DIY & Skapande, Monthly Makers

MONTHLY MAKERS AVTRYCK

 

Den här månaden var temat för Monthly Makers avtryck, som går att tolka på oändligt många sätt! Jag hade lite väl många idéer i huvudet i början av månaden och visste inte riktigt vart jag skulle börja. Efter ganska mycket trial and error med olika idéer som slutade mest i error ärligt talat så gick jag tillbaka till den allra första tanken jag hade, vilket var transfertryck på textilier. Jag hade nämligen flertalet transferark för mörka tyger som jag inte ens hade testat, så jag kände att det var dags! Sådana här stryka-på-bilder är ett väldigt snabbt och kul sätt att förändra sina kläder och övriga textilier! Transferark kan köpas på de flesta hobbybutiker, mina tror jag är från Clas Ohlsson!

 

Hur man gör är lite olika för olika transferpapper, så läs noga på förpackningen för instruktioner! Vi har inget strykjärn så jag var nere i tvättstugan och strök på bilden, där är det dessvärre så dåligt ljus att det inte kändes som någon idé att försöka ta en bild ens. Vill ni se hur det kan se ut så har jag tidigare använt transferark och tryckt på en tygkasse här! Den här gången valde jag en bild jag tog när jag var på fältkurs på Askö i Trosas skärgård som jag tyckte var fin. Jag är sjukt nöjd med resultatet och vill matcha linnet med ett par jeansshorts och snygga solglasögon i sommar!

 

 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat avtryck och Beatrice är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med. Deadline är den 28 januari!

 

Vi har förresten en nyhet! Beata, Agnes och Elsa kommer att hålla i en kurs på Folkuniversitetet i vår med fokus på återbruk! Alicia och Anna María har tidigare hållt en föreläsning och workshop där platserna gick åt som smör i solsken (läs mer här och här!). Så alla ni som bor i och i närheten av Stockholm borde kolla in  vårens kurs! Mer information finns här.

 

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, RuthSandra, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Anna María 21 januari, 2016 at 08:46

  Men så fint! Gillar verkligen kontrasten av det mörka linnet och havet. Fint!

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 21 januari, 2016 at 09:36

  Wow, vad SNYGGT! Extra roligt att det är en bild du själv tagit och som dessutom är minne från en vacker plats. Du har fått mig grymt sugen på att prova att göra egna stryka-på-bilder!

 • Reply Silje 21 januari, 2016 at 10:33

  Synes dette ble ordentlig fint og vakkert! Herlige kontraster og et vakkert bilde ^^

 • Reply Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg 21 januari, 2016 at 11:34

  Åh vad fint! Fast det spricker alltid efter ett tag när jag har gjort sådana tryck. Du får gärna komma med tips om hur de håller bättre om du vet!

  • Reply Mikaela 21 januari, 2016 at 11:36

   Tack! Jo, jag vet, har tyvärr inga bra tips mot det :/ Men tänker att på just det här motivet så tycker jag nästan det bara blir snyggare med lite sprickor 😉

 • Reply Beatrice 21 januari, 2016 at 11:39

  Åh, snyggt!! Jag tänker mig att det kan vara svårt att välja en bild som inte ser lite.. konstigt ut mot tyget? Men du har verkligen valt rätt till det där linnet! Mycket, mycket snyggt.

  • Reply Mikaela 21 januari, 2016 at 12:11

   Tack! Jag velade rätt länge innan det slog mig att det här var den självklara bilden 😉

 • Reply Jessica 21 januari, 2016 at 13:23

  Jösses vad snyggt Mikaela!!!! Vill också ha ett sånt linne! Gillar verkligen bilden också! Skulle velat se den i stort format också!!

 • Reply Louie 21 januari, 2016 at 15:48

  Åh blev ju supersnyggt!

 • Reply Hanna 21 januari, 2016 at 16:14

  Det här är ju en jättebra idé! Perfekt om man vill göra något roligt med sina favoritbilder. Riktigt snyggt med vågorna som slår upp mot bergen också 🙂

  • Reply Mikaela 23 januari, 2016 at 22:49

   Eller hur, möjligheterna är ju dessutom oändliga, går ju att göra på vilken textil som helst 🙂

 • Reply Karin 21 januari, 2016 at 16:27

  Jättefint och genuint personligt! Ditt bidrag genererar ett nytt projekt för mig under sommaren på Ljusterö! Där har jag hav, bad och havsörnar, men korpen är favvo-fågeln! Hav är härligt!

 • Reply Sandra 21 januari, 2016 at 17:18

  Det här bidraget gav mig massvis med egna idéer till att testa transferpapper. Så roligt och så fint ditt linne blev, känns som frihet!

  • Reply Mikaela 23 januari, 2016 at 22:47

   Vad kul! Blir spännande att se vad du hittar på 🙂

 • Reply Jess 21 januari, 2016 at 18:27

  Snyggt! Låter som att det kommer passa ypperligt till ett par jeansshorts och snygga solbrillor i sommar 🙂

 • Reply Anonym 21 januari, 2016 at 19:50

  Snyggt! Det där verkar vara en kul teknik att prova på någon gång när tillfälle ges 🙂

 • Reply Alicia 22 januari, 2016 at 08:53

  Åh vilken härlig topp! Så himla vacker bild. Tänk att kombinera transferbilder och broder? Drömmen! Tycker du det har hållit bra på kassen? Jag har bara gjort det här en gång för kanske 15 år sen och då var tekniken inte superbra liksom, men nu blev jag väldigt sugen att prova igen!

 • Reply Wilda 24 januari, 2016 at 11:01

  Så snyggt! Det här måste jag testa någon gång. Det är ju verkligen både stilrent och personligt.

 • Reply Jessica 24 januari, 2016 at 23:52

  Blir så himla sugen på att prova det här själv när jag ser hur snyggt det blev. Tycker bilden passade perfekt med färgen på linnet.

  • Reply Mikaela 26 januari, 2016 at 13:30

   Tack! Tycker definitivt du ska testa! 🙂

 • Reply My 26 januari, 2016 at 14:39

  Blev jäklarns snyggt och en kul tolkning av temat 🙂

 • Reply Sofia/Trådtanten 31 januari, 2016 at 16:46

  Kul med ett helt eget linne! Men avtryck av goda minnen!

 • Reply Skuggsidan 31 januari, 2016 at 19:33

  Men hjälp vad snyggt! Tror det kommer bli riktigt stiligt att matcha som du tänkt också 🙂 Måste prova detta nån gång!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.