Loppis

Loppisfynd

Jag och mamma var iväg en sväng till Skopans loppis i Upplands Väsby (där min föräldrar bor) nu i påsk. Jag brukade gillade den loppisen för typ 5 år sedan, men det är helt sjukt hur populär den har blivit. Vi kom ändå ganska tidigt, men det fylldes snabbt på med så otroligt mycket människor att man bara ville gå därifrån så snabbt som möjligt. Dessutom så har priserna gått upp, precis som i resten av loppis-Stockholm särskilt känns det som. Har ni några bra tips på ställen som inte tar överpriser och ej är smockade med folk, helst i norra Stockholm, så hojta!
Innan vi fick panik hann jag dock grabba tag i den här piedestalen direkt när vi kom in. Jag bar runt på den och velade och funderade på om jag verkligen skulle ha den, om den var så fin. Men så till slut slog jag till för 50 spänn och oj vad jag inte ångrar mig! Jag tycker den blev så himla fin i det här hörnet! Det var lite svårt att visualisera hur det skulle se ut med växter på tyckte jag i loppisstressen, men det hade ju inte kunnat bli mycket bättre!
Just nu innebos den av min tändstickskaktus som blivit enorm, ett elefantöra, en novemberkaktus (i kruka från Paris!) och en vas med murgrönekusiner som håller på och rotar sig. Jag funderar lite på om jag ska ha 4 olika krukor och vaser eller om jag ska matcha dem, vad tycker ni?
Förutom piedestalen som är ett av mina favoritfynd någonsin kanske, så köpte jag också den här fina skålen. Tänker att den kommer vara superfin att servera sommarsallader i på balkongen! Snart, snart kan det bli verklighet! Det körde förbi bilar och sopade bort allt grus på gatorna idag, helt klart ett vårtecken!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Sandra 31 mars, 2016 at 07:36

  Vilket fynd, jag älskar verkligen piedestaler! Tyvärr har jag inga bra hörn kvar här hemma och har fått sälja vidare en jättefin eftersom den inte kunde hitta något hem. Ska också bli spännande hur jag ska lösa den frågan sen när vi har ett barn som börjar krypa och resa sig mot saker. Jag vill ju inte gärna att den lilla ska ta tag i en piedestal och sen få en kruka i skallen men att fästa allt i väggen känns inte hellr så lockande. Vi får hoppas att jag tröttnat på den möbeln tills dess så att det inte känns så jobbigt att temporärt plocka bort dem 😉

 • Reply Matilda 31 mars, 2016 at 09:21

  Älskar piedestalen! Tror jag kommenterade den på instagram också, men en gång till skadar ju inte 😀 Är så glad att piedestaler börjar få hitta in i folks hem igen! Tycker det är ett så fint sätt att förvara och visa upp sina växter på. Min står dock på vinden då Titus älskar att välta den, men jag hoppas han växer ur sitt kattungebeteende snart så jag kan få ta in den i lägenheten igen 🙂

 • Reply Jenny 31 mars, 2016 at 21:43

  Men vilken fantastisk piedestal! Så härligt att man inte behöver bestämma sig för endast en växt att visa upp heller 😉

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 1 april, 2016 at 00:20

  Det ser så härligt prunkade ut på bilderna från ditt hem! Först såg jag fotot på din kökshylla med alla växterna på och så nu då piedestalen också. Så himla fint! Jag gillar verkligen hur det är olika nivåer på piedestalen och att växterna får komma in lite i rummet och inte bara står uppradade i fönstret.

 • Reply Anonym 1 april, 2016 at 07:33

  Så fin piedestal! Tycker det är charmigt med olika krukor men blir säkert snyggt med matchande också om du väljer det spåret! 🙂

 • Reply Borgmästaren 1 april, 2016 at 08:18

  Blev superfint! Känner igen känslan när man tvekar som sjutton med ett potentiellt fynd i handen. Oftast visar det sig bli en hit, tycker jag. Tror att skålen heter "Ulla". Jag har ett avlångt uppläggningsfat i samma serie (typ rulltårtefat) som jag använder alldeles för sällan eftersom formen är lite udda. Borde kanske damma av den ändå..

