Äventyr, Fotografering

Fältkurs del 1 – Västkusten och Strömstad

Det har varit så himla hektiskt i skolan nu ett tag så jag känner att jag ligger jättemycket efter i ungefär allting. Men jag tänkte att vi ska kika lite på några bilder från när jag var på den första fältresan med den här terminen. Jag har alltså läst akvatisk ekologi, min första masterkurs och första kurs på Stockholms Universitet, och i den har det ingått ganska mycket praktiskt arbete som vi delvis gjorde på västkusten. Vi bodde på Lovén center på Tjärnö, som är en forskningsstation som tillhör Göteborgs universitet men som SU också använder.
Det spöregnade i princip hela veckan vi var där, samtliga de här bilderna är tagna under ett av de sällsynta uppehållen, men visst anar man i färgskalan att det var väldigt grått och trist väder. Som tur var så hade vi provtagningar i bara två dagar, resterande satt vi inomhus och sammanställde data och arbetade med rapporten. Vilket vi förvisso lika gärna kunde ha gjort hemifrån, jag förstår inte varför man åker på fältkurs i nästan en vecka för att sedan bara ha fältmoment i två dagar. Okej om vi skulle ha varit klara och ha redovisat där på plats, men så var inte fallet, deadline var drygt en månad senare. Nog för att det brukar vara trevligt att åka på fältkurs ändå men det blev så himla mycket dötid och alla bara väntade på att få åka hem, så det var lite trist.
Fältstationen är väldigt fin ändå och väldigt lyxig jämför med hur vi har bott på fältkurser med Uppsala Universitet. Då har vi lagat mat själva och bildat matlag i små grupper, här finns anställd personal som lagar mat och en stor matsal. Det fanns tillräckligt med utrymme för att kunna få ett eget rum, det fanns ett gym, pingisbord etc. Lyx! Vädret var dock inte så inbjudande till promenader, så det hade varit trevligt att se omgivingarna lite mer, men det får bli nästa gång.
Den ena av våra provtagningar gjorde vi mitt i Strömstad i Strömsån som flyter genom staden ut till havet. Medans ett gäng åkte ut med båten för att ta de sista proverna så passade jag på att fota lite fåglar. Den här unga truten bland annat, svårt att säga vilken typ av trut det är när det är en ungfågel. Den var lite för liten för att vara en havstrut, så jag skulle gissa på en gråtrut enbart baserat på att de enligt min lärare är vanligare  i området än silltrutar.
Förutom den unga truten så var det säkert 50 gråsparvar som hängde omkring. Och det var de bilderna jag tog när det inte öste ner på västkusten! Nästa fältresa gick till Åland som hade betydligt bättre väder, men de bilderna tar vi en annan gång!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Annica 7 november, 2015 at 20:53

  Kul att ni får åka runt så mycket på fältkurser 🙂 vad duktig du är på att fota fåglar förresten!,jag får aldrig till bra fågel bilder känns det som.

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 8 november, 2015 at 03:02

  Trist med gråväder men det ser himla vackert ut. Och framför allt har du tagit så himla fina bilder!

 • Reply Hanna 8 november, 2015 at 17:32

  Vilka fina bilder! Låter kul med fältkurs trots att vädret var trist.

  • Reply Mikaela 10 november, 2015 at 12:27

   Tack! Det var kul, men inte min bästa fältresa 🙂

 • Reply Sanna | Beauty & Bride 8 november, 2015 at 19:02

  Åh vad tyckte du om Strömstad annars? Min familj har haft sommarställe där sedan 70-talet så jag har spenderat otaliga sommar där. Älskar det så extremt mycket 🙂

 • Reply Anna María 9 november, 2015 at 07:53

  Fältkurser verkar alltid vara så roligt tycker jag, minus den här väntan denna gången dårå. Min pappa jobbar på Uppsala Universitet och har alltid åkt på fältkurs med sina elever så länge jag kan minnas och det har liksom alltid låtit lite roligt.

  • Reply Mikaela 9 november, 2015 at 22:39

   Det är oftast väldigt kul, och lärorikt! Roligast är att utforma egna studier helt själv! Vad är det din pappa undervisar i? 🙂

 • Reply Anonym 10 november, 2015 at 20:58

  Gud vilka fina bilder!

 • Reply Sandra 11 november, 2015 at 08:32

  Det måste vara så mysigt att komma ut på fältkurs på det här sättet när man pluggar så myclet annars. Blir lite avis 🙂

 • Reply Emma - Merakibeauty.se 11 november, 2015 at 09:01

  fina bilder 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.