DIY & Skapande

DIY: ännu en krukmakeover


För ett tag sedan målade jag om tre stycken vanliga vita krukor med permanenta tuschpennor, och sist jag var på loppis hade jag en ny vit kruka för en femma som jag tänkte skulle få sig en makeover. Och förra veckan så blev jag inspirerad av sånt där marockanskt porslin som jag sett cirkulera ett tag, och satte mig ner med pennorna. Jag har dock kommit på att jag inte är så förtjust i unimarker pennan jag använde sist, jag tyckte inte att den räckte särskilt länge och det var jobbigt och knepigt att få ut ny färg hela tiden. Färg som dessutom kletade sig över det jag redan börjat måla. Istället använde jag en permanent Faber Castell som var mycket mjukare och enklare att måla med!3-3.5 timmar senare så var krukan som ny och jag hade lite lätt värk i handleden… Men jag blev väldigt nöjd med slutresultatet, och särskilt med beslutet att ha ränderna längst ned, tycker att det gjorde ganska mycket för utseendet. Apropå att jag brukar ta död på just murgrönor som jag nämnde i ett tidigare inlägg så verkar den här hittills må ganska bra och har till och med lite nya gröna blad. Jag kanske har knäckt murgrönekoden? Återstår att se, då den här bara är några veckor gammal än så länge. Om någon har murgrönetips tar jag tacksamt emot dem!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Anonym 9 mars, 2016 at 08:11

  Men så fin! Blir så glad att du också gillar sånt här pilligt jobb som tar tid. Det blev ju helt fantastiskt! Overkligt att tänka på att du har ritat detta med en tuschpenna! Ser ju ut som ett proffsigt tryck.
  Och murgrönetips… hm. De som har klarat sig hos mig har stått en liten bit in i rummet (alltså lite varmare, men också så att solen kommer åt dem lite varje solig dag). Kanske kan vara något användbart 😉

  • Reply Mikaela 11 mars, 2016 at 13:13

   Tack! Jag har lite hatkärlek till pillet, egentligen har jag rätt dåligt tålamod men när det kommer till såna här mönster så orkar jag av någon anledning :p

 • Reply Wilda 9 mars, 2016 at 08:12

  Så knepigt :S När jag klickar på skicka försvinner mitt namn etc. Hm, ja min kommentar ovan.

  • Reply Mikaela 11 mars, 2016 at 13:12

   Vad konstigt, det verkar funka för övriga? :/

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 9 mars, 2016 at 12:01

  Vrålsnygg! Vilket jobb alltså att rita dit varenda liten krumelur! Första tanken som slog mig (förutom att krukan var görsnygg) var: hur i all världen får hon mönstret att gå ihop snyggt när hon kommit varvet runt? =D
  Om du knäckt murgrönekoden, så please tell me, för jag gillar verkligen deras utseende (som levande), men jag lyckas döda dem snabbt och effektivt varenda gång. =)

  • Reply Mikaela 11 mars, 2016 at 13:19

   Tack!! 😀 mitt tips för att få mönstret att gå ihop är att när man har typ en fjärdedel kvar försöka tänka ut hur många som får plats på den sista biten och anpassa deras storlek lite lite så att det inte blir en jättestor eller jättesmal ful en i slutet! det gäller bara för första raden, för resten bygger ju på raden ovanför 🙂

 • Reply Alicia 9 mars, 2016 at 12:22

  Damn vad snygg! Verkligen proffsigt med ränderna nertill – hela designen känns väldigt genomtänkt 🙂 Och där förstår jag att vilken växt som helst frodas!
  Själv går jag och gläntar på miniväxthuset flera gånger om dagen för att se om det hänt något med mina paprikafrön eller avokadokärnor. Ingenting ännu <////3

 • Reply Sandra 9 mars, 2016 at 15:31

  Men alltså wow! Shit i din utbildning och försörj dig på det här istället!!!! 😉 Allvarligt, förstår verkligen inte hur du kan göra sådär galet perfekta mönster, jag hade (har) smetat ut allt och tabbat mig direkt. Du inspirerar verkligen!

 • Reply Louie 9 mars, 2016 at 20:31

  Så snyggt, vilket jättefint mönster!

