DIY & Skapande

Virkad matta

Här kommer ett DIY-tips på en virkad matta. Det är dock inte jag som har gjort den, utan min mamma har virkat den till mig. Hon använde sig av zpaghetti-garn som finns att köpa på Panduro. Det garnet kan skifta ganska mycket i färg som ni kan se på kanten som är ljusare. Det är precis samma garn, men olika nystan. Ett nystan är på 60 m och det gick åt lite mer än 8 stycken till hela mattan. Hon hittade ett mönster på någon finsk sida, men kan kolla om jag kan leta upp det och eventuellt översätta om någon är intresserad. Hojta i sådana fall!
Update: Mönstret finns HÄR, på svenska!
Min kära katt Maja som bor kvar hos mina föräldrar godkänner mattan. Jag gillar den också massor! Jag måste verkligen lära mig virka jag med, är lite sugen på att göra sådana här korgar. Nu ska jag bara fundera över vart i lägenheten jag ska placera den!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Vajb 11 mars, 2015 at 14:54

  Vilken fin! 🙂 När jag ser vilka underbara saker man kan virka så känner jag också att det är läge att lära sig den konsten.

 • Reply Jess 11 mars, 2015 at 16:08

  Jisses så fin! Så imponerad över folk som kan virka såhär, själv är jag helt hopplöst dålig och har helt gett upp tanken på virkning 😛 Men det är kul att se andras skapelser!

 • Reply Alicia 11 mars, 2015 at 21:54

  Men hallå vad fin!!! Inser att jag verkligen måste experimentera mer med mitt mattvirkande. Hem och klipp t-shirtremsor, Alicia!

 • Reply Jessica 12 mars, 2015 at 11:13

  ÅHH älskar ju virkade mattor! Som gigantiska spetsdukar <3

 • Reply Sanna Preifelt 14 mars, 2015 at 18:42

  Wow, guud vad duktig du är! 🙂 Vill också lära mig sticka och virka 🙂 Kunde det när jag var liten, men inte längre.

  • Reply Mikaela 15 mars, 2015 at 13:08

   Vad duktig min mamma är i detta fallet, inte jag som virkat 🙂 Men jag vill verkligen också lära mig igen!

 • Reply Ingela forsberg 17 augusti, 2015 at 09:56

  Hej!
  Har sett din snygga virkade matta,skulle jag kunna få ta del av ditt mönster på denna.
  Hälsningar Ingela

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.