DIY & Skapande

DIY: En makeover av vita krukor


Jag har nästan uteslutande vita krukor och terrakottakrukor hemma, och jag var lite trött på de vita men visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem. Efter att ha hängt lite på Facebook så hamnade jag på Improved by Me’s sida och då visste jag direkt hur jag skulle förvandla dem! Hon målar om inte bara krukor utan det mesta i porslin med permanenta tuschpennor, in och kolla för det är riktigt grymma grejer!


Jag råkade då ha en svart och en vit tuschpenna hemma så det var bara att skrida till verket. Den här fick ett mönster av diagonala streck! Jag känner mig lite osäker på om jag tycker den är färdig dock, tycker den ser lite halvfärdig ut så jag kanske fortsätter och gör någonting på nedre halvan också. Vi får se!Det här var min första idé på mönster jag ville göra, kaktusar! <3 Jag är så sjukt nöjd med resultatet på den här! Vill rita kaktusar på ALLT nu! Det vore ju exempelvis superfint med en porslinsask med lock med kaktusmönster, eller en tekanna, eller en mugg, eller på precis vad som helst! Jag kanske har drabbats av en smärre kaktusbesatthet…Den här krukan var egentligen ett misstag. Jag skulle göra mönstret med kaktusarna och började rita en kaktus. Jag tyckte inte att jag fick ut någon färg så jag tryckte in spetsen på tuschpennan för att få mera färg. Då fick jag väldigt mycket mera färg och en stor fläck flöt ut. Det resulterade i den här stora pricken på krukan! Ett ganska bra misstag ändå, för jag gillar hur den blev till slut!


Om ni följer mig på instagram så har ni redan få se lite sneakpeaks på två av de här krukorna, om ni inte följer mig där så tycker jag ni ska börja, ni hittar mig @mikaelapuranen! Hur som helst så tycker jag det här var ett skitkul och snabbt sätt att förändra utseendet på sina krukor (eller andra porslinsgrejer!). Jag tror att det här kommer att sluta med att jag inte längre har några vita krukor kvar… 😉
Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Anna María 24 januari, 2016 at 09:20

  Så fina Mikaela! Gillar kaktusarna, krukorna, bilderna. Allt!!

 • Reply Sandra 24 januari, 2016 at 09:27

  Herregud Mikaela, så sjukt proffsigt! Det här är det snyggaste du gjort sen jag började läsa din blogg. Det ser precis ut som något man skulle kunna köpa i en butik. Wow, är helt stunned <3

 • Reply Anonym 24 januari, 2016 at 09:48

  Wow vilka fina krukor! De ser ut som att de är köpta i nån superdyr designbutik! Älskar krukan med kaktusar, så himla fint mönster.

 • Reply Louie 24 januari, 2016 at 09:54

  Men så fina de blev 😀

 • Reply Jess 24 januari, 2016 at 10:10

  Så galet snyggt! Älskar kaktusarna, vill också ha en sån kruka! 😀

 • Reply Wilda 24 januari, 2016 at 10:59

  Men åh så fina! Allihop! Så proffsigt gjort!

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 24 januari, 2016 at 17:55

  Så sjuuuuuukt snygga! Good-bye tråkiga, vita krukor – Hello fantastiska Mikaela-skapelser!!

 • Reply Lund Johanna 24 januari, 2016 at 22:41

  Så himla trevliga små saker!! Och kaktusarna blev ju så fina!

 • Reply Annica 25 januari, 2016 at 22:06

  Alltså så sjukt fina! Jag stod inne i en butik och spanade på porslinspennor häromdagen men jag har inte ens tänkt på att man kan använda permanenta tuschpennor, vad är det för sorts penna du har använt?

 • Reply My 26 januari, 2016 at 14:36

  Super fina!!!!! <3<3<<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 • Reply Beata 27 januari, 2016 at 06:20

  GUD SÅ FINT!

 • Reply Alicia 27 januari, 2016 at 11:58

  Detta är så snyyyyggt Mikaela!! Så himla roligt och inspirerande att få se! Jag tycker den "vävda" ser färdig ut – men ska bli kul att se om du lägger till ytterligare nåt.

 • Reply Mary Sane 2 februari, 2016 at 21:32

  Fyfan vad snygga krukor! Älskar att de är stilrena utan att vara tråkiga – de känns snarare lite humoristiska, som om de har glimten i ögat. 🙂

  • Reply Mikaela 3 februari, 2016 at 14:59

   Tack, vad glad jag blir 🙂

 • Reply vardagskonst 26 mars, 2016 at 07:39

  smäller av så fint. idag är det jag som går ut och letar efter tuschpennor.

 • Reply Monthly Makers inspiration: loppis - Alicia Sivert 22 juli, 2018 at 18:37

  […] jag Gryffindors emblem på en loppismugg, men du kan också dekorera en kruka eller tallrik. Mikaela är mästare på […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.