite som Sandra haha :p Om det här är när du "misslyckas" dessutom… nä… konstnär är du. Så himla fint och proffsigt!

 • Reply Jess 12 oktober, 2016 at 20:52

  Haha dör lite på Sandras kommentar. Är inte heller förtjust i rosa men de är ju ändå supersöta, även om dem kanske inte passar din personliga smak rent färgmässigt 🙂

 • Reply Ruth HungryHeart.se 14 oktober, 2016 at 18:20

  Så himla fina!! Jag är normalt sett inte ett jättestort fan av rosa, men du lyckades verkligen pricka in en supersnygg nyans och i kombo med den framskymtande leran är det helt kanon.

  • Reply Mikaela 16 oktober, 2016 at 09:43

   Tack, vad kul att du tycker det!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.