Konst

Athens skyline

En till handgjord julklapp är den här akvarellmålningen till min pappa. Han är född och uppväxt i Aten, så jag målade av Atens skyline med Akropolis uppe på berget. Jag tror att han tyckte om den. Jag hade tänkt försöka hitta någon bra bild av hur Aten såg ut på typ 50-talet när han var liten och måla av det, men jag hade inte tillräckligt med tid för att hitta något bra. Ett par enkla googlingar gjorde mig inte klokare. Så det fick bli en stadssilhuett istället! Han har redan en massa tavlor med ”typiska” Greklandsmotiv, vita stenhus som blickar ner mot havet, så jag tänkte göra något som passar in i temat men ändå bryter av lite. Och så med en färgskala som påminner om havet! Det var också sista målningen för 2014!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Beatrice 4 januari, 2015 at 11:01

  Åh, men så fint! Måste på många sätt vara härligt att ha upplevt att bo i mer än ett land. (samtidigt som det på många sätt måste vara rätt jobbigt, såklart.)

 • Reply Beatrice 4 januari, 2015 at 15:19

  Ja, det låter som en sån sak man skulle vilja veta om sin pappa. 🙂

 • Reply Sandra 4 januari, 2015 at 20:22

  Åh, vilka vackra färger!

 • Reply Louie 5 januari, 2015 at 11:41

  Väldigt fint, så vackra färger 😀

 • Reply Anonym 5 januari, 2015 at 13:52

  Så himla fint och vilken omtänksam present!
  Tyckte Aten var en så himla märklig stad när jag var där. Typ en gata med bara dörrar och en gata med bara läder osv. Vet inte om det bara var intrycket jag fick eller om det faktiskt är så!

  • Reply Mikaela 5 januari, 2015 at 14:25

   Nu var det ett tag sen jag var där (2008 kanske?), men mitt intryck är mera enorma stora bilvägar, halvhöga hus som skulle må bra av en fasadrengöring, Akropolis och berget, stor modern shoppinggata som jag tror heter Ermou (?) som man ändå knappt hittar något fint på och sen små slingriga gator med små butiker och caféer. Fast mest så har jag sett insidan av mina släktingars lägenheter. Vi spenderar alltid enormt mycket tid med att bara sitta hemma hos dom när vi är där, vilket jag tycker är trist. Det vore ju mycket roligare att umgås ute på stan! Men mest stora bilvägar, tutande och folk som åker moppe utan hjälm! Blir lite nyfiken på exakt var i Aten du var och hittade de där roliga gatorna 😀 Drömmer lite om att åka tillbaka dit i sommar och sen därifrån ut och öluffa lite!

 • Reply Anonym 5 januari, 2015 at 18:21

  Antar att jag var på en massa turistgator där dina släktingar inte ens sätter sin fot 😛 Brukar väl bli så för lokalbefolkningen antar jag! Förstår vad du menar men tycker att det låter mysigt det du beskriver också.

  Jag och en kompis åkte till Alanya för en herrans massa år sedan. Vi åkte i Januari och hade en helt fantastiskt fin vecka med riktigt varmt väder och sol. Men eftersom det inte var säsong var allt stängt och vi hängde mest hemma hos de som jobbade på vårt hotell. Så roligt att du uppleva ett land på riktigt och inte som turist måste jag säga! Men som sagt, förstår att du vill uppleva lite också 🙂

 • Reply Annica 5 januari, 2015 at 19:39

  Men vad fin den är!! vad sugen jag blir på och göra nån akvarellgrej när jag ser dina! 🙂

 • Reply Alicia 7 januari, 2015 at 23:27

  Skiiiitfin ju! Tycker verkligen om hur du fått färgen att flyta ut. Väldigt läckert!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.