Betong, DIY & Skapande

Handdukskruka av betong

 

Den här betongkrukan är gjord på precis samma vis som de här gjorda av spetsdukar, fast den är gjord av en gammal handduk istället för en duk. För att se bilder på hur man gör steg för steg klicka här, och byt ut duken mot en handduk.

 

Men i korta drag så gör man såhär:

 

1. Blöt handduken i vatten och blanda betong.

 

2. Doppa handduken i betongen. Knåda in betongen i tyget ordentligt, det här steget kan ta en liten stund.

 

3. Häng handduken över en hink eller något liknande för att få den att stelna i rätt form. För att minimera risken att hinken ska fastna i betongen och bli kvar inne i krukan är det en bra idé att olja in yttersidan på hinken (där handduken ska hänga).

 

4. Låt handduken hänga ett par dagar och lossa sedan försiktig hinken. Krukan blir inte superhård och stel, utan är fortfarande lite lite mjuk. Om den blir alldeles för mjuk och man vill ha den ännu hårdare kan man göra om processen och försöka få in ännu mer betong i tyget.

 

Det viktigaste steget i processen skulle jag säga är att blöta handduken ordentligt, annars suger den åt sig all fukt i betongen och det blir svårt att få betongen att fästa. Den här typen av kruka tycker jag är snyggast att ha utomhus, och med någon lite högre växt i.
Handdukskruka i betong
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Anonym 24 oktober, 2014 at 13:16

  Väldigt cool model 😀

 • Reply Emma&julia 24 oktober, 2014 at 14:09

  Kan du inte förklara vad som gör att du är vänsterpartist! Vore kul att höra lite mer 🙂 kram

 • Reply DIY | Ge dina loppisfynd ett nytt liv | REAKTIONISTA 13 februari, 2017 at 18:04

  […] kan ta ett gammalt tyg som du gillar och sy något nytt av det. En gardin kan bli en duk och en handduk kan bli en skål av betong. Även kläder eller väskor kan få nytt liv, som när jag gjorde ett laptopfodral av en kjol och […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.