Betong, DIY & Skapande

7 enkla betongprojekt att testa

 

Jag har knappt gjutit något i betong alls i år, men jag blev väldigt sugen på att hinna med lite till innan året är slut. Så jag tänkte att vi skulle kika lite på sju saker jag gjutit tidigare för att få lite inspirationen att komma igång med gjutandet, kanske redan till helgen? Även om vi går mot kallare tider så är det inte för sent att gjuta lite betong! Det enda man behöver tänka på är att ens alster måste stå i minst fem plusgrader när betongen härdar, vilket nog innebär inomhus i nästan hela landet nu i oktober. Har du aldrig gjutit i betong förut? Börja då med att läsa min stora nybörjarguide för betonggjutning! Efter varje bild finns en länk till en mer detaljerad beskrivning av projektet.

 

 

Ljusstake med plats för fyra värmeljus, gjuten i en yoghurtburk.

 

 

Små lövfat i betong.

 

 

Betongplattor med lövtryck, kan användas bland annat som grytunderlägg, gångplattor eller dekorationsfat.

 

 

Värmeljusstakar gjutna i pantburkar.

 

 

Virkad duk doppad i betong.

 

 

Ballongskålar i betong eller flytspackel.

 

 

Och till sist ett lite större, men fortfarande enkelt projekt, ett litet betongbord gjutet i en plastbricka.

 

För att se alla mina betongprojekt klicka här så kommer ni in på betongkategorin!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Stina - Tillvaron.se 9 oktober, 2015 at 13:26

  Gillar verkligen formen på ljusstakarna du gjort i pantburkar 🙂

 • Reply Sanna | Beauty & Bride 9 oktober, 2015 at 13:51

  Åh, jag tkr det är sååå snyggt med betong. Vi hade ju ett betongbord tidigare som vi hade gjort själva. Dessvärre existerar inte det längre då min kille snubblade på det en gång.. HAHA, alltså stackarn…

  • Reply Mikaela 9 oktober, 2015 at 14:36

   Haha åh nej! Hoppas det bara var bordet som gick sönder och inte hans tår eller något! 😛

 • Reply Beatrice 9 oktober, 2015 at 23:01

  Alltså jag har någon form av hatkärlek till betong? Tycker att det är sååå fint ibland, och så ibland känner jag typ bara att NEJ, TA BORT DET UR MIN ÅSYN typ? Fattar inte själv, haha. Har heller aldrig testat att göra något i det själv, men blev lite sugen på att kanske göra ballong-skålar? Tänker att det torkar fort och det är bra för en med noll tålamod (=jag alltså)!

 • Reply Vicky 13 oktober, 2015 at 23:11

  men gud!!! pallen! vill ha!

 • Reply Jessica 19 oktober, 2015 at 13:36

  Wow! Man tänker verkligen inte att betong kan ha så många användningsområden och särskilt inte för kreativa projekt. När jag tänker på betong tänker jag betongväggar typ. Men nu ser jag ju att det finns så mycket man kan göra av betong!

 • Reply Anna 13 november, 2015 at 17:15

  Hej! Hur gjorde du de fina lövtrycken och har du något tips om om innerformen till en vas har bränt fast? 😉

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.