DIY & Skapande

Monthly makers: Papper


Visst har ni sett att månadens tema för Monthly Makers är papper? Har ni börjat med era skapelser än? Jag blev så himla pepp och inspirerad när vi drog igång projektet i helgen att jag började på en gång, och det här blev resultatet! En papercut-björn! Jag hade egentligen tänkt vänta lite längre med att blogga om det, men jag kan inte hålla mig! Fast jag känner mig så inspirerad av papperstemat så det kan hända att fler pappersgrejer dyker upp här den här månaden!Skissade upp björnen och så var det bara att börja skära! Egentligen hade jag tänkt ha en utskuren ram runt också, men jag struntade i det. Istället för att sudda ut mitt blyertskladd och kanske råka ha sönder de tunna pappersstrecken så vände jag på bilden, så då blev den spegelvänd.


Jag funderar på att göra en liten serie med djur i den här tekniken, för det var himla kul. Det allra roligaste var att testa olika bakgrunder för björnen. Jag hade från början tänkt ha kartong bakom, sedan testade jag med en akvarellmålning, och efter det gick jag lös med scannern och testade allt möjligt!


Den här bakgrunden är vår soffkudde.


Och det här är min kofta.


En bok med ett snyggt omslag.

Kartong.Och så akvarellen som nog får bli den som blir inramad och hängs upp, mest för att det är svårt att rama in en kudde eller kofta utan att klippa de i bitar! Vilken version gillar ni bäst?


Glöm inte att länka era bidrag hos månadens värd Emelie, antingen så snart ni är klara eller den 25:e!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Jess 14 januari, 2015 at 11:11

  Men ja vad fint! Var också inne på att göra något med paper cutting men kanske får omvärdera den idéen nu när jag ser att du har gjort det. Får fundera vidare 🙂

  • Reply Mikaela 14 januari, 2015 at 15:54

   Tack! 🙂 Men äh, det gör väl inget om man gör liknande saker flera stycken?

 • Reply maja 14 januari, 2015 at 13:05

  Jag har också blivit himla inspirerad av allt papperspepp! Och så också av ditt inlägg! Får klura vidare! 🙂

 • Reply Beatrice 14 januari, 2015 at 13:23

  Grymt snyggt ju! Fattar inte hur du kan skissa upp det sådär bra, hehe… Jag som har tänkt rita och måla så lite som möjligt blir ju lite sugen på något sånt här! Man kan inte köpa ett print sen när du gjort några olika eller!?

  • Reply Mikaela 14 januari, 2015 at 15:53

   Tack! 🙂 Jag googlade lite på olika varianter av geometric bear och tog inspiration därifrån för hur strecken kunde ligga. Och jooo, tänkte lägga upp på Society6, men vet inte vilken (eller vilka, kanske tar mer än en) bakgrund jag ska välja? Kan också trycka A4-prints hemma 🙂

 • Reply Alicia 14 januari, 2015 at 16:03

  MEN MIKAELA! Vilken jävla rivstart! 1. Sjukt häftig idé som känns väldigt ny och egen. 2. Så himla grafiskt snygg björn. Älskar den! Väldigt välbalanserad bild i sig. Den kan du göra mycket med! 3. Älskar när konst blir lite tredimensionell så skulle verkligen vilja uppleva denna live. 4. AAAAH DESSA MÖJLIGHETER!!! Jag tycker absolut du ska göra en serie i tekniken. Mycket bra idé! Min personliga favvo är faktiskt just akvarellfärgen men kära nån, du kan ju experimentera till döddagar! Tänker att det vore coolt med text också. En boksida typ?

 • Reply hejregina 14 januari, 2015 at 16:18

  fint att kunna byta ut bakgrunden!

 • Reply Anna María 14 januari, 2015 at 16:25

  Så himla fint. Och de går ju att variera i oändlighet. Är det kul och du är sugan kan du ju göra ett helt zoo.

  • Reply Mikaela 15 januari, 2015 at 13:17

   Tack, det lutar lite åt att det blir åtminstone ett litet zoo! 🙂

 • Reply Anonym 14 januari, 2015 at 21:00

  Å så snyggt!

 • Reply Sandra 14 januari, 2015 at 21:48

  Så sjukt snyggt ju! Tycker om alla men den med kartong är min favvi!

  Har suttit ikväll och försökt få klart mitt lilla projekt men till slut började min symaskin krångla och då gav jag upp! Får ge mig på det imorgon igen med nya krafter :p

 • Reply När Annie fotograferar i Kalifornien 20 januari, 2015 at 04:33

  Haha så klockrent skrivet… kudden kan se lite kul ut inne i ramen… ursnyggt!

 • Reply Annica 21 januari, 2015 at 14:35

  Alltså den här är så himla fin!!! jag vill bara rippa idén rakt av och göra min egen 😛

  • Reply Mikaela 21 januari, 2015 at 19:07

   Äsch, gör det 🙂 Jag la upp 3 versioner av den på min society6-shop idag så där finns den att köpa som print på olika grejer annars 😀 Tavlor, kuddar, kläder, tygväska etc! Kolla här: http://society6.com/bympv

 • Reply Jessica 24 januari, 2015 at 13:07

  Alltså va har jag ej kommenterat på detta!? Hmm. Nåja. Den är så grym! Älskar det geometriska. Känns lite som en isbjörn gjord av isblock = perfekt ju.

 • Reply Amanda Jona [SPONTAN] 25 januari, 2015 at 11:06

  Åh, den var ju ännu snyggare än hur jag tänkte att den kunde bli! Du är så fantastiskt duktig 🙂

  • Reply Mikaela 25 januari, 2015 at 11:21

   Tack så hemskt mycket 🙂

 • Reply Victoria 25 januari, 2015 at 13:47

  Tusan vad snyggt!

 • Reply Form&Känsla 26 januari, 2015 at 11:32

  Jättefint och roligt att det går att välja färg/mönster, jag tycker om den rosa för den är en så "objörnaktig" färg.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.