DIY & Skapande, Monthly Makers

Monthly makers: Garn


Ännu en månad går mot sitt slut och det är snart dags att sammanställa månadens Monthly Makers tema! Den här gången var temat garn och Beata är månadens värdblogg, hon bloggade sitt bidrag (en fantastisk matta!) den 25:e och det är där man länkar sina bidrag!


Jag har i alla fall ägnat månaden åt att lära mig att virka! Det är en teknik jag faktiskt aldrig använt förut, inte ens på syslöjden i skolan. Det tog ett tag och tre olika lärare som lärde mig en sorts maska var innan jag kände att jag fick kläm på det. Och så bidde det en korg!Jag har inte riktigt följt något mönster utan bara kört på feeling egentligen. Så jag har ingen aning om hur många varv jag gjort och sånt. Men om man vill göra något liknande så har Panduro ett mönster här! Men ungefär såhär gick jag till väga!


Den första sortens maska jag lärde mig var en smygmaska, så mitten i botten är det bara en massa jättetajta smygmaskor (jag har tydligen en tendens att virka väldigt tajt…). När jag insåg att det inte skulle funka så bra med att bara köra smygmaskor så lärde jag mig halvstolpar, tror jag. Men då var det knepiga att jag inte hade lärt mig hur man ökade antalet maskor, så hela bottenplattan blev bara bucklig och böjde sig på konstiga sätt. Det blev en del repa upp och börja om innan jag istället började köra på stolpar och ökade med 6 maskor per varv, då blev det en platt och fin botten! När jag slutade öka antalet maskor så böjde sig korgen upp av sig själv. Sista varvet består av smygmaskor igen och handtaget är gjort av 20 luftmaskor och så hoppade jag över 12 stycken maskor innan jag började virka smygmaskor i korgen igen.


Voíla! Ett stycke korg! Den är långt ifrån perfekt men jag är nöjd ändå för att vara det första jag virkar någonsin, det var dessutom enklare än jag trott när jag väl fick kläm på det. Nu är frågan bara vad jag ska förvara i korgen, några idéer? Ser ni förresten något särskilt på bilderna? En viss vit färg på väggarna kanske? Vi har äntligen äntligen fått omtapetserat och blivit av med våra hiskeliga gula väggar! Men det kommer ett helt inlägg om det senare när vi fått lite mer ordning.


Glöm inte att lämna era bidrag hos Beata så sammanställer hon allt i slutet av månaden! För att inte missa några uppdateringar om Monthly Makers så följ vår Facebooksida. Vi har dessutom numera ett instagramkonto också @monthlymakers! 
Vi som startat Monthly Makers är: AgnesAliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelie,JessJessicaSandra och jag!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Vajb 26 oktober, 2015 at 23:51

  Va fin den blev! 🙂

 • Reply Stina - Tillvaron.se 27 oktober, 2015 at 06:44

  Superfin ju Mikaela! Mäkta imponerad över att det är det allra första du gör! Själv har jag bara virkat "Ormar" i mina yngre år, det vill säga ett ena långt snöre med bara en maska i bredd, haha. Är så novis på vikning (visste inte ens att det fanns olika sorters maskor) men vill absolut testa, kul att du passade på att prova denna månad 🙂

 • Reply Anna María 27 oktober, 2015 at 07:28

  Så jäkla grymt att du lärde dig virka! Bra!

  • Reply Mikaela 30 oktober, 2015 at 21:24

   Tack! Jag har tänkt lära mig det ett tag så det var passande att göra det under garntemat tänkte jag 😉

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 27 oktober, 2015 at 12:04

  Så himla imponerande att du gav dig på en stor korg som första virkprojekt, lyckades ro projektet i land och att det dessutom blev jättefint! Bra gjort!!
  Jag röstar för att du lägger GARN i din nya korg, så klart! =D

  • Reply Mikaela 30 oktober, 2015 at 21:25

   Tack Ruth! 😀 Jaaa men garn blir nog jättefint i korgen! Den är inte jättestor men ett par nystan får nog allt plats!

 • Reply Pernilla 27 oktober, 2015 at 15:43

  Wow, verkligen imponerande att göra en korg som första virkning! Håller med Ruth här ovanför, garn känns ju ypperligt att förvara i korgen 😉

  • Reply Mikaela 30 oktober, 2015 at 21:26

   Tack! Det blir nog lite garnförvaring till att börja med i alla fall! 🙂

 • Reply lovisa 27 oktober, 2015 at 23:38

  wow grymt! fattar inte att ni i den här gruppen är så kreativa och behärskar… allt? en annan hade ju fått beslutsångest kontra mindervärdeskomplex och bah nääää inte kan väl jag… inspirerande OCH imponerande!

 • Reply Louie 28 oktober, 2015 at 09:06

  Wow,jättefin 😀

 • Reply Alicia 28 oktober, 2015 at 10:51

  Alltså what? Är detta din första virkning och dessutom improviserad? Haha, du skulle ha sett mitt första alster… Bra jobbat! Kul och användbar grej och jag tycker du ska fylla den med härliga inspirerande skaparmaterial som bara ligger och tittar på dig, lockande 🙂 Jag skulle haft garnkorgar överallt om jag inte bodde med grådvärgarna – tycker garn är en vacker inredningsdetalj.

  • Reply Mikaela 30 oktober, 2015 at 21:43

   Haha japp, det är min första tro’t eller ej 😉 Men det gav mersmak! Ska ge mig på en sittpuff nu tänkte jag! Garn eller annat skaparmaterial får det nog bli, jag har ju inga katter här som river hela haket 😉

 • Reply Wilda 28 oktober, 2015 at 15:19

  Imponerade! Jag har inte vågat mig på virkning än, men det här inspirerade verkligen. Så fin!

  (P.S. Saknar länken till Panduros mönster)

 • Reply Jess 28 oktober, 2015 at 21:17

  Är mäkta imponerad att du fått till en så bra korg på första försöket, jättefin och bra jobbat 🙂 Och hurra på de vita väggarna! 😉

 • Reply Mary Sane 30 oktober, 2015 at 11:41

  Fett imponerad av ditt tålamod! Och det är lite sådär virkning verkar fungera i största allmänhet: man virkar, repar upp, virkar igen, repar upp lite till, osv i all oändlighet. 😀

  • Reply Mikaela 30 oktober, 2015 at 21:44

   Haha, ja det kan du nog ha en poäng i, repade upp åtminstone fyra-fem gånger skulle jag tro 😛 Men det gick rätt snabbt att virka om eftersom garnet är rätt tjockt 🙂

 • Reply Silje 30 oktober, 2015 at 23:40

  Så tøft at du prøvde deg på hekling, noe du ikke hadde gjort før! 🙂 Syns korgen ble ganske så bra! 🙂 Og hvis du likte å hekle, anbefaler jeg et prosjekt med bestemorsruter 😀

  • Reply Mikaela 1 november, 2015 at 20:47

   Jag gillade det! Nästa projekt har jag redan bestämt blir en sittpuff, men efter det kanske jag testar mormorsrutor! 🙂

 • Reply Sandra 3 november, 2015 at 08:53

  Vad roligt att du gjorde något nytt! Är också sugen på att virka en sån där korg men eftersom jag aldrig virkat innan tar det lite emot att sätta igång. Vet inte ens vilken typ av tjocklek på virknål man behöver för att lyckas?

 • Reply Patrik at Brass&Gold 11 november, 2015 at 21:01

  Så snyggt! Bra jobbat 😀

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.