Fotografering

Sommarkvällar

 

För ganska precis en månad sedan tog jag med mig mitt stativ och kameran ut på kvällspromenad. Målet var att leka lite med långa slutartider för att kunna få med det fina kvällsljuset på bild. Det visade sig vara riktigt kul och några av bilderna gillar jag verkligen.

 

 

Motljus alltså. Det kan vara så himla himla fint tycker jag. Och den här lilla biten stig är en av mina favoriter här i vårt närområde, ni har sett den på bild tidigare här och här. Älskar hur annorlunda det kan se ut vid olika årstider och bara olika tidpunkter på dagen.

 

 

Jag borde kanske har koll som biolog, men jag har ingen aning om vad för sorts buske det här är? Det kryllar av dem här. Är det någon som vet vad det är för art? Jag är lite sugen på att gå ut en kväll snart igen och försöka fånga sånt här ljus på bild igen, men solen går ju ner så himla sent nu så jag är oftast alldeles för trött för att orka ge mig ut med stativ och kamera vid den tiden.

 

 

När solen precis gått ner bakom träden såg jag två harar på fältet! Betydligt svårare två väldigt rörliga harar i det ljuset och på det avståndet. De här är liksom helt inzoomat på 250 mm och dessutom rätt kraftigt beskurna bilder… Men hoppas på att få ett nytt tillfälle att fota harar någon gång snart!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Caroline Blomberg 27 juni, 2015 at 11:46

  Så fina bilder!

 • Reply Jess 27 juni, 2015 at 17:54

  Men wow, så fint! Kvällsljuset nu på sommaren är verkligen vackert, så varmt och harmoniskt på något vis.

  • Reply Mikaela 1 juli, 2015 at 00:00

   Eller hur! Jag gillar det nästan bäst i slutet av maj/början av juni och så morgonljuset i september (när solen inte går upp så hiiiiiiiimla tidigt längre så man faktiskt kan gå upp och kolla på det en hyfsat vettigt tid!)

 • Reply Maira Ekblad 27 juni, 2015 at 23:39

  Åh älskar motljus så himla mycket!

  • Reply Mikaela 30 juni, 2015 at 23:59

   Jag med! Vill bli bättre på att fota det, tycker det är lite knepigt!

 • Reply Anonym 28 juni, 2015 at 08:33

  Alltså motljusbilderna <33

 • Reply Anonym 1 juli, 2015 at 12:45

  Vilka underbara bilder, ljuset är så otroligt fint!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.