Växter & odling

Frösådderna och ny stickling

Senaste nytt på växtfronten är den här lilla paraplyaralian som jag tog en stickling av. Äntligen fick jag användning för min lilla fina vas från Hemtex också! Förhoppningsvis blir det en jättestor växt inom något år. Min inre crazy plant lady verkar inte kunna få nog, jag ska dessutom ta en sväng till Plantagen imorgon och hjälpa en kompis välja ut lite växter. Jag lär ju knappast komma tomhänt därifrån… Åtminstone ska jag hämta ut en födelsedagsbukett som de bjuder på! Jag fick ett mail på min födelsedag för att jag är clubmedlem att man får en blombukett gratis! Jag minns inte om det var rosor eller tulpaner, men vilket som vore ju underbart!
Och resten av odlingarna då. Red Pear tomaterna har verkligen tagit fart och växt om alla andra plantor med råge. Det är nog dags att skola om dem ännu en gång och sätta de djupare så att de kan bli lite kraftigare. De ser riktigt klena ut på bild ser jag nu, IRL tycker jag att de ser lite bättre ut. Men de kanske har växt alldeles för snabbt på höjden trots extrabelysningen. Det återstår väl att se hur det går med dem. Alla andra växter vill i alla fall också planteras om nu och det är vad jag tänkte ägna resten av kvällen med nu när jag äntligen införskaffat lite ny jord! Dock börjar mina mindre krukor ta slut… Men det kanske inte är så konstigt när jag har typ 12 tomatplantor, minst lika många chili, några paprikor och lite basilika. Och då snackar vi bara om de ätbara sakerna!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anonym 24 mars, 2015 at 20:01

  Grymt ju! Så roligt att se att dina tomater är så stora nu 🙂 Jag tycker att det är svårt att hitta krukor i alla olika storlekar eftersom man hela tiden måste plantera i ett snäpp större när det gäller tomaterna. Men jag har insett att svarta roshinkar (du vet som alla rosor och tulpaner står i mataffärer, blomaffärer och trädgårdsbutiker) är superbra. Mataffärerna kan vara lite kinkiga med att sälja sina men trädgårdsbutikerna brukar ha massa på lager som man kan köpa för några kronor. Sen borrar jag bara hål i botten med min borrmaskin (man kan slå med spik och hammare också) sen är de färdiga. Anledningen till att jag gillar dem är att de är djupa men inte så vida = bra sätt att begrava tomatplantan i men kräver inte supermycket ny jord. Oj, vad långt det blev til någon som inte ens bett om tips 😉 Haha förlåt. Går så igång på detta 😛

 • Reply Anonym 24 mars, 2015 at 21:16

  Vilken fin vas!! Och vad en blir sugen på att börja så! Har bara ett par burkar hemma, men det får duga.

  • Reply Mikaela 25 mars, 2015 at 00:23

   Det duger alldeles utmärkt, kör på bara! 😀

 • Reply Vajb 25 mars, 2015 at 15:31

  Ditt bord fyllt till bredden med plantor ser ju bara så mysigt ut! 🙂 Blir så sugen på att odla en massa när jag ser det 🙂

  • Reply Mikaela 26 mars, 2015 at 17:19

   Jaaa jag älskar det! Även om vi får sitta ute vid soffbordet och äta middag, men det gör vi oftast ändå! 😛 Börja odla, det är inte för sent än att sätta några frön 🙂

 • Reply Anonym 26 mars, 2015 at 22:04

  Åh det är så kul med sticklingar 😀

  • Reply Mikaela 28 mars, 2015 at 15:49

   Jättekul!! Ser ut som att den börjar förbereda sig för att bilda rötter nu 😀

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.