DIY & Skapande

DIY: Makraméampel i ny tappning

 

Det känns som att det mesta jag skapat på sistone är gjort av det här zpagettigarnet, den virkade korgen och väggbonaden till exempel och jag har fortfarande ett och ett halv nystan kvar! Den här gången blev det i alla fall en ny ampel! Jag har tidigare gjort en enklare variant av precis samma garn, ni kan kolla in den här, men nu var jag sugen på att göra en lite mer avancerad variant. Jag har pinnat så oändligt mycket makramégrejer på min DIY: Textiles pinterestboard på sistone för det finns så många olika sorters knutar och tekniker, och nu provade jag på en av dem.

 

 

Nämligen de här knutarna som blir spiralformade (och ser ut som en DNA-sträng! Biologinörd <3). Det var superlätta knutar, ni hittar tutorial till dem här! Ett tips dock är att se till att ha längre garn än ni tror, för de två garn som man gör själva knuten med går åt ganska snabbt. Jag var tvungen att knyta fast mera garn för att förlänga dem för att jag inte tänkte på det. Men de knutarna doldes rätt bra i spiralen som tur var!

 

 

Jag gjorde en annan förändring också, till min förra ampel så hade jag 8 längder garn och gjorde en likadan knut upp och ner till, den här gången tog jag 4 längre längder och vek dem dubbelt istället. Då fick jag en snyggare ögla upptill istället för samma sorts knut som jag har nertill på den här. Vad svårt det var att förklara, jag hoppas ni fattar? Annars får jag göra en mer utförlig tutorial inom kort, för jag tänker definitivt göra en till sådan här ampel! Den här blev en födelsedagspresent, men jag vill så gärna ha en till mig själv också!

 

PS. Sorry för de halvkassa bilderna, vi var redan sena till födelsedagsfesten när jag kom på att jag ville ta lite bilder på den så det blev som det blev!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Stina - Tillvaron.se 1 november, 2015 at 20:53

  Så himla läckert! Passar ju superfint att hänga elefantörat på det sättet! 😀

  • Reply Mikaela 5 november, 2015 at 09:54

   Tack! Jag måste nog göra en till mig själv så jag också kan ha flygande elefantöron hemma!

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 2 november, 2015 at 10:28

  Jättefin DNA-ampel! =) Himla smart sätt också att inte bara ha växter på fönsterbrädet utan kunna hänga dem lite var stans, samtidigt som ampeln är en vacker inredningsdetalj i sig.

 • Reply Jess 2 november, 2015 at 22:39

  Älskar nörderi av det här slaget <3 Himla perfekt ju och vad snyggt att hänga elefantörat i en ampel, har jag inte tänkt att man kan göra men det blev ju kanon 🙂

 • Reply Klara 3 november, 2015 at 01:00

  superfin! tycker verkligen spiralknutarna tillför något extra till ampeln. 🙂

 • Reply Sanna | Beauty & Bride 3 november, 2015 at 11:18

  Jättefint verklligen! Jag har hittat ett DIY-projekt på en filt på Pinterest som jag är lite sugen på att göra. Iofs har jag typ 5 filtar hemma, så behöver ju inte en till, men tänker att det kan vara lite avslappnande att sticka en filt… Vi får se 🙂

 • Reply Linnea 3 november, 2015 at 15:14

  Men åhh, så fint!!

 • Reply josefine 3 november, 2015 at 23:34

  men vad fin! jag har också varit sugen på att göra en ampel ett tag, den här var jättefin 🙂

 • Reply Anonym 5 november, 2015 at 23:21

  Vilken snygg, ampel är ju väldigt snyggt! Minns när jag gick i högstadiet och vi fick lära oss makramé. Då gjorde vi bara bältet, antar att vi inte var så här kreativa!

  • Reply Mikaela 7 november, 2015 at 13:11

   Åh, jag skulle också vilja göra bälten! Låter ascoolt!

 • Reply Anonym 14 november, 2015 at 19:49

  Jättefin! Jag har planer på att göra en ampel, kanske blir en sån här! Måste bara inhandla garn! Och ha lite tid till övers. 🙂 /My

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.