Äventyr, Video

Den idylliska skärgårdshelgen

 
Förra helgen åkte vi ut i skärgården och hade en magisk helg! En av mina biologkompisar fyllde år och hade bjudit alla till sitt barndomshem, som är på en ö i skärgården utanför Söderköping. Att få växa upp på en sådan plats?! Vi var runt 30 pers som åkte ut dit för en kalashelg och jag gjorde en liten film av det hela!
Men några bilder med kameran blev det också!
Vi satte ute på klipporna vid vattnet och drack öl hela kvällen på fredagen när vi kom dit. Tidigare på dagen hade några badat och vid midnatt blev det nattdopp med. Varje gång jag är ute vid havet, eller bara vid en större sjö, så inser jag hur mycket jag saknar vatten i mitt liv. Jag mår aldrig så bra som jag gör på en klippa på havet eller i en båt av valfritt slag (fast kanske inte Finlandsfärjor haha). Om jag inte i framtiden bor vid vattnet så är det i alla fall ett life goal att ha ett sommarställe vid havet!
Kolla solnedgången liksom, att få ha det såhär varje kväll vore ju drömmen!
Ön i sig var idyllisk med röda hus och vita knutar. En kompis var att det kändes som att vara i Bullerbyns eller i Saltkråkans världar. Vi fick bo i ett stort gästhus, men de som ägde tält hade med sig dem eftersom vi inte alla skulle fått plats annars.
På lördagen skulle vi ut på utflykt! Vi åkte ut med båt i skärgården och kryssade runt bland öar och skär. Vi såg fler hägrar än jag nästan gjort totalt tidigare i mitt liv? De här två stod och poserade fint.
Min kompis familj har får som de har på olika öar så att marken där betas, vi åkte förbi en av fåröarna. Båten som vi alla 30 personer fick plats på var färjan de brukar skeppa runt fåren på så när de hörde båten kom de och såg ut som de ville komma ombord på båten. Men de fick stanna där ett tag till och vi åkte mot vårt första utflyktsmål.
Efter en stunds båtfärd i solskenet stannde vi till på en ö!
Där vi klättrade upp till en utsiktsplats med fantastiska vyer!
Jag gav kameran till E en stund och varje bild nästan ser ut såhär. Jag måste lära honom hur fokusen fungerar tror jag, haha.
Fåglar fanns det massvis av! Mängder av fiskmåsar, ännu fler grågäss, hägrar och en del skarvar. Men det var en fågel jag tjatade om att jag ville fotografera, särskilt som min kompis hade sagt att de ser minst en per dag där ute. På fredagen spanade jag och spanade, men ingen syntes till.
Men nu! Strax innan vårt andra stopp flög den fram! Havsörnen! Det blev inga fantastiska bilder, men bättre än sist jag såg en i november på fältkurs. Så det går åtminstone framåt! Men vilken häftig fågel det är alltså. I videon ser man ett par fjädrar som min kompis mamma hade hittat i skogen, så sjukt stora! De är alltså från en havsörn. Tänk att få rama in dem eller på något annat sätt ha dem framme hemma…
Vi åkte till en annan ö och åt lunch innan vi badade, men det har jag inga bilder från så ni får helt enkelt hålla till godo med filmen först i inlägget! Lika idylliskt det i alla fall, som resten av den här magiska helgen.
Jag märker att jag fotograferar mindre med systemkameran sedan jag börjat göra de här 1 sekundsfilmerna, vilket är lite trist. Men för det första så är det kul med video, och för det andra så är det så mycket enklare än att ta upp stora kameran och hålla på att byta objektiv fram och tillbaka (eftersom jag ville vara redo för eventuella örnar satt min zoom på nästan jämt). Jag ska i alla fall försöka bli bättre på att ta ”riktiga” bilder också, för det vill jag ju också ha och känner att jag saknar lite när jag skriver det här inlägget.
Det blev inte så många fler foton alls, men vi åkte tillbaka till ön och födelsedagsfikade, grillade och drack vin till sent inpå småtimmarna. En del var vakna till soluppgången och tog ett morgondopp, men jag kastade in handduken runt halv tre.
Dagen efter hann vi inte med så mycket mer än frukost innan det var dags att säga tack och adjö till ön och min fina kompis + familj som bjudit dit oss! Jag kommer hemskt gärna tillbaka och hälsar på <3
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Christin 20 juli, 2016 at 19:53

  Amen lägg av så otroligt vackert. Sjukt idylliskt. Jag älskar – och behöver- och havet i mitt liv.

  • Reply Mikaela 22 juli, 2016 at 20:53

   Precis samma här, inser det bara mer och mer hur mycket jag behöver det! Tur att jag ska bli marinbiolog i alla fall så får jag åtminstone hålla på med havsfrågor tills jag har möjlighet att flytta ut till havet!

 • Reply Wilda 26 juli, 2016 at 10:22

  Otroligt vackert och idylliskt! Skärgården är något alldeles extra! Fint fångat!

 • Reply Jessica 28 juli, 2016 at 14:39

  GUd så idylliskt?!?!?!?!? VILL OCKSÅ

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.