 • Reply Wilda 1 april, 2016 at 11:41

  SÅ fin! Måste nog hitta något liknande snart nu när jag får färre fönster. :p

  • Reply Mikaela 4 april, 2016 at 17:07

   Hehe, mina fönster är överbelamrade också med växter, men jag har faktiskt fått undan en del med den här piedestalen och hyllorna i köket. Så nu är det bara två eller tre i köksfönstret + alla odlingar, men de kommer ju att flytta ut så småningom 🙂

 • Reply Alicia 1 april, 2016 at 20:10

  Sånt jäkla mästarfynd alltså! Väldigt väldigt bra 🙂 Och jag gillar det missmatchade krukor, men det kan du ju förändra efter tid och lust 🙂 Beror kanske på vad det är för bladväxter i också, men dessa tycker jag funkade fint ihop!

 • Reply Jess 1 april, 2016 at 23:55

  Vilket fynd! Det ger ett så harmoniskt intryck med de olika nivåerna, lugnt samtidigt som det händer något liksom 🙂 Och vad snygg din elefantöra är, min ser så himla tråkig ut just nu men jag hoppas att vårsolen får den på bättre humör snart.

 • Reply lekfulltmedkatarina.blogspot.se 2 april, 2016 at 06:47

  Vilken fin form på pedistalen, har nog aldrig sett en sådan innan. Jag tycker det är snyggt med blandningen av krukor och vas i olika material. Och kul att få se murgrönekusinen 🙂

 • Reply Sara 2 april, 2016 at 10:52

  Alltså, fantastisk blogg. Hittade in hit idag, och helt klart min nya favoritblogg!
  Har en fråga angående din belysning till din odling. Såg något om en du köpte från Biltema. Har du skrivit någon recension angående det? Annars skulle det vara kul att få veta om den fungerade bra, eller om du har något annat prisvärt tips! 🙂

 • Reply Josefin 3 april, 2016 at 15:53

  Superfint! Jag gillade att krukan längst bak (Ingefära från ikea?) passade perfekt – hade det varit mitt fynd hade jag nog satsat på fyra st sådanna men kanske med olika detaljer på? 🙂

  • Reply Mikaela 4 april, 2016 at 17:05

   Tack! Visst är det Ingefära 😉 Jag får fundera vidare på detta, en av krukorna gick sönder i helgen så jag måste hur som helst ersätta den med något, kanske blir en serie Ingefära krukor 🙂

 • Reply Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm 3 april, 2016 at 16:01

  En sån där skål tror jag att mina föräldrar har 🙂 Superfin 🙂

  Och piedestalen var verkligen fantastisk 🙂

  • Reply Mikaela 4 april, 2016 at 17:04

   Tack! Verkar som det är ganska många som har skålen, jag gillar den! 🙂

 • Reply Stina - Stinas tillvaro 3 april, 2016 at 20:38

  Så fina fynd 😀 Knipsar du bort vissa blad från Elefantörat för att få den palmliknande formen på den?

  • Reply Mikaela 4 april, 2016 at 17:02

   Tack! Nej, den har bara växt så av sig själv! Den har tappat blad längre ner på stammen i perioder då den varit mer ledsen, så det beror väl på det. Jag kanske borde plantera om den och sätta djupare så kan den kanske få rötter där med. För tror inte det kommer att växa ut nya blad så långt ner…

 • Reply Jessica 4 april, 2016 at 09:16

  ÅH vilka fynd!!! Jag tycker lätt du ska ha olika krukor! Så fint på den här bilden! Det där är också en typisk sån grej jag inte skulle våga ha på grund av Lumos, han välter ALLT. </3

  Och en sån skål har vi också! Med tillhörande tårtfat!!

 • Reply Jessica 4 april, 2016 at 09:21

  Alltså WTF jag tänkte typ att du inte bloggat på länge ju men så gick jag in den här vägen och såg att du bloggat massor som jag inte sett, så jag tänkte att jag bara missat i bloglovin men nu upptäckte jag att jag inte följde dig där längre?? DET HAR DEN TAGIT BORT SJÄLV SÅ UPPRÖRD

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.