DIY & Skapande, Monthly Makers

Monthly makers magi

 

Den här månadens Monthly Makers-tema är magi, vilket känns som gjort för månadens värd Jessica! Jag gillar temat så himla mycket och tycker det är kul att vi bestämde oss för att inte bara ha materialteman utan sådana här mer luddiga inspirationsord som man kan tolka fritt också. Jag tror det här kommer bli magiskt 😉 Men jag tänkte i alla fall visa lite grejer jag gjort tidigare som jag tycker kan passa temat magi. Alicia, JessicaElsa och Beata har också gjort inspirationsinlägg, kolla in dem med! Sandra har dessutom skrivit ett inlägg om att starta kreativa projekt som passar perfekt nu i starten av ett nytt tema! Den andra Jessica visar dessutom upp en magisk tavla hon målat tidigare i det här inlägget.

 

Först ut är den här universum/stjärnteckentavlan jag gjorde i julklapp till min sambos syster förra året. Det är kräftans stjärnbild som jag skapade genom att tejpa fast en ljusslinga på baksidan av tavlan och trycka igenom lamporna genom canvasen. Själva slingan har såklart mer än fem lampor, men de syns inte genom den målade ytan. Jag är lite sugen på att göra en till sådan fast med mitt stjärntecken att ha i sovrummet…

 

 

Jag tycker att månen är ganska magisk och förra året skapade jag en månklocka av en kartongbit, ett urverk och en utskriven bild på månen. Jag är lite sugen på att göra något relaterat till månen på det här temat, men jag har inte riktigt bestämt mig än för vad det blir.

 

 

När jag fyllde 25 förra året så hade jag en fest med fantastytema, och då tänkte jag typ Harry Potter, Sagan om Ringen, Game of Thrones, Skyrim etc. Till denna fest så skapade jag en hel del magiska dekorationer, ni kan se allting i det här samlingsinlägget men jag lyfter några favoriter här! Vi spelade quidditch beer pong och till detta hade jag gjort i ordning ett par kvickar av pingisbollar!

 

 

En stor frigolitring från Panduro (förmodligen till för att göra en dörrkrans egentligen) blev istället en härskarring. Som efter festen hade ett stort bitmärke, undrar vad som hände där egentligen?

 

 

Jag målade lite olika skyltar, bland annat den här som satt på ytterdörren. Den här magiska dörren till Moria, en follow the spiders-skylt (som ledde till bålbordet). Jag hade också skrivit ut Myrtles ansikte och tejpat upp på badrumsspegeln.

 

 

Magiska trolldrycker och elixir kunde man också dricka på festen! Bilder på fler flaskor och länk till var man kan skriva ut etiketterna finns här.

 

 

Och min favoritrekvisita, trollstavar! Alla andra på festens favoriter också skulle jag tro, de användes hej vilt inom både Quidditch beer pong och för att kasta besvärjelser. Åh, det var så himla himla roligt att göra alla dessa grejer till temafesten! Jag är jättesugen på att ha en till temafest bara för att få skapa fler roliga dekorationer och rekvisita, och för att jag älskar att klä ut mig!

 

Så det var några magiska ting för att kicka igång den här månadens Monthly Makers tema! Glöm inte att gillar vår Facebook-sida för att inte missa något. Den 25 maj kommer Jessica att publicera sitt verk och så får alla som vill delta lämna en länk till sitt bidrag där. Det går också bra att använda #monthlymakers på instagram! I slutet av månaden kommer Jessica att sammanställa alla bidrag i ett inlägg. Bidragen kommer även att pinnas på vår Monthly Makers-board, om du inte vill att ditt bidrag hamnar där (givetvis med länk till din blogg) så skriv det när du lämnar ditt bidrag hos Jessica.

 

Tidigare teman:
Januari: Papper
Februari: Återbruk
Mars: Lera
April: Tändstickor

 

Vi som håller i Monthly Makers är Agnes, Alicia, Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Emelie, Jessica, Jessica, Sandra och jag!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anna María 13 maj, 2015 at 21:13

  Är nervös och såklart peppad på temat. Ska bli spännande att se vad alla hittar på för olika grejer.

  • Reply Mikaela 15 maj, 2015 at 14:17

   Jag med! Jag tror det kommer bli helt magiska kreationer 😉

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.