DIY & Skapande

DIY: Makeover av kruka och vas med Posca-penna i guld

Jag har gått lös på vita krukor med mina tuschpennor igen… Jag fick ett gäng krukor och annat vitt porslin av Es mamma som gått på loppis och tänkt på mig, så fint! Jag har dessutom köpt en ny Posca-penna i guld så det dröjde inte länge innan första krukan inte längre var vit.
Jag är fortfarande löjligt förtjust i min första kaktuskruka jag gjorde så jag bestämde mig för att göra en kaktusmönstrad i guld med! Den här har lite mindre kaktusar och de sitter lite mindre tätt ihop. Istället fyllde jag på med små guldprickar mellan kaktusarna. Mycket nöjd med resultatet! Men allra helst vill jag nog ha en kaktus som inneboende istället för svärmorstungan, men jag hade ingen lagom stor som passade i krukan. En anledning att åka till Plantagen? Hehehehe.
Jag fick också en hög smal vas! Inspirerad av Wonderwoods kruka (som var ett Monthly Makers-bidrag om jag inte minns fel?) så ville jag göra ett fiskbensmönster. Det är inte rakt för fem öre, men jag ville ha det lite skevt så att det fick lite mera handmålad feeling. Dessutom är jag sämst på att göra riktigt raka streck så det var ingen idé att ens försöka, haha.
Och hörrni, apropå Monthly Makers så har Jessica släppt temat för juli! In och kika!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Lovisa (wildisland) 12 juli, 2016 at 16:03

  Vilken kul DIY! Känns som att t.om. jag skulle klara av detta! 😉

  Svar: Hehe visst kan det vara lite läskigt ibland! Är själv rätt rädd för vatten så jag seglar med skräckblandad förtjusning! Jag pluggar master i statsvetenskap och i statistik. Vad pluggar du? 🙂 Ska du plugga i Uppsala även till hösten?

  • Reply Mikaela 13 juli, 2016 at 11:28

   Tack, ja men det är verkligen superenkelt! Tips är dock att lacka för Posca-pennan var visst inte så vattentålig 🙂
   Jag läste min kandidat i biologi i Uppsala och nu läser jag master i marinbiologi i Stockholm. Men funderar på att läsa någon kurs i Uppsala till hösten, pga orkar inte riktigt pendla!

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 13 juli, 2016 at 12:23

  Så grymt fina, Mikaela! Jag ser framför mig hur du i framtiden driver en butik med egengjorda keramikfat, krukor dekorerade med penna och växter som ingen får köpa, ha ha! 😉

  • Reply Mikaela 15 juli, 2016 at 20:16

   Åååh, högg till lite i hjärtat när jag läste det här. VILKEN DRÖM! Varför lever jag inte så redan nu!?!? Okej, en anledning är definitivt bristen på keramikugn. Hahahha nej växterna kommer inte att vara till salu :DDDD

 • Reply Jessica 13 juli, 2016 at 16:13

  Alltså båda blev så jäkla snygga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hehehe gör också alltid "handmålat" med flit pga kan ej göra rakt

 • Reply Christin 13 juli, 2016 at 21:11

  SÅ JÄKLA FINA!! Fiskbensmönstret i synnerhet!

 • Reply Linnea Aurora 13 juli, 2016 at 22:18

  Alltså förlåt för att jag alltid kommenterar att allt är fint, men det ÄR det! (Och definitivt anledning att besöka Plantagen ;))

 • Reply Sandra 13 juli, 2016 at 22:42

  Så bra tips! Så sjukt snyggt ju!

 • Reply Jessica 14 juli, 2016 at 07:25

  Vad snyggt det blev. Jag tycker ändå det ser rakt ut med linjerna på den andra krukan. Är rädd att om jag skulle försöka mig på det så skulle det bli helt skevt, men å andra sidan kanske det är lite av charmen? 🙂

  • Reply Mikaela 15 juli, 2016 at 20:01

   Jag tycker det är en del av charmen! Vem orkar sitta med en linjal och få det perfekt? Inte jag i alla fall 🙂

 • Reply Anonym 14 juli, 2016 at 09:21

  Ok vad fina dom blev!!!

 • Reply Lovisa (wildisland) 14 juli, 2016 at 13:08

  Sv: Fattar det! Jag har funderat på att flytta till Sthlm men skulle ALDRIG palla att pendla, det är något med den pendeln som tar kål på mig! Jag får vänta med en flytt helt enkelt 🙂

 • Reply Helga 14 juli, 2016 at 14:31

  Tycker det var snyggt att strecken inte var helt raka, ser mer hemmagjort ut (= bästa betyget enligt mig!).

 • Reply Grahnslöjd 14 juli, 2016 at 14:57

  Jättefina!!! Gillar speciellt den fiskbensmönstrade:)

 • Reply Louie 14 juli, 2016 at 21:02

  Dem blev riktigt fina! 🙂

 • Reply Anna María 15 juli, 2016 at 08:27

  Superfina. Fiskbensmönstret är så fint! Gillar att strecken inte är helt raka.

 • Reply Anna María 15 juli, 2016 at 08:27

  Superfina. Fiskbensmönstret är så fint! Gillar att strecken inte är helt raka.

 • Reply Finurliga fröken 15 juli, 2016 at 12:49

  Men så fint du gör! Vilket lyft för krukorna. Kaktus krukan föll verkligen mig i smaken. Kram

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.