 • Reply Jess 9 mars, 2016 at 22:04

  Så jäkla snyggt! Detaljerna, kombinationen av det svarta och vita mot murgrönan, allt!

 • Reply Hanna 9 mars, 2016 at 22:18

  Murgröna vill gärna stå i halvskugga och torka upp lite mellan vattningarna, mellan vattningarna vill den gärna sprayas med vatten på bladen! Spinnkvalster är ju vanligt att murgröna får och dom tycker om torr luft så fuktfuktfukt!!:)
  Däremot tycker jag att det är enklast att ta bort jorden och sätta rötterna direkt i vatten i en snygg vas eller glasskål, då överlever dom alltid!!

  • Reply Mikaela 11 mars, 2016 at 13:07

   Tack vilka bra tips!!

 • Reply Anonym 10 mars, 2016 at 07:30

  Sååå fin!! Jag är verkligen imponerad av tålamodet som måste krävas för att utföra det fina arbetet! Jag har också alltid ihjäl mina murgrönor förr eller senare så några bra tips har jag inte tyvärr :((

 • Reply Sanna | Beauty & Bride 10 mars, 2016 at 12:56

  MEN ALLTSÅ WHAT?! Har du gjort mönstret? DET ÄR JU SINNESSJUKT, du är sååååå duktig Mikaela, blir så imponerad av dina projekt, och som Pernilla ^ skrev här ovan – ditt tålamod!

  • Reply Mikaela 11 mars, 2016 at 13:16

   Haha japp det har jag! Tack snälla Sanna 🙂

 • Reply Katarina 10 mars, 2016 at 23:47

  Snyggt! Och murgrönan ser ju ut att må jättebra. Idag postade jag växten jag pratade om, hoppas den kommer fram imorgon så den slipper tillbringa helgen i en postsäck.

  • Reply Mikaela 11 mars, 2016 at 13:15

   Tack! Åh vad spännande! Jag räknar nästan med att den här murgrönan inte blir äldre än tre månader, även om den ser ut att trivas nu :p så ser fram emot den tåliga kusinen!

 • Reply Sandra 11 mars, 2016 at 07:48

  Haha ser nu att jag skrivit shit i din utbildning men jag menar ju SKIT i din utbildning. hehe 😛

 • Reply Rania {Rania Maria Photography} 11 mars, 2016 at 09:17

  Men så snyggt!!

  Svar: Jag brukade också shoppa så mycket, utan tanke bakom det… usch, det är skönt att man har ändrats. Och ja visst, utöver miljö-aspekten så finns det ju verkligen mycket roligare saker att lägga pengarna på, härliga upplevelser som skapar sköna minnen man bär med sig längre. Det är genuin lycka det. Keramikkurs låter underbart, alltid tyckt det verkar så roligt. Mycket sånt där vill jag också pyssla med faktiskt. Ja alltså H&M… Jag handlar inte ens kläder jag hittar på second hand om de är från H&M haha, det tar emot SÅ MYCKET. Jag hoppas det börjar dyka upp mer mindre, små lokala butiker och märken!

 • Reply Ida här och nu 11 mars, 2016 at 13:19

  Men så fint! Förstår att du var trött i handen efter de. Men verkligen värt de. Kram

 • Reply Anna María 12 mars, 2016 at 08:07

  Så himla fint! Skönt att du hittade pennor som verkar vara bättre också! Kan tänka mig att det gör en himla skillnad när en ändå sitter så länge och pillar.

 • Reply Jessica 12 mars, 2016 at 11:21

  Oj vad fint! Så inspirerad att testa… Men tror inte att jag är så stadig på hand direkt 😉

  • Reply Mikaela 12 mars, 2016 at 16:39

   Äh, det är inte jag heller egentligen, men bra på att rädda eventuella misstag haha. Man kan ju välja mönster som inte det inte gör så mycket om det blir lite fel, som inte behöver vara jätteregelbundna 🙂

 • Reply Sanna 12 mars, 2016 at 22:50

  Wow! Skitsnygg!! <3

 • Reply Stina - Stinas tillvaro 13 mars, 2016 at 21:13

  Så himla proffsigt, superfint! 😀

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.