Betong, DIY & Skapande, Monthly Makers

MONTHLY MAKERS LEKSAKER

 

Den här månaden är tema LEKSAKER och det är Elsa som är värd! På hennes inlägg kommenterar du med en länk till ditt bidrag för att vara med!

 

Det här temat var för mig det svåraste hittills i år. Jag vill ju helst göra något jag har nytta av eller som är så fint att jag vill ha det framme, och leksaker kändes megasvårt att kombinera med det. Men efter mycket om och men, lite panik och snack med de andra värdarna så landade jag i ett säkert kort för mig – betonggjutning!

 

 

För flera år sedan har jag köpt på mig lite plastdjur i något DIY-syfte jag inte minns som aldrig blev av, men det passade ju perfekt till månadens tema! Dock kände jag inte för att behålla dinosaurien grön så jag spraymålade den i guld! Jag ser nu dock att jag måste bättra på färgen lite på några ställen, men det är enkelt gjort med en pensel i efterhand.

 

 

Formen jag gjöt i var en större kvargburk, och så hade jag köpt ljusinsatser billigt på Material. Efter att ha oljat in formen och öst ner betongen så tryckte jag helt enkelt ner ljusinsatsen och dinosaurien i betongen. 2 dagar senare vände jag byttan upp och ner och ljusstaken var vänlig nog att släppa och komma ut direkt. Det är nämligen inte alltid fallet när man gjuter, hehehe. Om du vill lära dig mer om betonggjutning så läs min guide för nybörjare!

 

 

Tänk att efter att ha haft så svårt att komma på något att göra så kunde det ändå bli ganska bra, jag är i alla fall nöjd!

 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I oktober är temat LEKSAKER, och Elsa är värd. Kommentera detta inlägg hos Elsa med en länk till ditt bidrag för att vara med. Deadline är den 28 oktober!

 

Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessica, jag, RuthSandraStina och Wilda. Den här månaden är Jessica värd och temat är Saga! Deadline är 28:e som vanligt!

 

Du hittar oss på facebookinstagrampinterest och på monthlymakers.com.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Stina | Stinas tillvaro 21 oktober, 2016 at 08:18

  Verkligen ett lurigt tema men det är då jag blir som allra mest impad över allas kreativitet – så himla gullig Mikaela, älskar den lilla dinon 😉

 • Reply Louie 21 oktober, 2016 at 08:25

  Så fin den blev!:)

 • Reply Christin 21 oktober, 2016 at 09:19

  SÅ HIMLA PANGFIN! Tänkte först skriva att en sån hade jag verkligen kunnat tänka mig i Algots rum, men tänkte sen – äh, kan tänka mig en i varje rum! Älskar skoj, lekfull och glimten-i-ögat-inredning!

 • Reply Alicia 21 oktober, 2016 at 10:09

  Tycker det här blev så himla bra Mikaela! Kul att du kunde krisa på temat och sen ändå skapa något som är så unikt, kul och väldigt du 🙂 Skulle vilja se en hel dinosaurieadventsljusstake i detta utförande!

  • Reply Mikaela 2 november, 2016 at 15:28

   Åh adventsljusstake med dinosar vore ju SÅ GULLIGT!!!

 • Reply Ruth20HungryHeart.se 21 oktober, 2016 at 11:01

  Men alltså gud vad söt!! Betong och guld blir så himla snyggt ihop också.

 • Reply Ruth20HungryHeart.se 21 oktober, 2016 at 11:01

  Men alltså gud vad söt!! Betong och guld blir så himla snyggt ihop också.

 • Reply Ruth20HungryHeart.se 21 oktober, 2016 at 11:01

  Men alltså gud vad söt!! Betong och guld blir så himla snyggt ihop också.

 • Reply Ruth20HungryHeart.se 21 oktober, 2016 at 11:01

  Men alltså gud vad söt!! Betong och guld blir så himla snyggt ihop också.

 • Reply Beatrice 21 oktober, 2016 at 12:47

  Åh, dinosaurie-kompisar!!! <3 Himla fin Mikaela, tycker verkligen den blir lagom lekfull och lagom stilren, vilket är en kombo jag verkligen tycker om!!

 • Reply Jessica 21 oktober, 2016 at 15:45

  Hahaha åh först blev jag glad för att den är så festlig, sen blev jag alldeles sorgslig för att jag kom att tänka på den där scenen med en häst som drunknar i ett träsk i någon barnfilm </3 Hahaha </3 men den är fin i alla fall!!!!!

 • Reply Silje 21 oktober, 2016 at 19:24

  Kan aldri få for mange lysestaker, og denne her i betong berre diggar eg! Den lille figuren er akkurat passe, og den gjer lysestaken til noko spesielt 😀

 • Reply sandra 22 oktober, 2016 at 11:12

  Den är så jäkla söt! Eller ja, tills jag läste Jessicas kommentar 😛

 • Reply Wilda 22 oktober, 2016 at 19:26

  Så himla fint! Tänk så enkelt att förgylla en ljusstake och göra den unik. Känns som något en kunde hitta i en dyr inredningsbutik någonstans och bara drömma om att ha. Nästa år måste jag verkligen testa betong.

 • Reply Jenny 23 oktober, 2016 at 18:04

  Vilken häftig! Som en liten väktare för ljuset, okej det låter skitflummigt men fint ändå. Passar ju ypperligt med dinosaurie-växten du la ut på instagram för en stund sen också 😉

  • Reply Mikaela 2 november, 2016 at 15:27

   Tack fina du! Väktare för ljuset, jättefint ju!

 • Reply Katarina 24 oktober, 2016 at 08:23

  Gudars vad jag gillar den här, blir liksom alldeles till mig över kombinationen lite plastig leksak och stram betong. Lite roligt är även att jag läste inlägget om djurkrukor först och tyckte att det var en härlig tolkning på temat leksaker, särskillt nör du hade gjort en fotoserie som påminner om hur barn leker med sina grejer. "Hej hej" säger sköldpaddan glatt men katten surar och vänder tillslut ryggen till. 🙂

  • Reply Mikaela 2 november, 2016 at 15:27

   Hahaha åh jag tänkte inte på det med djurkrukorna! Jag ville mest visa hur katten såg ut både fram och bak, men vad kul att du tolkade det så! Haha!

 • Reply Julia 25 oktober, 2016 at 18:19

  Men wow va söt! Tycker den lilla dinosaurien ser så nöjd ut! Är inte så van vid betong men just den här nivån som ger så enkla och snygga resultat gör mig riktigt lockad! Ska nog allt spana in din guide när jag klurat på det här lite till. Tack för inspirationen!

  • Reply Mikaela 2 november, 2016 at 14:46

   Tack! Vad kul, det tycker jag att du ska! Det är verkligen inte en svår teknik och en sån här ljusstake går jättefort att göra! 🙂

 • Reply Grahnslöjd 28 oktober, 2016 at 14:38

  Vad fin, den där skulle gärna få bo hos mig!:)

 • Reply Elsa 30 oktober, 2016 at 22:37

  Älskar den! Får snart ta tag i det där att börja gjuta i betong så jag kan göra mig en egen! <3

 • Reply Paula 1 november, 2016 at 19:25

  Åh den här är ju hur fin som helst!

 • Reply Anki 1 november, 2016 at 19:28

  Den blev jättefin tycker jag!

 • Reply SOFIAMILK 6 november, 2016 at 12:52

  Åh åh åh, FÖR söt!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.