DIY & Skapande

DIY: Månkruka

 

Jag kunde inte låta bli. Ännu en vit kruka har fått möta mina tuschpennor för att få en ny look! Den här gången var jag sugen på månar som motiv. Mina tidigare krukmakeovers kan ni se här och här! Jag tror minsann den här ska få stå bredvid min prickiga kruka och kaktuskrukan, de matchar varandra perfekt!

Material:
En vit kruka
Permanenta tuschpennor

 

På bilden ser ni alla permanenta pennor jag har, men den jag gillar allra bäst är den längst fram från Faber Castell. Uni Paint markern tror jag egentligen håller lite bättre, men jag tyckte det var så drygt att försöka få ut färg ur den. Om man följer mig på instagram (@mikaelapuranen) så ser man på work in progress-videon jag publicerade där att min tumme är svart och kladdig av att ha kämpat med den pennan innan jag gav upp och bytte. Dock har jag märkt på mina tidigare krukor jag målat med Faber Castellen att även om det står att den är permanent så kan man smeta ut den med fingret flera veckor efter att man har målat den. Så för allra bästa hållbarhet så rekommenderar jag att lacka krukan. Alternativt att man använt porslinspennor och härdar krukan i ugnen, men jag tycker inte de heller är så sköna att jobba med så jag håller mig till Faber Castell. De vita prickarna är gjorda med Posca-pennan.

 

 

Jag är sjukt nöjd med resultatet! Det tog ca 40 min att måla hela krukan, dvs perfekt syssla framför ett avsnitt av ens favoritserie. Växten som fått flytta in i krukan är en sprätt iväg som jag bytt med Sandra när hon hade sticklingsbyte på sin blogg, kolla vad liten den var en gång! Den skulle kanske helst vilja bo lite större nu, men jag tycker den är precis lagom stor och vill inte att den ska växa mera…

 

Apropå DIY och skapande förresten, igår släppte Ruth månadens Monthly Makers tema! Jag är så pepp på det här temat och sugen på att börja skapa till det nu, nu, nu!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Sandra 11 april, 2016 at 07:14

  Alltså sååå snyggt! Älskar krukorna du gör.

 • Reply Wilda 11 april, 2016 at 08:29

  Du är ju så himla bra på att måla krukor! Du får snart ordna krukförsäljning. 😉

  • Reply Mikaela 13 april, 2016 at 20:59

   Det vore något 🙂 Men hittills så vill jag behålla alla själv för jag tycker så mycket om dom, haha!

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 11 april, 2016 at 10:08

  Så vansinnigt snyggt!! Love it!!

 • Reply Annica 11 april, 2016 at 15:12

  Så himla fint!! Måste verkligen köpa pennor och testa själv snart 😀

 • Reply Louie 11 april, 2016 at 18:00

  Alltid kul att se dina krukor, jättefin blev den! 🙂

 • Reply Josefin 11 april, 2016 at 20:46

  Superfint! Blir det kanske krukor till den där fina piedestalen du fyndade på loppis några inlägg ner?

 • Reply Form&Känsla 11 april, 2016 at 22:05

  Så fin, jag älskar ju mönster!

 • Reply Anonym 12 april, 2016 at 10:34

  Så fin! 🙂

 • Reply Vicky 12 april, 2016 at 20:04

  så himlans duktig du var på att få mönstret jämnt och lika överallt! impressed.

 • Reply Johanna 12 april, 2016 at 20:31

  åh vad fin den blev!!

 • Reply Alicia 12 april, 2016 at 22:02

  Ååååh vad fin krukan är och ååååh vad fint att se växten växa upp! <3

  • Reply Mikaela 13 april, 2016 at 20:41

   Taaack! Åh men det bästa som finns är ju typ att titta på bilder på växter och se hur små det var en gång, älskar det! Därför jag fotar mina växter så ofta tror jag, haha.

 • Reply Sanna | Beauty & Bride 13 april, 2016 at 15:19

  Så söt verkligen, ditt hem måste vara så sjukt personligt och unikt med alla dina fina projekt!

  • Reply Mikaela 13 april, 2016 at 20:41

   Tack!! Det känns oftast inte så, men jo det är nog rätt mycket DIY:ade grejer nu när jag ser mig omkring ändå 🙂

 • Reply Anonym 13 april, 2016 at 21:14

  Va fint det vart! 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.