Betong, DIY & Skapande

Betongsäsongen är invigd!


Lite sent i år men nu har jag kommit igång med betonggjutningen för i år, och det är lika kul som vanligt! Jag började lite smått med några krukor och skålar, men jag har planer på att göra ett likadant bord som det här senare i år och kanske ett rabarberbladsbord. Om ni vill komma igång med gjutning och är nybörjare så har jag gjort en nybörjarguide här!Jag testade en ny dekorationsteknik nämligen att trycka ner glaskulor längs med kanten på krukan. Jag och mamma hittade en hel burk med glaskulor på loppis för en tia, så den tekniken provar vi nog igen!Den här lilla skålen blev jag ganska nöjd med också! Jag använde spraylim för att fästa blad på plastskålen som gjorde själva ”hålet” i skålen för att göra bladtryck på insidan av skålen. Det blev lite för bubbligt på insidan men den är helt slät på utsidan. Jag funderar lite på att måla bladen i guld så att de framhävs lite mer, tror att det kan vara fint! Jag gjorde också en till kruka dekorerad med stenar och marmorkross men den gick inte riktigt att få ut ur formen så vi får se om den har lust att lossna nästa gång jag är hemma hos mina föräldrar. Funderar lite på om man ska gjuta en jäkla massa och sälja på någon design- eller hantverksmarknad? Det kanske vore något!


Och hörrni, idag är det den 10:e vilket innebär nytt tema för Monthly Makers! Jessica är månadens värd så in till henne och kika vad det blir för tema!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sandra 10 juli, 2015 at 22:18

  Tack för att du länkade till ditt nybörjarinlägg igen! Imorgon är det jag som smiter iväg till byggaffären för att fråga om de har betong 😀

  • Reply Mikaela 13 juli, 2015 at 20:42

   Jaa vad kul det ska bli att se vad du hittat på 😀

 • Reply Jess 11 juli, 2015 at 11:38

  Det ser så kul ut att gjuta i betong! Önskar jag kunde göra det här hemma men det känns lite opraktiskt när man inte har tillgång till en trädgård eller större uteplats 🙁 Hur som helst, det blev jäkligt snyggt med bladtrycken på insidan! Tror guldfärg i bladmönstret skulle bli en snygg kontrast mot det hårda i betongen 🙂

 • Reply När Annie fotograferar i Kalifornien 13 juli, 2015 at 11:11

  Åh, så kul!! 😀 Har köpt hem betong men det känns aldrig som att jag får tummen ur att börja skapa!

 • Reply Stina - Tillvaron.se 13 juli, 2015 at 20:42

  Men så fint, älskar den med bladen i 😀 Tror verkligen att de skulle gå åt som bara den på marknader!

  • Reply Mikaela 13 juli, 2015 at 20:56

   Tack! Ja men kanske det, det ska vara en designmarknad i Hornstull sista augusti, funderar på om man ska signa upp sig på det kanske 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.