DIY & Skapande, Loppis

DIY: Renovering av hörnhylla


Det tredje projektet jag hade för mig förra veckan var att äntligen göra om hörnhyllan vi har på balkongen! Den har stått ute hela vintern och var i obehandlat trä. Det har regnat på den, jag har haft krukor utan fat på den osv så den har fått utstå mycket fukt. Vilket ledde till att den blev angripen av svartmögel. Det var helt enkelt dags för en liten renovering och uppdatering!


Före:


Såhär ful var den innan jag satte igång. Massvis mef fuktskadefläckar och svartmögelprickar. Så steg ett var att ta död på allt mögel, så jag tvättade den med alg- och mögeltvätt.Därefter var det dags för slipning. Mamma kom över med sin nya lilla slipmaskin och fy fan vad skönt det var att använda den istället för sandpapper. Kan inte tänka mig hur lång tid det skulle ha tagit utan maskinen! Det tog ändå någon timme att få bort alla fläckar med den. Sedan var det dags för det roliga, att måla! Jag hade någon halvlack vit färg som jag körde två lager med. Jag lackade med båtlack för att det skulle bli så hållbart som möjligt eftersom hyllan står utomhus.


Och såhär blev resultatet när alla växter fått flytta tillbaka upp på hyllan! Kryddor, jordgubbar, en liten tomat och chili är de som fick äran att bo på hyllan. Har ni förresten några tips om vad jag ska ha på planet högst upp? Det är ungefär jämt blåsigt i Uppsala (nej men på riktigt, det är tydligen för att det är så platt?) och det känns för oskyddat för en liten planta. Ingen som har bott där tidigare har sett ut att trivas riktigt, så jag tänker någon fin detalj av annat slag kanske? Något som passar med mässingskannan jag fyndade för en tjuga på loppis kanske? Den där trädgårdsspaden hör i alla fall inte hemma där.


Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Sarah 28 juli, 2015 at 20:36

  De e så kul me växter 🙂

 • Reply Vajb 28 juli, 2015 at 23:24

  Fin den blev! En liten trädgårdstomte där uppe kanske? 😉

  • Reply Mikaela 2 augusti, 2015 at 18:27

   Tack! 🙂 Hahaha, vart får man ens tag på trädgårdstomtar?

 • Reply Netti 29 juli, 2015 at 09:07

  Åh vad fint det blev! 😀

 • Reply Beata 29 juli, 2015 at 09:27

  men gud va fint! sjukt händigt!

 • Reply Beata 29 juli, 2015 at 09:29

  hahaha great minds think alike!

 • Reply Sanna | Beauty & Design 29 juli, 2015 at 09:41

  Det blev ju jättefint 🙂 Verkligen en uppfräschning 🙂

 • Reply Sandra 30 juli, 2015 at 07:27

  Tyckte det blev superfint! Vilken grym renovering 🙂 Tänker typ en sån färgad glaskula man hittar i nät vid fiskebodar (haha förstår du min luddiga förklaring?) hade varit snygg att lägga på översta hyllan!

 • Reply Jess 30 juli, 2015 at 20:45

  Vad bra det blev! Älskar mässingskannan också, så snygg 🙂

  • Reply Mikaela 2 augusti, 2015 at 18:26

   Tack, jag är jättenöjd! Det ser så mycket fräschare ut! Kannan var lätt värd 40 spänn eller vad den kostade 🙂

 • Reply Vajb 4 augusti, 2015 at 23:20

  hahaha! nä det förstår jag :))))

 • Reply Anonym 7 augusti, 2015 at 20:21

  Det gjorde gott! Förresten, vilken grön och skön balkong du har 🙂

 • Reply Anonym 11 november, 2016 at 14:07

  Kommer du ihåg vart du köpte denna hylla?

  • Reply Mikaela 11 november, 2016 at 15:26

   På loppis, så det är nog svårt att hitta en precis likadan!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.