DIY & Skapande

Julklappstips – DIY målarbok


Det här skulle vara en GIF-bild med originalet och färdiga resultatet, men det verkar inte fungera?


Här kommer ett DIY julklappstips till alla som har barn i sin närhet (eller vuxna som gillar målarböcker!). För ett par år sedan så gjorde jag en målarbok till min guddotter och hennes bror, med bilder på deras familj i. Så mycket roligare med en personlig målarbok! Det är inte svårt alls, särskilt inte om man har Photoshop! Det finns olika sidor man kan göra samma effekt på om man inte har Photoshop, men det är svårare att få snyggt tycker jag. Här kan ni hitta ett gäng sidor man kan göra det på! Men jag valde som sagt att göra det i Photoshop, så här kommer en tutorial på hur man får en ”sketch-effect” på sina bilder! Det fungerar inte lika bra på alla bilder, man får testa sig fram lite. För mörka bilder är till exempel svårt att få snyggt.


Steg 1.
Börja med att spara ner de bilder du vill ha i målarboken och öppna sedan filen i Photoshop.


Steg 2.
Dra bilden ner till nytt lager, eller new layer knappen.


Steg 3.
Dra ner mättnaden på kopian till noll.Steg 4.
Se till att kopia är markerad och gå sen in på Image > Adjustments > Invert.Steg 5. Ovanför rutan där du kan se alla dina lager till höger finns en dropdown-meny som det (om du inte ändrat någonting) står ”Normal” på. Klicka på den och välj Color Dodge.


Steg 6. Gå in på Filter > Other > Minimum. Välj där en radie (radius) någonstans mellan 2-10 skulle jag säga, testa dig fram och se vad som passar på just din bild! Jag valde 7 på den här bilden.


Steg 8. Tryck OK och så har du en skiss av ditt foto! Gör likadant med alla bilder du tänkt ha i målarboken. Skriv sedan ut bilderna och sätt ihop det till en bok eller ett häfte. Ännu roligare blir det om man gör en fin framsida till alltihopa!


Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sara & Elin 19 november, 2014 at 13:11

  Vilken spännande och rolig idé!

  • Reply Mikaela 19 november, 2014 at 19:09

   Tack, kul att du gillar det 🙂

 • Reply Anonym 21 november, 2014 at 07:58

  Men shit vilken rolig idé! Kanske får knåpa ihop något sånt till min systerdotter. Men hur gjorde du det till en bok? Bara häftade ihop?

  • Reply Mikaela 21 november, 2014 at 13:55

   Ja precis! Mest för att det blev så ont om tid så jag hann inte hitta någon bra bokbindarmetod, men syskonen blev lika glada för det! En fin framsida gör dock mycket 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.