DIY & Skapande, Keramik

Monsterafatet

Jag har hämtat hem alla mina saker från keramikkurs nummer två, så det fortsätter att komma keramikinlägg här ett tag till framöver! Hoppas, hoppas jag har möjlighet att gå en till kurs i höst för jag har över 1000 pinnade grejer på Pinterest jag skulle vilja göra, haha. Det här är i alla fall nog min absoluta favoritgrej jag gjort i keramik hittills (eller förresten på delad första plats med kaskelottkrukan!), mitt Monstera-fat!
Jag har gjort egna stämplar i keramik (se alla stämplar här!) och bland annat då ett Monsterablad som jag blev fruktansvärt nöjd med. Vill stämpla den på allt!
Men än så länge har jag bara stämplat det på det här stora fatet, såhär såg det ut innan glasering ↑
Och det färdiga resultatet! Det är ca 10-15 cm större än en vanlig mattallrik i diameter. Jag tycker den stämplade kanten blev så bra och älskar den gröna lite brunflammiga glasyren! Jag har redan invigt det med att servera skivade grönsaker på det tillsammans med dipp i den här stämplade skålen. Vill ha den framme jämt! Vid närmare eftertanke ska den nog få en permanent plats på köksbordet!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 8 juni, 2016 at 13:39

  Såååååå himla snygg! <3<3<3

 • Reply Simone 8 juni, 2016 at 14:44

  Så fint att kunna göra sånt här själv! Jag är också himla sugen på keramik efter att ha sett dina alster.

  • Reply Mikaela 16 juni, 2016 at 21:12

   Tack, vad roligt att det inspirerar! Hoppas du hittar en kurs eller annan möjlighet att få hålla på med keramik 🙂

 • Reply Anni 9 juni, 2016 at 12:03

  Men åh så kul och så fint! Nu måste jag kika på alla dina keramikinlägg och inspireras – jag som inte tänkt fortsätta …

 • Reply Grahnslöjd 9 juni, 2016 at 19:44

  Jättesnyggt! Allt passar så bra ihop, formen på fatet, bladen på kanten och glasyren!!:)

 • Reply Beata 10 juni, 2016 at 09:25

  nej vad tjusigt!

 • Reply Annie - lättlagat vegokäk 11 juni, 2016 at 11:38

  Så himla himla fint! Jag blir så inspirerad av alla som är så grymma på att jobba med händerna <3

 • Reply Wilda 12 juni, 2016 at 17:00

  ÅHHHH! Så himla fint och starkt. Monsteran påminner mig ofta om dig. Vackert!

 • Reply Jess 13 juni, 2016 at 21:35

  Men åh, så HIMLA fint! klart det förtjänar en permanent plats på köksbordet.

 • Reply Linnéa 14 juni, 2016 at 21:43

  Så fin tallriken blev! Jag gillar verkligen skiftningarna i glasyren, det ser nästan ut som ett löv i tallrikens mitt.

 • Reply Alicia 17 juni, 2016 at 17:23

  JAAA det är klart du ska ha det framme jämt! Med frukt eller lök eller bara precis så som det är – ett konstverk i sig! Det har varit/är så himla kul att följa din keramikkurs och jag hoppas typ lika mycket som du att du får chans att fortsätta för oj så underbara ting du producerar, och med vilken glädje! Blir helt inspirerad och lycklig av att ta del av dessa alster. Heja kreativiteten för sjutton!

  • Reply Mikaela 19 juni, 2016 at 11:23

   Du lämnar alltid så fina kommentarer <3 Än är det inte slut på keramikinlägg heller, det här var bara första från kurs nr 2 så det räcker nog med inlägg till hela sommaren 😀

 • Reply Stina | Stinas tillvaro 17 juni, 2016 at 22:17

  Så himla fint! Är så sugen på keramikkurs, verkar ju har varit hur kul som helst 🙂

  • Reply Mikaela 19 juni, 2016 at 11:22

   Tack! Tycker verkligen du ska gå en, det är det bästa jag gjort på så länge! 🙂

 • Reply Beatrice 19 juni, 2016 at 21:47

  Alltså, nu när jag har tid/tar mig tid att läsa igenom en massa blogginlägg som jag inte rensat bort i mina brutala rensningar över saker jag inte tror är intressanta när jag inte har tid (äsch, du vet… typ alla de där bloggarna man inte riktigt FÖLJER, men ändå följer…), så kommer jag äntligen in och läser DET HÄR!? Så jäkla fint Mikaela! Önskar så att du får fortsätta, för dina keramik-grejer är så jäkla bra!
  Har funderat ett tag på att gå keramikkurs, men har inte haft råd 🙁 Får se vad hösten bringar med sig, eller kanske våren i alla fall! *håller tummarna*

  • Reply Mikaela 23 juni, 2016 at 23:11

   Tack tack :* Håller alla tummar och tår att du har möjlighet att gå en kurs snart, jag kommer definitivt att fortsätta! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.