Allmänt

Jullykta

Den här ljuslyktan brukar vi ha på balkongen på sommaren, men nu tänkte jag att vi skulle ta in den och göra den lite julig! Så när jag var ute i skogen förra fredagen så hittade jag lite bärkvistar på marken och lite ris. Mossa tror jag att man inte får plocka hur som helst utan att fråga markägaren? Det ingår inte i allemansrätten i alla fall. Dessutom växer det ganska långsamt så det tar lång tid för den mossan man plockar att växa tillbaka. Men jag råkade hitta en tuva som någon redan hade rivit upp, så jag tog tillfället i akt att ta just de bitarna och inget annat!
Jag köpte även en amaryllis som fick flytta in i lyktan. Jag har aldrig haft en amaryllis förut, hur lång tid brukar det ta innan de slår ut?
Den lilla renen hittade jag på TGR, och för 10 kr tyckte jag att den med kunde få flytta in i lyktan. Jag köpte lite fönsterlav(!!).
Tycker det är så fint att plocka in lite av naturen, särskilt nu till jul. Än så länge är det bara den här och så adventssljustaken som vi har hunnit ta fram. Men nu till helgen så ska vi julpynta massor tänker jag! Längtar så himla himla mycket till den här tiden om 24 timmar när jag har skrivit sista tentan för året!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Emelie Ekman Lindqvist 4 december, 2014 at 22:50

  Men så fint!!! 😀 Jag kanske får ta och härma dig med! Kram

  • Reply Mikaela 4 december, 2014 at 23:26

   Tack! 🙂 Ja men feel free! 🙂 Kram

 • Reply Paulina 5 december, 2014 at 00:37

  åå va snyggt det blev! 🙂

 • Reply Ida 5 december, 2014 at 07:45

  Så fint!

 • Reply Anonym 5 december, 2014 at 08:39

  Så mysigt!
  Det är smart när djuren bökar runt i mossan för då blir det alltid en hel del tussar man kan samla på sig för det bär mig emot att plocka det annars.

  Roligt att se ditt andra inlägg på framsidan på blogg.se 🙂

 • Reply Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan 5 december, 2014 at 09:04

  Naaw, vilken mysig Jullykta!

  Sv: Haha, du är inte ensam om att tänka så. Den tanken kan vara väldigt lockande! Fast inser att jag mår bättre av träning. Därför jag lyckas dra mig dit! Tack för dina peppande ord!

 • Reply Alina 5 december, 2014 at 12:14

  sv: jag studerar tredje året på media och kommunikation alltså går jag i gymnasiet! 🙂

 • Reply Sofia 5 december, 2014 at 15:04

  Jättefint! Roligt att man kan göra så mycket med så lite 🙂

  Svar: Jag har lite samma problem. Just nu läser jag litteraturvetenskap så det enda man gör om dagarna är ju att läsa i princip och då blir det inte lika roligt att läsa på fritiden :/ Försöker dock läsa ett kapitel varje kväll innan jag lägger mig för att ändå hålla igång läsandet 🙂

  • Reply Mikaela 6 december, 2014 at 10:59

   Tack 🙂 Har ett litet växthus jag tänkte dekorera på liknande sätt imorgon 🙂
   Ja, det skulle vara på kvällen jag skulle orka läsa då kanske. Men jag brukar kolla och somna till naturdokumentärer istället 🙂

 • Reply Anonym 5 december, 2014 at 16:07

  Jodå, jag kan se mina egna inlägg när de lyfts fram och ditt var både på framsidan och på sidan när man är inloggad på sin blogg. Så lite skumt att du inte såg det 😉 Jag har lärt mig att om man får en kommentar av en person som börjar på r och slutar på x så är man framlyft av blogg.se. Så om du får fler kommentarer av den personen får du börja leta 😉

 • Reply Sofia 5 december, 2014 at 18:40

  Så fint!!

 • Reply Sofia 5 december, 2014 at 22:29

  SV: Tack, vi har inte fått snö i västerås heller (än). Gillar bilderna i detta inlägg 🙂

 • Reply Cornelia 6 december, 2014 at 01:34

  sv: Haha ja så sant!

 • Reply Sanna Preifelt - JULKALENDER ❤ 6 december, 2014 at 10:31

  Gud så fint du gjort, den var verkligen jättefin och julig 🙂

 • Reply Sarah 20 december, 2014 at 03:32

  Så mkt fina bilder 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.