DIY & Skapande, Monthly Makers

MONTHLY MAKERS BOKSTÄVER & ORD


Den här månaden är temat för Monthly Makers ”Bokstäver & ord” och Stina är värd! På det här inlägget lämnar du en länk till ditt bidrag för att vara med! 


Jag hade egentligen en helt annan idé än det här, men ibland är man bara inte så sugen på att göra det man har tänkt. Däremot har jag jättelänge varit sugen på att brodera på kläder, och när jag äntligen hittade min vita crop t-shirt jag hade som uttänkt offer (lääängst in i garderoben!) så var det bara att sätta igång!Jag budade hem massa guldtråd på Tradera förra året i syfte att brodera något på min jeansjacka och vitt och guld tycker jag är så fint ihop så det kändes som ett givet val av tråd. Men oj vad den tråden inte var samarbetsvillig! Jag vet inte hur jag ska beskriva det riktigt, men det kändes bara som den stretade emot. Men det gick ju till slut och det blev ett budskap på t-shirten!”Allergic to bullshit” står det ifall det syns dåligt. Gillar’t! Nu funderar jag mest på vilka andra kläder jag kan gå lös på för gud så roligt det här var. Gör man såna här enkla stygn går det ju fort också, de här tre orden tog mindre än en timme men det hade nog kunnat gå snabbare med en mer medgörlig tråd! Jag ska definitivt rota igenom min garderob inom kort! Och kanske våga brodera på den där jeansjackan till slut om jag kommer på något fint motiv…Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I september är temat bokstäver och ord, och Stina är värd. Kommentera detta inlägg hos Stina med en länk till ditt bidrag för att vara med. Deadline är den 28 september!


Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessica, jag, RuthSandraStina och Wilda. Den här månaden är Jessica värd och temat är Saga! Deadline är 28:e som vanligt!


Du hittar oss på facebookinstagrampinterest och på monthlymakers.com.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Alicia 21 september, 2016 at 07:31

  MOAHAHAHA jag förstår precis vad du gått igenom för ett litet helvete med den där tråden ;);) Det finns en anledning till att jag återgått till mjukt mouliné efter att ha testat olika syntet- och silkesgarner. Fy vad de trilskas! Men jag tror det där kan funka lättare med lite större stygn, så den kan fortfarande vara ett alternativ till jeansjackan 🙂

  SÅ kul att du valt att brodera på temat! Och så festligt, uppstudsigt, litet men tufft, guldigt men sylvasst motiv! Älskar det! Så fint och med så mycket humor. Jag blev supersugen på att klädbrodera!

  • Reply Mikaela 30 september, 2016 at 22:21

   Hahahaha tack känns bra att du vet vad jag gått igenom <3 Jaa får se med jackan alltså, om jag väntar till nästa vår då det börjar bli säsong för den igen så kanske jag har glömt hur jobbigt det var och är sugen igen! Tack för din som vanligt fina kommentar <3

 • Reply lrkfulltmedkatarina.blogspot.se 21 september, 2016 at 08:02

  Bara ordet guldtråd låter stelt mellan fingrarna 🙂 Älskar citatet. Fick faktiskt just det svaret på en arbetsplats när jag frågade om allergier och har velat ha det på en t-shirt sen dess. Fast inte stort tryck utan sådär lite uppkäftigt halvdolt så att man faktiskt får titta efter en extra gång. Precis den känslan som ditt broderi ger mig. Vill ha-känslan är stor kan jag säga.

 • Reply Louie 21 september, 2016 at 10:05

  Så snyggt, älskar citatet:)

 • Reply Silje 21 september, 2016 at 10:09

  Sjølv om tråden var vanskeleg, synest eg det blei kjempekult! Tøft å oppgradere eit klesplagg på denne måten 😀

  • Reply Mikaela 30 september, 2016 at 22:19

   Tack Silje! 😀

 • Reply Julia 21 september, 2016 at 13:29

  Men titta, vi har tänkt lite samma den här månaden! Fint budskap och väldigt fin tråd trots att den kanske stretade emot! 🙂

  • Reply Mikaela 30 september, 2016 at 22:19

   Tack! Din var t-shirt var också superfin!

