DIY & Skapande

DIY makramé hängande kruka

Jag har jättelänge sparat bilder på makramé-amplar på Pinterest och tänkt att någon gång ska jag också göra en sådan, men tänkt att det nog är lite knepigt. Men så bloggade Sandra om att hon hade gjort en ampel och skrev att det var busenkelt så då fick jag lite nytt mod att pröva på tekniken. Och hon hade helt rätt, det var jättelätt! Min variant är lite annorlunda, jag hade ingen träring utan har bara använt mig av Zpagetti t-shirt yarn. Jag använde 8 stycken längder av garnet och gjorde i princip som på den här tutorialen där de inte heller använder en träring (fast med ring tycker jag egentligen var så mycket snyggare!) fast min är utan flätade band.
Växten är för övrigt ett nytillskott till min lilla växtfamilj! Det var en person som skänkte bort två stycken gullrankor i en bortskänkesgrupp på Facebook och jag hade turen att hinna skriva först och få dem, hurra! Tips att söka på liknande grupper för din hemort, tycker att det är superbra att ge bort saker istället för att slänga som många annars hade gjort! Jag är i alla fall toppenglad för mina gullrankor för jag tycker verkligen att det är snyggast med en hängande växt av det här slaget i de här ampelkrukorna! Tanken är att jag ska knyta en till för att ha den andra i, då tänkte jag nog försöka mig på en lite mer avancerad variant!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Stina - Tillvaron.se 25 februari, 2015 at 17:42

  Superfint! Funderar också på att göra något liknande, vill ha gröna växter i hela hemmet just nu!

 • Reply Form&Känsla 25 februari, 2015 at 20:18

  Ja, det är så fint med hängande klätterväxter!

  • Reply Mikaela 26 februari, 2015 at 02:43

   Kan inte annat än hålla med 🙂

 • Reply Vajb 25 februari, 2015 at 21:16

  Den blev jättefin! 🙂

  • Reply Mikaela 26 februari, 2015 at 02:43

   Tack, jag gillar den verkligen 😀

 • Reply Borgmästaren 25 februari, 2015 at 22:08

  Den blev ju jättefin! Visst är det kul när man vågar något som man dragit sig för länge. Blir liksom en lättnad att man vågade och klarade av det.

 • Reply Johanna Kreater 25 februari, 2015 at 23:33

  Men vilken fin!! Och lyxigt att vara först till kvarn på så fina växter 🙂

  • Reply Mikaela 26 februari, 2015 at 02:45

   Jag hade tur som var inloggad just precis då, just växter brukar gå åt skitfort i såna grupper! 🙂

 • Reply Sanna Preifelt ❤ 26 februari, 2015 at 12:49

  Åh vad fint! Vi gjorde en del Makramé i lågstadiet 🙂 Fast då flätade vi dem på något speciellt sätt och satte på nyckelringar så kunde de hänga på nyckelknippan 🙂

 • Reply Emma 26 februari, 2015 at 22:50

  Det blev ju superbra! Jag har också velat göra makramé-amplar länge (behöver kanske en behövlig Monthly makers-spark-i-baken :)), men varit lite nojig över att hänga upp dem i krokar i taket. Tänker att jag kommer göra ett dåligt jobb och så trillar de ner på min bebis. Men så ser jag här att du hängt din i gardinstången, så himla smart! Snor den idén!

  • Reply Mikaela 28 februari, 2015 at 13:46

   Det kanske kommer ett tema snart som det här passar in på! Annars tycker jag du får göra det ändå, det tog seriöst mindre än en halvtimme och nu när jag väl gjort en så tror jag det tar max en kvart om jag skulle göra en till. *sparkar i baken* Jag hade samma funderingar, mest för att vårt tak är typ omöjligt att borra i, vi försökte flytta en lampa en gång men det gick verkligen inte. Så gardinstången funkade prima! Man kanske inte ska ha helt enorma krukor dock, det kan nog bli tungt!

 • Reply Anonym 27 februari, 2015 at 07:22

  Blev ju superfint 🙂 Och visst var det lätt? Nästa gång ska jag göra en lite mer avancerad teknik nu när jag vet att det inte är så läskigt att sätta igång.

  • Reply Mikaela 28 februari, 2015 at 13:43

   Jättelätt! Jag tänkte samma sak, och så ska gullranka nr 2 få bo i den!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.