DIY & Skapande

Loppisfynd får nytt liv

Förra helgen var jag på bakluckeloppisen på Täby Galopp för första gången i år. Det är verkligen min favorit i Stockholmsområdet och det är i princip aldrig jag kommit därifrån tomhänt. Stort tips alltså, öppet varje lördag och söndag från kl 12 hela sommaren! Jag och mamma gjorde massa fina fynd, men först tänkte jag visa den här lilla minipallen. Den kostade 2 kr (!?) men jag hade lätt kunnat ge en tjuga eller mer. Jag tror inte säljaren såg samma användningsområde för den som jag gjorde, jag såg direkt att den var gjord för en liten växt att stå på. Men gissningsvis kanske det egentligen är en dockpall? Det är nog inte så lätt att greppa hur stor den är utifrån den här bilden, men den står här alltså på byrån i vårat sovrum och ramen i bilden är i storlek A3. Så pallen är kanske 10-15 cm hög ungefär.
Men från början såg den ut såhär! Rent trä. Vilket jag också tycker är jättefint för det mesta, men när mamma råkade ha en burk grå kalkfärg hemma så bestämde jag mig för att måla om den. Jag gillade verkligen färgen för övrigt, det var Annie Sloans chalk paint som jag inte provat tidigare. Den ska gå att måla på de flesta ytor utan att man behöver göra något förarbete och hålla på och slipa. Hur skönt?! Ett lager täckte fint på pallen och sen la jag en finish med vaxet som hör till färgen och som jag tror fungerar lite som ett lack? Fint tycker jag i alla fall att det blev! Och passar helt perfekt till både den grå tapeten i sovrummet och krukan jag matchade med. Det är egentligen en ljuslykta som Mio reade ut för en femma för några månader sedan. Efter vår loppisrunda åkte vi förbi Plantagen för att hitta en miniväxt att ha på pallen och jag valde den här lilla bergspalmen som jag är så förtjust i! Det var två miniväxter för ungefär 50 kronor så den andra lilla på bilden fick också följa med. Och eh, det var inte det enda jag köpte… Djungelbyggandet i vår lägenhet fortsätter med andra ord!
Mvh Crazy Plant Lady
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Borgmästaren 27 juni, 2016 at 10:38

  Vilket fynd! Så fint krukan passar i färgen till pallen.

 • Reply Lovisa 27 juni, 2016 at 15:09

  Det blev verkligen skitsnyggt! Och två kronor, seriöst? Bästa kapet!

 • Reply johanna 27 juni, 2016 at 22:27

  men så snyggt! älskar den gråa kulörten och att den går så bra med krukan!

 • Reply Lund Johanna 28 juni, 2016 at 00:10

  Å gudars så fint. Verkligen en härlig färg! Tre tummar upp . och för två kronor 🙂

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 28 juni, 2016 at 11:50

  Grymt snygg färg!! Och bra jobbat med införskaffandet av fler växter, ha ha! =D Kan du inte försöka sträva mot målet att ha en växt per kvadratmeter lägenhet innan sommaren är slut? 😉

 • Reply Sandra 28 juni, 2016 at 18:33

  Shit vad mycket det gjorde med den snygga gråpa färgen + kombon med krukan, Snyggt!

 • Reply Embla 28 juni, 2016 at 18:48

  alltså att piffa till småtråkiga loppisfynd så att de blir superfestliga är life<333

  • Reply Mikaela 29 juni, 2016 at 01:04

   INDEED! En av mina favoritgrejer i livet <3

 • Reply Wilda 29 juni, 2016 at 09:18

  Så rätt! Snyggt fynd och snygg re-make! Lägger på minnet eftersom mina plantor is taking over the place nu. Skyller på dig helt enkelt 😉

  • Reply Mikaela 4 juli, 2016 at 01:49

   Haha, sorry not sorry, alla borde ha mer plantor i sitt liv!!! 😉

 • Reply Anonym 29 juni, 2016 at 11:11

  alltså, så snyggt verkligen?? älskar hur smidigt den går ihop med krukan!

 • Reply Charlotte Uleskog 29 juni, 2016 at 13:17

  Loppis är bäst!

 • Reply Jessica 30 juni, 2016 at 07:06

  Vilken fin liten pall. Den blev ju asbra efter ommålningen (även om den var fin innan också) och den gjorde sig himla bra med krukan. Men alltså två spänn?! Vilket fynd!

 • Reply Emilie 30 juni, 2016 at 13:09

  Ville bara säga att din blogg är så otroligt fin och stilren! Älskar’t!

  • Reply Mikaela 4 juli, 2016 at 01:45

   Åh TACK vad glad jag blir! <3

 • Reply Linda 30 juni, 2016 at 14:54

  Så snyggt! Jag är själv på jakt efter små och stora pallar och liknande till mina växter. Så snyggt när de kommer upp en bit från golvet eller hyllor 🙂

  Och jag vet inte om du ser att jag svarat på din fråga om mitt palettblad så jag skriver här också! Jag är inte helt säker på vad det är för sort men jag har googlat lite och det kan vara en China Rose. Men lita inte helt på mig 😛 Fina är dem i alla fall!

 • Reply Linnéa 5 juli, 2016 at 09:50

  Att hitta bra fynd är ju det bästa med loppis 🙂 Pallen blev super fin i den gråa nyansen!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.