Mat

Italiensk kycklinggryta med fänkål och dragon

Vi har provat Linas matkasse ett tag nu, vi har fått hem tre kassar hittills, för att vi är så himla dåliga på att laga riktig mat på vardagarna. Det är jämt ”vad ska vi äta idag då?”, totalt oinspirerat, stressigt, trött och tråkigt och så slutar det med att man äter typ mackor eller hämtmat ändå för att vi inte orkar. Och för att råda bot på det så har Linas matkasse varit jättebra faktiskt, vi har fått massa nya recept vi aldrig hade prövat annars och det känns kul att laga mat igen! Att slippa planera och få maten levererad och slippa bära tunga kassar från mataffären = win! Nåväl, man måste ju handla då och då ändå, det är ändå bara 3 rätter i vår kasse, men det har gjort det hela lite roligare ändå!
Jag tänkte i alla fall att jag skulle dela med mig av mitt favoritrecept hittills från matkassarna, en italiensk kycklinggryta med fänkål och dragon. Det här receptet är alltså för 4 personer.
Du behöver:
 • Ris
 • 1 citron
 • 1 dl creme fraiche
 • Lite persilja
 • 1 fänkål
 • 1/2 gul lök
 • 600 g kycklingfilé
 • 1/2 ask körsbärstomater
 • Ruccola
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 tsk dijonsenap
 • 1 kycklingbuljong
 • 3 dl mjölk
 • Olja att steka i
 • Salt
 • Svartpeppar
 • Torkad dragon
 • 1 msk vetemjöl
Gör såhär:
Koka 3,5 dl ris enligt förpackningens anvisningar. Strimla fänkål och gul lök och skär kycklingen i bitar om ca 2 x 2 cm. Fräs allt i en stekgryta (vi har ingen stekgryta men en djup stekpanna funkar eller till och med i en kastrull) i 1-2 minuter. Tillsätt vitlöksklyftor, 2 tsk dragon, 2 krm salt, 2 krm svartpeppar och 1 msk vetemjöl. Blanda ner 3 dl mjölk, 1 dl creme fraiche, kycklingbuljong och 2 tsk dijonsenap. Låt puttra i ett par minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Riv skalet från en citron och dela körsbärstomater och tillsätt dem samt persilja i grytan. Dra grytan från värmen (jag tycker tomaterna blir godast om man låter de ligga i någon minut innan servering då de blir mjuka). Servera till ris och strö över ruccola.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Stina - Tillvaron.se 13 november, 2015 at 17:44

  Vi har exakt samma problem hemma hos oss, blir väldigt mycket "te och macka" till middag ibland… Har funderat på matkasse och hör allt fler som gillar det 🙂

  • Reply Mikaela 16 november, 2015 at 12:28

   Haha, precis så är det! Det enda är att kassen kostar en del, men vi tänker att vi kanske beställer en eller max två i månaden och då har vi råd 🙂 Och jag gillar verkligen recepten, och att man får några bonusrecept i varje kassa!

 • Reply Anonym 14 november, 2015 at 19:35

  Olala, låter gott! Låter väldigt bra grej när matlagningsinspirationen inte är på topp, ska lägga detta på minnet 🙂

 • Reply Anonym 14 november, 2015 at 19:40

  Olala, låter himla gott! Och verkar vara en mkt bra grej när matlagningsinspirationen inte är på topp, ska lägga detta på minnet! Ps. Råkade skicka en anonym kommentar, vilket är tråkigt, så skriver en till. Ds. <3 My

  • Reply Mikaela 16 november, 2015 at 12:26

   Superbra när inspirationen tryter! Den kassen vi har heter dessutom den lättlagade kassen, så alla recept går ganska snabbt att göra också, extra bonus!

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 14 november, 2015 at 22:52

  Det där låter jättegott!
  Jag känner igen dilemmat så väl från när jag bodde själv. Mackor eller "risgrynsgrötskorv" var middagen åtminstone fem dagar i veckan… Nu har jag en sambo som älskar att laga riktig mat varenda dag och som gör veckomatsedlar och hela faderullan. Mycket praktiskt.

  • Reply Mikaela 16 november, 2015 at 12:25

   Lyx med matlagande sambo! Vi är tyvärr på ungefär samma nivå här hemma, haha.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.