Växter & odling

The plant gang

Här är de senaste tillskotten i min lilla växtfamilj! För ett par veckor sedan hade Plantagen 50 % på alla gröna växter så jag åkte dit och råkade komma hem med 9 plantor… Ruth kommenterade för ett tag sedan att jag borde ha som mål att ha lika många växter som kvadratmeter i vår lägenhet och det är precis vad jag har tänkt! Vi bor på 57 kvm och nu är vårt hem prytt av 60 växter! Då räknar jag inte några ätbara odlingar eller växter ute på balkongen, men eftersom jag planerar att försöka övervintra någon planta så kommer det att totalt landa på över 60 stycken inomhus när jag stängt ner balkongen för i år. Så… nu får jag nog inte skaffa mig fler plantor ifall inte någon dör, någon måtta på crazy plant lady får det vara. Men det känns redan tråkigt, haha.
Det är mest kaktusar bland nytillskotten, för även om jag sticker mig på dem lite för ofta så är de mina favoriter!
Och den allra finaste är den här lilla nya med Musse Pigg-öron, jag tror den heter Opuntia. Jag har velat ha en sådan hur länge som helst och nu fanns den äntligen i butik! Min andra favorit bland nytillskotten är fiolfikusen! Jag köpte en tidigare år men den dog förmodligen av övervattning, så jag hoppas hoppas att jag ska lyckas ta bättre hand om den här för tänk vad fint om den någon dag blir ett stort fikusträd. Håll tummarna!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Anonym 19 september, 2016 at 12:40

  Jag tycker det är så fint med små krukor med kaktusar i! 🙂

 • Reply Wilda 19 september, 2016 at 13:58

  Men åh så himla mycket fint och grönt! Lycka!
  Trist att jag missade 50%-rean pga pank men jag tror iofs att jag kan samla på mig en del växter ändå 😉 Så jag får alltså ha 69 växter! Det låter som en deal! Tills jag flyttar till 20… hihi.

 • Reply Jenny 19 september, 2016 at 17:37

  Åh vad avis man blir! Här har det inte blivit några nytillskott sedan dina palettblad flyttade in, tror nog jag får ta det som anledning att svänga förbi plantagen på vägen hem från jobbet imorgon! 😉
  Vilken fin opuntia du fick tag på! Tycker ofta de är så fula när man väl hittar någonstans. Och älskar kaktusen till höger, i den prickiga krukan, är den så randig som den ser ut?! Tokhäftig!

 • Reply Stina | Stinas tillvaro 19 september, 2016 at 17:41

  Superfina, måste helt klart införskaffa fler kaktusar känner jag!

 • Reply sandra 20 september, 2016 at 11:08

  Ååh, vill också ha en fiolfikus <3

 • Reply Johanna 20 september, 2016 at 22:00

  men ååååh vilken fin liten samling!! vill också ha fiolfikusen och mussepiggöronkaktusen!

  • Reply Mikaela 29 september, 2016 at 21:33

   JA men visst är de två bäst!!

 • Reply Josefin 21 september, 2016 at 07:32

  vad är det för fint i den gröna vasen längst fram?

 • Reply Alicia 22 september, 2016 at 10:27

  Alltså så himmelens fin liten familj! Och 60 stycken???? haha, det måste vara så fantastiskt! Andreas tycker jag har många växter 😛

 • Reply Sanna 22 september, 2016 at 16:31

  Alltså ååh vad fint! Jag vill också köpa lite nya växter hem, det gör ju så himla mycket. Och kanske är kaktus bäst för oss då vi är lite dåliga på att vattna, haha.

 • Reply lovisa 18 oktober, 2016 at 11:50

  ååhh så fint! älskar den lilla vita runda, marmorerade krukan *hjärtögonemojis*

  • Reply Mikaela 18 oktober, 2016 at 18:03

   Taaack! Det är egentligen en ljuslykta! Loppisfynd! Men det är bra tips för små växter, finns massor av ljuslyktor man lika väl kan stoppa en liten växt i! 😀

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.