 • Reply Wilda 21 september, 2016 at 15:23

  Gillar fräckheten och enkelheten, att det är så litet gör att det också drar till sig mer uppmärksamhet. Finurligt och det kliar direkt i mina fingrar – så inspiration lyckades du med fullständigt! Så kul att du testar nya tekniker och utmanar dig. Det inspirerar också!

  • Reply Mikaela 30 september, 2016 at 22:17

   Vad fin kommentar, Wilda, tack! <3 Har verkligen kommit underfund med att jag älskar att testa nya tekniker och nog inte skulle kunna hålla mig till en jämt, även om jag har återkommande favoriter 🙂

 • Reply Sanna | Beauty & Bride 21 september, 2016 at 18:05

  Men åh, så enkelt men samtidigt så otroligt snyggt och coolt! Bra jobbat!

 • Reply Jenny 21 september, 2016 at 19:38

  Är ju det bästa när något såpass litet gör så stor skillnad! Blir även jag sugen på att rota igenom garderoben nu efter plagg att sticka nålen i!

  • Reply Mikaela 30 september, 2016 at 22:16

   Tack vad kul! Hoppas du hittar något att sätta nålen i 😀

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 21 september, 2016 at 20:35

  Ha ha, underbart!! Sant, roligt, snyggt och med glimten i ögat. För min del får du gärna göra en hel klädkollektion! =D

 • Reply Vicky 22 september, 2016 at 04:31

  AH älskar detta citat. och trend-fint med hjärtbroderi med. gillart!

  • Reply Mikaela 30 september, 2016 at 22:16

   Tack! Hjärtbroderi, vad fint uttryck!

 • Reply Grahnslöjd 22 september, 2016 at 11:47

  Att brodera på kläder är ju sååå kul & resultatet blev super!!

  • Reply Mikaela 30 september, 2016 at 22:15

   Taaack! Superkul verkligen!

 • Reply sofia 22 september, 2016 at 19:54

  VAD HÄFTIGT! Jag hittade sådantdär papper som man kan printa på och sen stryka över på en t-shirt, men har säkt efetr några bra ord att skriva men "allergic to bullshit" är helt PERFEKT!

 • Reply Borgmästaren 23 september, 2016 at 08:11

  Snyggt! Säkert var det metalltråden som ställde till problemet. Gissar att det är enklare med tråd som inte är av metall så kasta dig du på jeansjackan. Något grå-svart broderi på den?

 • Reply sandra 23 september, 2016 at 10:22

  Men alltså JAA så bra idé! Älskar verkligen det här med att hotta upp sina kläder med en broderad text eller motiv och ditt val av text var ju suveränt 🙂

  • Reply Mikaela 30 september, 2016 at 22:11

   Tack! Har velat göra det här så länge så är så glad att jag fick tummen ur äntligen!

 • Reply Maria Ho 23 september, 2016 at 11:26

  Väldigt fint! Alla metalltrådar är motspänstiga :). Jag tycker du har lyckats väldigt bra med ett så motvilligt garn. Ett tips till nästa gång är att använda läggsöm, det vill säga att lägga guldtråden ovanpå tyget och sy fast den med en tunn tråd tvärs över. En av världens bästa sömmar!

 • Reply lopplisa 23 september, 2016 at 18:11

  Så kul och fint statement! Skriver under på det och jag hoppas du har startat en hel rörelse! Nä, metalltrådar är ju särdeles besvärliga 🙁 men du har ju lyckats förträffligt ändå 🙂

  • Reply Mikaela 30 september, 2016 at 21:35

   Tack snälla! Synd att jag älskar guld så mycket när den är så besvärligt bara haha. Drar mig för att använda den tråden igen, men jag gillar den ju verkligen!

 • Reply Jess 25 september, 2016 at 17:46

  Okej, älskar det här bidraget! Såg en del t-shirts med små broderade budskap i London tidigare i sommar och blev så sugen på att göra någon liknande, och nu när jag ser ditt blir jag ännu mer inspirerad. Så himla fint 🙂

 • Reply Emma 18 oktober, 2016 at 08:35

  Vilken rolig idé!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.