DIY & Skapande, Keramik

Mina första drejade föremål


Okej, nu börjar keramikbonanzan på den här bloggen som nog kommer hålla i sig ett tag, särskilt med tanke på att jag börjat en till kurs nu! Men vi börjar med att kika på vad jag skapade på den första kursen! Ni har ju redan sett kaskelotkrukan som jag gjorde till Monthly Makers miniatyr men nu har jag hämtat hem resten av mina verk också. Jag hann med att dreja vid ett kurstillfälle bara eftersom det bara fanns 3 drejskivor på 8 personer, så nu är jag väldigt sugen på att lära mig det bättre!


Det jag lyckades skapa är i alla fall två små vaser, de är kanske 10 cm höga. Helt okej första försök tycker jag, för det var inte den enklaste tekniken jag testat direkt. Men så himla roligt! Det knäppa med de här två är att jag har använt exakt samma glasyr, men ändå fick de såhär olika färger. Planen var att de skulle vara mer gröna som den vänstra vasen, men keramiken har sitt eget liv! Det berodde förmodligen på att jag hade de i glasyren olika lång tid och då blev den ena mörkare än den andra. Det enda som grämer mig lite är att den mörka egentligen har en bättre form, så jag hade hellre sett att den vänstra hade blivit mörk så att den finaste hade fått se ut som jag hade tänkt mig. Men men, jag gillar dem båda ändå och man kan aldrig ha för många vaser!


Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Matilda 18 april, 2016 at 08:11

  Åh! Blev ju huuur fina som helst! När jag bara såg bilden på Bloglovin först trodde jag du hade köpt dem och blev avis för en sekund. 😉 Häftigt att hantverket lever sitt eget liv – om än på både gott och ont! Som sagt, hur fina som helst.

  • Reply Mikaela 20 april, 2016 at 13:28

   Tack 😀 Haha, ja men verkligen på gott och ont! En annan skål jag hade glaserat i turkost hade fått massa prickar på ett ställe fast den skulle vara enfärgad, men det var fint det med!

 • Reply sandra 18 april, 2016 at 08:41

  Men alltså WOW, är superimpad! De är ju hur fina som helst 😀

 • Reply sandra 18 april, 2016 at 08:41

  Men alltså WOW, är superimpad! De är ju hur fina som helst 😀

 • Reply Louie 18 april, 2016 at 09:08

  Jättefina!

 • Reply Louie 18 april, 2016 at 09:08

  Jättefina!

 • Reply Anonym 18 april, 2016 at 15:39

  Åååh så fina! Jag hoppas kunna gå en keramikkurs till hösten, i vår var allt fullbokat 🙁

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 18 april, 2016 at 22:10

  Superfina!! <3

 • Reply Annica 19 april, 2016 at 06:59

  Åh vad fina! Kul ändå att de blev så olika tycker jag ? Jag ser fram emot alla keramikinlägg!

  • Reply Mikaela 20 april, 2016 at 13:25

   Tack! Åh, vad roligt jag är lite rädd att det kan bli tjatigt haha, jag kanske får sprida ut inläggen lite 😉

 • Reply Form&Känsla 19 april, 2016 at 08:05

  Så fina, snyggt med två nyanser tillsammans/Linda

 • Reply Form&Känsla 19 april, 2016 at 08:05

  Så fina, snyggt med två nyanser tillsammans/Linda

 • Reply Lund Johanna 19 april, 2016 at 22:46

  Hur fina som helst ju! Är det där nybörjarvaser alltså? Hade kunnat säljas dyrt på vilket galleri som helst!

 • Reply Lund Johanna 19 april, 2016 at 22:46

  Hur fina som helst ju! Är det där nybörjarvaser alltså? Hade kunnat säljas dyrt på vilket galleri som helst!

 • Reply Alicia 20 april, 2016 at 13:13

  Men hur bra är du inte?? Dreja är ju apsvårt, och på dina vaser ser det ut som om du inte gjort annat! Jag tycker också om att de blev lite olika i färg och form, men ändå är ett uppenbart par. De står såå fint ihop! Fy vad inspirerad och sugen jag blev på keramik! <3

  • Reply Mikaela 20 april, 2016 at 13:22

   Men tackkkkk <3 Du ska se vad jag drejade igår, tror minsann den blev ännu finare! Det blev en lite större vas med en annan form, men alltså det är SÅÅÅÅ roligt! Vill bara dreja hela tiden nu, men tyvärr vill alla andra på kursen det också hehe 🙂

 • Reply Jessica 21 april, 2016 at 15:12

  Men alltså jösses AMALIA vilka fantastiska skapelser!! Du är helt fenomenal!

 • Reply Wilda 22 april, 2016 at 17:01

  Alltså du är så jäkla duktig! Trodde helt klart att du hade köpt dem dyrt eller fyndat rejält på någon second hand när jag såg dem. Magnifika!

 • Reply Johanna 15 maj, 2016 at 14:53

  men shit så fina!! grymt sugen på att gå en till keramikkurs!

  • Reply Mikaela 18 maj, 2016 at 23:17

   Tack! Jag med, var sista tillfället igår och nu känner jag mig så.. tom? Hur ska jag spendera min tisdagskvällar nu!?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.