Äventyr, Fotografering

En helg norr om polcirkeln

Tidigt i fredags morse tog vi flyget till Luleå för att sedan ta oss ut till Tärendö för att gå på bröllop. Jag har bara åkt igenom norra Sverige en gång  men det räknas inte så man kan säga att jag aldrig varit högre upp än typ Sälen och Mora. Men nu åkte vi alltså norr om polcirkeln över helgen. På vägen från Luleå till Tärendö stannade vi till vid Jokkfall och tog en glass. Alltså den här utsikten! Jag blev lite förälskad i de norrländska älvarna, hur vackert är det inte?
Vigseln var utomhus precis vid Tärendöälven och det var så himla himla fint. Jag grät typ hela vigseln igenom för det var så vackert. Jag blir nästan tårögd igen bara jag tänker på hur fin hela den dagen var. Jag har inte frågat brudparet om de vill synas här så jag publicerar inga bilder från själva bröllopet. Dessutom hade jag så roligt att jag nästan inte tog några bilder alls.
Vi bodde i brudens familjs stuga och det fanns ett helt gäng med hundar att leka med! Jag är egentligen mer en kattmänniska än hundmänniska men den där dvärgcollien kan ha omvänt mig lite, har aldrig träffat en gosigare och gulligare hund!
Deras stuga låg precis vid en sjö och omgivningarna var så sjukt fina. Det blommade för fullt fortfarande, många sorter som redan har blommat ut här i Uppland stod i full blom där uppe.
Och så var det ju såklart midnattssol! Det blev inte mörkare än såhär, vilket är ganska knäppt egentligen. Här blir det ju åtminstone några timmars mörker även under de ljusaste sommardagarna.
På söndagen hann vi även med ett dopp för både människor och hundar i sjön innan det var dags att fara tillbaka mot flygplatsen. Kanske inte mer än 14 grader men första doppet 2015 för E, jag badade ju redan i maj!
Det var ungefär det vi hann med under vår snabbvisit i Norrbotten! Det var verkligen en fantastisk helg och jag hoppas vi kan åka dit någon gång igen och åka runt lite mer och se naturen mer. Vi såg ett par renar som gick längs vägen och även två älgar, men då hade jag kameran nerpackad tyvärr. Men man kan ju inte åka så högt upp och inte se endaste ren, så det var kul att det dök upp ett gäng!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Jennifer 13 juli, 2015 at 23:11

  Shelties (Shetland Sheepdog) är världens goaste hundar!

 • Reply Anonym 14 juli, 2015 at 09:57

  Åh så härliga bilder! Du har fångat miljön där bra! Kul att du varit i Tärendö, känner ett par människor från den omgivningen. 🙂

 • Reply ISA 14 juli, 2015 at 16:15

  gud i himmelen vad vackert! rätt exakt så norrland ser ut i mina minnen <3 och okej, vet att Norrland inte bör buntas ihop sådär, men jag bor ju i stockholm heh 😉

  • Reply Mikaela 18 juli, 2015 at 13:03

   Haha nej det fick jag minsann höra när jag sa Norrland ett par gånger! Men allt ovanför typ Dalarna är Norrland för mig 😛 Men fattar ju att det finns massor av olika platser och natur att se där men ändå 😉 Norrbotten fick man i alla fall säga!

 • Reply Klara 14 juli, 2015 at 17:05

  Åh vad fina bilder! Och häftigt med midnattssol! 🙂

  • Reply Mikaela 18 juli, 2015 at 13:02

   Tack! Fast det var sååå mycket finare i verkligheten, längtar tillbaka!

 • Reply Anonym 18 juli, 2015 at 22:02

  Vaa, Kainulasjärvi! Därifrån kom ett par av mina fd klasskompisar, så ut till den byn har jag varit ett par gånger! Vem var det som gifte sig? 🙂

 • Reply Anonym 20 juli, 2015 at 13:43

  Åh, nä det vet jag tyvärr inte, men ganska kul ändå att vi varit i samma lilla by, haha!

 • Reply Vajb 21 juli, 2015 at 01:01

  Så fantastiskt vackert!!

 • Reply Sanna | Beauty & Design 24 juli, 2015 at 13:19

  Gud vad härligt 🙂 Detta hade jag så gärna velat göra – åka till Norrland och spendera tid däruppe i naturen. Älskar verkligen natur, och imorgon tror jag att jag ska åka ut till skogen och plocka blåbär. Sätta på en ljudbok, packa en matsäck och ha egentid i den friska luften! 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.